Γιούβε σ' αγαπώ, Γιούβε είσαι η μία, τεσσάρα στον τελικό δεν έφαγε καμία! *

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Γιούβε σ' αγαπώ, Γιούβε είσαι η μία, τεσσάρα στον τελικό δεν έφαγε καμία! *

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την... πρωταθλήτρια φιναλίστ, Γιουβέντους και απολαμβάνει την τεσσάρα με την οποία έφυγε από το Κάρντιφ η ομάδα του Αλέγκρι.
ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟ GAZZETA!!
Άστους Αντωνάκη Σαούλη! Τώρα θα τους αναλάβω εγώ!
Το άρθρο λοιπόν που ακολουθεί είναι σπετσιάλε –όπως έλεγε ο μεγάλος Ζαμπέτας – αφιερωμένο στους απανταχού χαβαλέδες του ανεξερεύνητου πλανήτη Φουσμπαλέρα- όμως περισσότερο στον αγαπημένο μου μαθητή Αντώνη Σαούλη γιατί ξέρω ότι πριν τον τελικό ζορίστηκε στην ασπρόμαυρη σφηκοφωλιά!!!
Πρώτα απ’ όλα να καταθέσω τα συλλυπητήρια μου στη Γηραιά Κυρία , την βαλσαμωμένη πλέον . την μούμια , γιατί τόσα χρόνια γηραιά και να μην έχει αποδημήσει στους ουρανούς , λίγο παράξενο, αλλά με τις διασυνδέσεις που είχε και θα έχει πάντα αυτή η ομάδα όλα να τα περιμένεις ! Ακόμα και ανίερη συμμαχία με τον έξω απ’ εδώ!
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια μου λοιπόν και του χρόνου!!! Και του χρόνου , αφού βρήκαμε επιτέλους την ομάδα…πρωταθλήτρια φιναλίστ!
Σαν το αμίμητο Πρωθυπουργός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , όπως είχε αποκαλέσει ο Ανδρέας Παπανδρέου τον προσφάτως εκλιπόντα Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!
Να δείτε -και δεν θα είναι καθόλου τυχαίο -πως όλες οι ομάδες από φέτος , θα ζητάνε πλέον με έγγραφο από την ΟΥΕΦΑ να αγωνιστούν στον τελικό με την Γιούβε!
Όταν στην Ιταλία θέλαμε να ταράξουμε κάποιον στην καζούρα, ψάχναμε να βρούμε tifoso juventino!!!
Ήταν το εύκολο θύμα! Πρώτα απ’ ‘όλα γιατί είναι η ομάδα …χωρίς πόλη!!!
Ως γνωστό στο Τορίνο δεν μπορεί να υποστηρίζεις άλλη ομάδα από την Γκρανάτα , την ιστορική, που έχει και το όνομα της πόλης!
Γνωρίζουν ακόμα και τα γατιά ότι αν δεν συνέβαινε πριν από 68 χρόνια το τραγικό περιστατικό με την πτώση του αεροπλάνου της Τορίνο, στο λόφο Σουπέργκα, με αποτέλεσμα να στοιχήσει την ζωή όλων των ποδοσφαιριστών της μεγάλης ομάδας της πόλης , και ίσως της μεγαλύτερης εκείνη την εποχή στην Ευρώπη , τότε πάπαλα Γιουβέντους θα υπήρχε!!!
Μια ζωή στην σκιά της Γκρανάτα θα βρισκόταν!
Mετά πείτε μου, πώς να μην ταράξεις στο δούλεμα οπαδό ομάδας που η πρώτη της φανέλα ήταν ρόζ! Ροζαλία!!! Άχου το!!!!
Που πας μωρή «Γριά» ξεκουτιασμένη όταν στην καμπούρα σου έχεις την κατάρα όλης της ιταλικής τιφοσερίας;
Όταν σε έχουν καταραστεί οι Ναπολιτάνοι για τον Ιγκουαίν , οι Ρωμαίοι για τον Πιάνιτς, οι Φλωρεντινοί για τον Μπάτζιο και το κλεμμένο πρωτάθλημα το 82-ένα από τα κλεμμένα- ( meglio secondi che ladri, όπως έγραφαν εκείνη την περίοδο, τα πανό των οπαδών της Βιόλα) και τώρα για τον Κουαδράδο , που πας όταν σε έχει καταραστεί ολόκληρη η Βαρκελώνη, όλο το Μιλάνο , η Τζένοα!
Που πας βρε φουκαριάρα όταν στην αρχική σου ενδεκάδα δεν ξεκινά ο Μαρκίσιο με αποτέλεσμα όλες οι γκόμενες στην Ιταλία, οι μαυρισμένες από τα σαλάριουμ , από μήνα Μάρτη , να σε βρίζουν! Άχου το!!!
Ως γνωστόν όλες οι ragazzine στην Ιταλία είναι Γιουβέντους! Ομάδα που οι πλειοψηφία των οπαδών της πριν το ματς, πάει για νύχια και κομμωτήριο, αλήθεια τι προκοπή να έχει;
Που πας με τον Μάντζουκιτς (γκολάρα έβαλε όμως… ) με φάτσα συνέχεια απορημένη σαν κάτι να έχει συμβεί και περιμένει να του πουν τι, με τον Κεντίρα;
Αν δεν έχεις στο κέντρο ιταλούς να παγώσουν και την Αλάσκα τι να περιμένεις;
Την είδατε την εικόνα στο τέλος του παιχνιδιού; Οι Ιταλοί χωριστό πηγαδάκι από τους υπόλοιπους!!!
Αντε μας διασκεδάσατε πάλι! Φτάσαμε μέχρι του σημείου να υποστηρίζουμε ομάδα με στέμμα!! Μόνο η Γιούβε είναι ικανή να σε αναγκάσει σε τέτοιο συμβιβασμό!
Χάσατε με τον Μπέιλι στον πάγκο, από παίκτη που του πήρε το κύπελλο στην πατρίδα του, το φιλαράκι μου ο Φάνης Κατεργιαννάκης, από παίκτη που τον …κέρδισε μέχρι και η πιτυρίδα και αγωνίζεται χρόνια να την καταπολεμήσει!!! Άχου το!!!
Από παίκτη που έγινε γνωστός από το να φωτογραφίζεται δίπλα στον νικητή της Χρυσής Μπάλας!
Αχ τι στεναχώρια να βλέπεις τον Αντρέα Ανιέλι απαρηγόρητο!!!
Αντρέα φάγατε τεσσάρα ήταν επειδή δεν αγωνιζόταν το πουλέν σου ο Νέντβεντ!!!
Πόσο πιο αντιπαθητικός μπορεί να γίνει ένας παίκτης όταν έχει φορέσει τις φανέλες της Γιούβε και της Λάτσιο;;;
Αντρέα Ανιέλι την επόμενη φορά μην την πατήσεις! Φρόντισε να σφυρίξει ο Ριτσόλι , αλλιώς σε βλέπω να ψάχνεις τρόπο να επιστρέψει ο Μότζι έστω και μεταμφιεσμένος!!!
Moggi Moggi chi ti chiama oggi!!! Οι παλιοί θυμούνται το σύνθημα που δονούσε τα ιταλικά γήπεδα!
*Τεσσάρα στην κανονική διάρκεια , με την νέα μορφή της διοργάνωσης!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!