Οι πιο σημαντικές μεταγραφές του «Λύμπε»

Οι πιο σημαντικές μεταγραφές του «Λύμπε»

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Οι πιο σημαντικές μεταγραφές του «Λύμπε»

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την επιστροφή του Παναγιώτη Αγριογιάννη στον Παναθηναϊκό και τις κινήσεις του Νίκου Λυμπερόπουλου που δυνάμωσαν το «τριφύλλι» εκεί που πονούσε.

Η δουλειά του τεχνικού διευθυντή δεν είναι μόνο οι μεταγραφές, όπως λανθασμένα έχουμε την εντύπωση στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Είναι και οι μεταγραφές. Ο τεχνικός διευθυντής είναι υπεύθυνος για την χάραξη ποδοσφαιρικής στρατηγικής(άγνωστη λέξη στον Παναθηναϊκό μετά την φυγή Νταμπίζα και μέχρι την έλευση Λυμπερόπουλου), είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος και είναι υπεύθυνος μεταξύ άλλων για την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και προϋποθέσεων, ώστε η ομάδα να έχει όλα τα απαιτούμενα εφόδια κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχοντας φάει τα γήπεδα και τα αποδυτήρια με το... κουτάλι στο υψηλότερο επίπεδο, γνώριζε από πρώτο χέρι το πόσο σημαντικό είναι για τον Παναθηναϊκό να έχει το καλύτερο δυνατό επιτελείο στην διάθεση των ποδοσφαιριστών. Για αυτό και το μοναδικό «θέλω» του στις συζητήσεις με την διοίκηση του Παναθηναϊκού, ώστε να αναλάβει την θέση του τεχνικού διευθυντή ήταν οι «μεταγραφές» τριών κορυφαίων στο είδος τους. Του φυσιοθεραπευτή Χρήστου Καρβουνίδη, του εργοφυσιολόγου Γιάννη Κώτση και του γυμναστή για τις αποκαταστάσεις, Νίκου Πανουργιά.

Ο «Λύμπε» ήταν κάθετος στο συγκεκριμένο κομμάτι, έχοντας διαπιστώσει ένα χρόνιο πρόβλημα στο εσωτερικό του κλαμπ, και για αυτό καθυστέρησε κάποιες μέρες να υπογράψει την μεγάλη του επιστροφή στον σύλλογο. Και ούτε θα υπέγραφε αν δεν έβλεπε-επιτέλους- διάθεση να λειτουργήσει ποδοσφαιρικά αυτή η ομάδα, όσο ακατόρθωτο και αν είναι με τα στελέχη που διαθέτει.
Και χίλια δίκια είχε, καθώς η διαφορά της επιτυχίας από την αποτυχία, εξάλλου, αρκετές φορές ορίζεται από τις λεπτομέρειες.

Στο πρώτο εξάμηνο του «Λύμπε» το νέο επιτελείο λειτούργησε αποτελεσματικά και σε συνδυασμό με τον γυμναστή, Νίκο Γιάγκου, που αποτέλεσε εκλεκτό του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε πολύ στην φυσική κατάσταση(κάτι πολύ δύσκολο κατά την διάρκεια μιας σεζόν) αλλά και στην πρόληψη/αντιμετώπιση των τραυματισμών. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως έλυσε ένα σημαντικό πρόβλημα και η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ του επιτελείου δείχνει την ξεκάθαρη διάθεση του τεχνικού διευθυντή να πετύχει το καλύτερο εκεί που μπορεί, χωρίς να διαθέτει γερό «πορτοφόλι» αλλά έχοντας ως «όπλο» την τεχνογνωσία.

Ποια είναι αυτή η προσθήκη;

Μα φυσικά ο Παναγιώτης Αγριογιάννης που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών, μία προσθήκη που θα γινόταν είτε αποχωρούσε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς είτε όχι. Η απόφαση είχε ληφθεί εδώ και καιρό και από την στιγμή που κυκλοφορούσε ελεύθερος ο κορυφαίος προπονητής τερματοφυλάκων, ο Παναθηναϊκός δεν είχε παρά να διορθώσει το λάθος. Ένα ποδοσφαιρικό λάθος που έγινε το καλοκαίρι του 2015 και ακολούθησε ακόμη ένα διοικητικό λάθος με την αποπομπή του άξιου αντικαταστάτη του Βαγγέλη Λάππα από ανθρώπους που πάνε την μπάλα στο τμήμα για βόμβα!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Αγριογιάννης δούλεψε και ανέδειξε τον Ορέστη Καρνέζη, δούλεψε και βελτίωσε τον Στέφανο Καπίνο, «έφτιαξε» τον Κότσαρη μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στην Ομόνοια και ο μικρός έγινε βασικός πορτιέρο στην Εθνική Ελπίδων και ο τρόπος δουλειάς του(τον οποίο έχουμε θαυμάσει σε 4-5 προετοιμασίες) είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα πανευρωπαϊκά και διανθίστηκε το τελευταίο δίμηνο με επιμορφωτικές «επισκέψεις» σε Ιταλία και Πορτογαλία!

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, λοιπόν, μπορεί να μην έχει τα λεφτά που είχε ο Φύσσας και ο Βόκολος για να φέρει σπουδαίους ποδοσφαιριστές, μπορεί να έπεσε σε έναν Παναθηναϊκό προβληματικό, αλλά μέχρι στιγμής παίρνει άριστα σε έναν αρκετά σημαντικό τομέα της δουλειάς του. Την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος με ανθρώπους κορυφαίους στον τομέα τους...

Υ.Γ1: Το ξεβράκωμα από το διαιτητικό δικαστήριο στους αγαπητικούς του Κομπότη στην Σούπερ Λιγκ δεν έχει προηγούμενο! Καμιά φορά, ακόμη και στην Κολομβία των Βαλκανίων υπάρχει σωστή εφαρμογή των νόμων. Η διοργανώτρια αρχή δεν είχε καμία δικαιοδοσία να αποφασίσει για το μέλλον του «Γηραιού». Είναι, πάντως, συγκλονιστικός ο τρόπος που βλέπει και αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο η πλειοψηφία των παραγόντων. Κάτι που αποτυπώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην απόλυτη στήριξη στον Κομπότη και τον Λεβαδειακό. Όταν η πλειοψηφία των ομάδων στηρίζει ακόμη και παράνομα, έναν τύπο που έχει απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο από την δικαιοσύνη και προτιμά να ρίξει στα τάρταρα έναν σύλλογο που έμεινε όρθιος μέσα στο γήπεδο, δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια.

Να χαίρεται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός την ψήφο της υπέρ του Κομπότη. Σημεία των καιρών...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.