Προπονητής Ολυμπιακού, κραδασμοί, 30 εκ. και μεταγραφές…

Προπονητής Ολυμπιακού, κραδασμοί, 30 εκ. και μεταγραφές…

Προπονητής Ολυμπιακού, κραδασμοί, 30 εκ. και μεταγραφές…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta γιατί στον Ολυμπιακό θεωρούν πολύ σημαντική ειδικά μία παράμετρο στην επιλογή του προπονητή.

Τόσο παλιότερα, όσο και μόλις το περασμένο Σάββατο, έχω προσπαθήσει να εξηγήσω τις παραμέτρους που είχαν θέσει στον Ολυμπιακό για την επιλογή του προπονητή.

Κι είχα σταθεί πολύ, γιατί πολύ απλά στον Ολυμπιακό την θεωρούν κομβική, στην παράμετρο της εμπειρίας από πλευράς του προπονητή της διαδικασίας των προκριματικών του καλοκαιριού. Και τη θεωρούν στον Ολυμπιακό κομβική την παράμετρο για συγκεκριμένους λόγους.

Πρώτος, γιατί τυχόν νέος αποκλεισμός από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα φέρει σοβαρούς κραδασμούς στο σύλλογο, ενδεχομένως και μεγαλύτερους απ΄ότι πέρσι-ακριβώς γιατί θα είναι ο δεύτερος συνεχόμενος.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Δεύτερος, γιατί θα χαθούν 25-30 εκ. Ευρώ, ποσό τεράστιο για την καλύτερη λειτουργία του κλαμπ.

Τρίτον, γιατί μπαίνοντας στους ομίλους μπορείς τέλη Αυγούστου να προσελκύσεις κάποιους παίκτες πολύ περισσότερο, τόσο οικονομικά, όσο κι από πλευράς εκ μέρους τους κινήτρου, κάνοντας μία-δύο εξτρά πολύ σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις.

Ας θυμηθούμε τώρα τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός όταν έπαιξε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 1997 και το 1998 προκρίθηκε με Μοζίρ κι Ανόρθωση αντίστοιχα, με προπονητή τον Μπάγεβιτς, που το είχε ξανακάνει, να περάσει δηλαδή προκριματικά καλοκαιριού, με την ΑΕΚ (εναντίον της Ρέϊντζερς).

Το 2008 αποκλείστηκε από την Ανόρθωση με προπονητή τον Βαλβέρδε, που πρώτη φορά έμπαινε σε τέτοια διαδικασία.

Το 2009 προκρίθηκε επί των Σλόβαν Μπρατισλάβας και Σέριφ, με προπονητή τον Κετσπάγια, που το είχε ξανακάνει με επιτυχία, με την Ανόρθωση (μεταξύ άλλων κι εναντίον του…Ολυμπιακού).

Το 2016 αποκλείστηκε από την Μπερ Σεβά με προπονητή τον Βίκτορ, που πρώτη φορά έμπαινε σε τέτοια διαδικασία.

Βλέπουμε ότι τα αποτελέσματα δικαιώνουν το σκεπτικό των ανθρώπων του Ολυμπιακού…Σίγουρα παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα, όπως ο παράγοντας τύχη, δηλαδή οι κληρώσεις. Αλλά μοιάζει σωστή η ιδέα, ότι καλύτερα ένας προπονητής είναι να το έχει ξανακάνει, τα προκριματικά, παρά να το κάνει πρώτη φορά.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν αν θυμηθείτε από την αρχή της αναζήτησης του, σχεδόν πάντα έβαζε αυτή την παράμετρο δίπλα στις επιλογές του.

Π.χ. οι Γάλλοι Γκαρντ και Γκαλτιέ, που δεν του «έκατσαν», είχαν παίξει (άλλοτε με προκρίσεις, άλλοτε με αποκλεισμούς) προκριματικά, Τσάμπιονς Λιγκ ο πρώτος, Γιουρόπα Λιγκ ο δεύτερος.

Όπως κι η πιο πρόσφατη επιλογή, ο Πέδρο Μαρτίνς (που επίσης δεν του έχει «κάτσει»), σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ, με επιτυχία.

Το ίδιο κι ο Λουτσέσκου, πιο παλιά, σε επίπεδο ΟΥΕΦΑ με επιτυχία.

Ο δε Χάσι ήταν ο μόνος άλλος της ερυθρόλευκης λίστας πλην Γκαρντ, που έπαιξε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, και δη το περασμένο καλοκαίρι, με επιτυχία, και δη σε τρεις γύρους.

Παρεμπιπτόντως, το ίδιο έκανε πέρσι κι ο Δανός Κρίστιανσεν με τον ΑΠΟΕΛ, χωρίς να μπει σττην short list του Ολυμπιακού (υπόψιν ότι δεν τον κράτησε ο ΑΠΟΕΛ).

Από προκριματικά, με την Ομόνοια, ξέρει κι ο Λεμονής, τόσο σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ (χωρίς προκρίσεις σε ομίλους).

Νομίζω ότι έχει γίνει αντιληπτό πλέον ξεκάθαρα το σκεπτικό του Ολυμπιακού κάτω από το πρίσμα της παραμέτρου «προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ». Τώρα, για το νέο προπονητή, θα γράψω πέντε πράγματα, όταν αυτός ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό.

Διότι ουσιαστικά έχει νόημα να σχολιάζεις, όταν κάτι είναι επίσημο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.