«ΕΠΟ και Αστυνομία υπεύθυνες για τα επεισόδια»

«ΕΠΟ και Αστυνομία υπεύθυνες για τα επεισόδια»

bet365

Οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έριξαν τις ευθύνες στην ΕΠΟ και την ΕΛ.ΑΣ. για τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου. Από την Παρασκευή η απόφαση...

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου με την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να βγάζει την απόφαση από... Παρασκευή. Κάτι το οποίο σημαίνει πως το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός θα διεξαχθεί κανονικά με φιλάθλους ακόμα και αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» τιμωρηθεί τελικά με «κεκλεισμένων των Θυρών». Παρόντες από πλευράς ΠΑΟΚ ήταν ο Μάκης Γκαγκάτσης και οι δικηγόροι Λάμπρος Μπίρδας, Αχιλλέας Μαυρομμάτης. Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν ο Μηνάς Λυσάνδρου και η δικηγόρος Έλλη Ρίζου. Βρέθηκε επίσης ο νομικός της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Κάρμης λόγω της παρέμβασης των «πράσινων».

Οι δύο ΠΑΕ επέρριψαν ευθύνες στην ΕΠΟ και την Αστυνομία για τα όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου στον Βόλο ενώ αρκετοί μάρτυρες ήρθαν σε αντιφάσεις και ιδίως ο παρατηρητής ραδιοτηλεοπτικών κύριος Νίκας για τις ώρες που έγιναν τα επεισόδια. «Τα επεισόδια καθυστέρησαν την άφιξη των ομάδων στο γήπεδο.Όταν συνέβαιναν τα επεισόδια οι ομάδες δεν είχαν έρθει ακόμα. Δεν είπα ότι οι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Άνοιξαν οι πόρτες της κερκίδας, αλλά δεν είδα αν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Στα επίσημα είχε επίσης επεισόδια. Υπήρξαν τραυματισμοί. 6:30-7 παρά παρενέβη η αστυνομία. Βγήκαν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο για να ηρεμήσουν τους φιλάθλους», είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Νίκας.

«ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ»
Από την μεριά του ο τρίτος παρατηρητής, Γιώργος Χατζησαρόγλου τόνισε: «Δεν είχε προβλέψει η αστυνομία να κλείσει την αερογέφυρα. Είχε μόνο ένα συρμάτινο αγκάθι που εύκολα γκρεμίστηκε από τους οπαδούς. Τα επεισόδια εκεί ξεκίνησαν 6:35. Η αστυνομία παρενέβη και σταμάτησε τα επεισόδια στις 6:53. Ο λόγος της καθυστερημένης έναρξης του αγώνα ήταν η σύσκεψη. Μας ταλαιπώρησε η σύσκεψη και δεν βρίσκαμε και τον ταξίαρχο. Μετά την έναρξη του αγώνα δεν έγινε κανένα επεισόδιο, μόνο μια μικροπαρεξήγηση στα επίσημα, αλλά έληξε αμέσως. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν έγινε κανένα επεισόδιο. Έγινε μόνο στην πόρτα της κερκίδας, στην περίφραξη του αγωνιστικού χώρου, πριν τον στίβο.

Από το πορτάκι της κερκίδας, μπροστά στο στίβο, δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα στον αγωνιστικό γιατί υπήρχε εκεί η ασφάλεια των ομάδων. αλλά και η αστυνομία. Η αποστολή του ΠΑΟΚ δεν άργησε λόγω των επεισοδίων. Καθυστέρησε γιατί κόλλησε το πούλμαν, επειδή είχε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν σε βαν για να έρθουν στο γήπεδο. Αν δεν υπήρχε το επεισόδιο στην αερογέφυρα θα ήταν ένας πολύ καλός τελικός. Στις 20:44, όταν μπήκαν οι ομάδες στο γήπεδο, δεν υπήρξε κανένα απολύτως επεισόδιο».

«ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΙΛΑΜΕ;»
Ο Μηνάς Λυσάνδρου της ΑΕΚ είπε από την μεριά του: «Σε έναν τελικό Κυπέλλου η εταιρία σεκιούριτι δεν είναι της γηπεδούχου ομάδας, είναι της ΕΠΟ. Η καταλληλότητα του γηπέδου δεν είναι της γηπεδούχου ομάδας, είναι της ΕΠΟ. Η διανομή των εισιτηρίων δεν είναι της γηπεδούχου ομάδας, είναι της ΕΠΟ. Υπήρχε πολύ κακή οργάνωση, που δεν είναι ευθύνη των ομάδων, είναι της ΕΠΟ. Και είναι άδικο να ρίχνουμε όλη την ευθύνη στις ομάδες. Ακατανόητες αποφάσεις να μην υπάρχει αστυνομία στην αερογέφυρα. Όλες οι διμοιρίες ήταν από κάτω. Η δίωξη είναι copy paste η έκθεση της αστυνομίας. Λέμε για το τι δεν έκαναν καλά οι ομάδες! Πού; Σε έναν αγώνα που δεν διοργάνωναν οι ομάδες. Δεν μπορούμε να έχουμε ευθύνη για τα επίσημα, όταν αυτός ο τομέας των εξεδρών ανήκε στην ΕΠΟ που είχε 2.600 προσκλήσεις. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ αποχώρησαν ειρηνικά, παρά το αίσθημα της αδικίας λόγω του γκολ οφσάιντ».

«ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ»
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μάκης Γκαγκάτσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο οποίος τόνισε: «Όλα τα περιστατικά είχαν τελειώσει μέχρι τις 6:50. Η ΑΕΚ έφτασε στις 7:15, ο ΠΑΟΚ στις 7:25. Καταδικαστέα όλα τα επεισόδια που έγιναν. Κανείς μας δεν αισθάνεται υπερήφανος. Αλλά δεν μπορούν να έχουν ευθύνη οι ομάδες».

«ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΠΟΙΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ»
Από τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Καρμης είπε: «Σέβομαι την κοινή προσπάθεια ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να μειώσουν τις συνέπειες. Τα επεισόδια όμως ήταν εξαιρετικά εκτεταμένα, από δικούς τους φιλάθλους. Δεν μπορούμε να ρίχνουμε το φταίξιμο στην ΕΠΟ. Η ΕΠΟ δεν έχει οπαδούς. Αν για ένα κουτάκι μπύρας δημιουργείται αποστροφή για το ποδόσφαιρο, φανταστείτε τι αποστροφή δημιουργούν τα γεγονότα του τελικού. Να επιβληθούν ποινές με την ίδια αυστηρότητα με την οποία επιβάλλονται στον Παναθηναϊκό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα