Ο ΠΑΟΚ το θέλει, ο ΠΑΟΚ το αξίζει ΚΑΙ αυτή τη χρονιά

Ο ΠΑΟΚ το θέλει, ο ΠΑΟΚ το αξίζει ΚΑΙ αυτή τη χρονιά

Ο ΠΑΟΚ το θέλει, ο ΠΑΟΚ το αξίζει ΚΑΙ αυτή τη χρονιά

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και κάνει τις δικές του εκτιμήσεις για την υπεροχή που φαίνεται να έχει ο Δικέφαλος του Βορρά.

Σούπερ Λιγκ, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, ώρα 20:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Την τελευταία πενταετία ο ΠΑΟΚ (στα ματς της Τούμπας και σε διάφορες διοργανώσεις) έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό με σκορ: 1-0, 2-0, 2-1, 1-0, 3-1, 3-0, 4-0. Πολλές οι νίκες, όχι βέβαια όσες είναι απέναντι στην ΑΕΚ εδώ και αρκετά χρόνια… (Ας μην ανοίξουμε θέμα για τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα και την υπεροχή του ΠΑΟΚ απέναντι στους δύο. Πολύ περισσότερο δεν έχουμε χώρο να αναφερθούμε στις Ευρωπαϊκές πορείες των ομάδων. Αυτά είναι για άλλες αναλύσεις…).


Ακόμη και το περσινό 1-1 των πλεί οφ μεταξύ ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού, ήταν σα νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά. Τα έφερε έτσι το ποδόσφαιρο και τα πλέι οφ και φέτος έχουμε πάλι ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, όπου ο Δικέφαλος παίζει την παρουσία του και στα επόμενα προκριματικά του Τσάμπιονς Ληγκ.

Φέτος ο ΠΑΟΚ παίζει μόνο για τη νίκη και αυτό είναι συνήθως υπέρ της ομάδας που το διεκδικεί. Πολλές φορές όταν πας για δύο αποτελέσματα αποπροσανατολίζεσαι και εκεί χρειάζεται να έχεις παίκτες με μεγάλη εμπειρία και μυαλό.

Ο ΠΑΟΚ είναι ξακάθαρα πιο δυνατός από τον αντίπαλό του, ο ΠΑΟΚ παρά τις απουσίες έχει πολύ περισσότερες λύσεις απ’ ότι ο αντίπαλός του, ο ΠΑΟΚ το θέλει πολύ περισσότερο, το ματς γίνεται στην Τούμπα και… όλα είναι υπέρ της ομάδας του Ίβιτς. Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ τον «έχει» τον Παναθηναϊκό και μένει να τον κερδίσει άλλη μία φορά για να κερδίσει και αυτά τα πλέι οφ. (Όπως δηλαδή τα κέρδισε το 2013, το 2014 που του έκλεψαν την πρωτιά με την αφαίρεση βαθμών, αλλά και το 2016).

Όπως και να το κάνουμε όλη αυτή τη χρονιά ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που αξίζει να κερδίσει αυτή τη θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Ληγκ.

Από εκεί και πέρα λόγω των πολύ κακών σχέσεων που έχουν πλέον οι δύο ομάδες, υπάρχει αυτή η ανησυχία για το κλίμα που θα επικρατήσει και τη συμπεριφορά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Αυτό που επικρατεί εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι ότι… «όποιος σηκώσει χέρι και επιχειρήσει να πετάξει το οτιδήποτε μέσα, θα έχει πολύ-πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δύσκολα θα ξεφύγει… Και μετά θα πρέπει να εξηγήσει γιατί και πώς επιχείρησε να κάνει κακό στον ΠΑΟΚ.

* Είναι λίγο (έως πολύ) ανεξήγητο, το ότι οι δικαστές περίμεναν τη μέρα της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ για να ανακοινώσουν την απόφαση για τον τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Ναι μεν οι δικαστές της ΕΠΟ πάντα αργούν, αλλά εδώ κάτι δεν πάει καλά. Όπως δεν είναι λογικό να κάνουν ότι ξέρουν την απόφαση μερικοί παρατρεχάμενοι. Άλλες εποχές υπήρχαν τέτοιες διαρροές… Τις πολύ βρώμικες εποχές του ποδοσφαίρου, όπου όλα ήταν… κατευθυνόμενα.

* Κάποια στιγμή προχθές, λέει η βουλευτής: «Όλο με τον ΠΑΟΚ ασχολείστε τώρα τελευταία. Φαίνεται ότι σας ενοχλεί…». Αν μη τι άλλο… ήταν επιτυχημένη η ατάκα.
Κατά τα άλλα για όλες τις παλιές υποθέσεις που συνδέουν πρόσωπα του αθλητισμού με άλλες περίεργες δραστηριότητες, περιμένουμε τη δικαιοσύνη. Το θέμα στην Ελλάδα, είναι ότι περιμένουμε πάρα πολύ…

* Αρκετοί, μέσα και λίγο έξω από τον ΠΑΟΚ, δεν είδαν με καλό μάτι την απόφαση να απομακρυνθεί ο Σούλης Μαρκόπουλος από τον πάγκο της ομάδας μπάσκετ. Λογικό είναι αυτό. Εκείνο που δεν μπορεί να εξηγηθεί, είναι το… να είσαι αρνητικός για το νέο προπονητή, επειδή πίστευες ότι δεν έπρεπε να φύγει ο Μαρκόπουλος. Άδικο είναι αυτό για τον Παπαθεοδώρου που δεν φταίει σε τίποτα…

* Και κάτι τελευταίο για τον Μολέδο! Το μόνο πρόβλημα του Παναθηναϊκού για το οποίο δεν γράφτηκε και δεν ειπώθηκε ότι… φταίει ο ΠΑΟΚ. Έναν τέτοιο αμυντικό θέλει ο ΠΑΟΚ. Αυτό το στυλ, αυτή την ποιότητα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.