Ο Ιωνικός καταγγέλλει και ζητά το -6 του Εργοτέλη!

Gazzetta team
Ο Ιωνικός καταγγέλλει και ζητά το -6 του Εργοτέλη!

bet365

Ο Ιωνικός καταγγέλλει σκάνδαλο υπέρ του Εργοτέλη, καθώς η ΕΠΟ επί Γκιρτζίκη τιμώρησε την ομάδα του Ηρακλείου με -6 αλά δεν δεν επιβλήθηκε ποτέ η ποινή!

Με εξώδικό του, ο Ιωνικός, καταγγέλλει ότι δεν αφαιρέθηκαν ποτέ από τον Εργοτέλη οι έξι βαθμοί, όπως προβλέπει ο κανονισμός, λόγω της περσινής αποχώρησής του από το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Πεσκάρα – Παλέρμο (21+).

Αν δικαιωθεί η ομάδα της Νίκαιας, τότε θα ανέβει εκείνη κατηγορία και θα βρεθεί στη Football League.

Το εξώδικο που έχει στείλει ο Ιωνικός:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου με την επωνυμία ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ που εδρεύει στη Νίκαια και εκπροσωπείται νομίμως.

ΠΡΟΣ
Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που εδρεύει στο Πάρκο Γουδί Αττικής και εκπροσωπείται νομίμως.

Δυνάμει της από 03.06.2016 απόφασης του ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β Εθνικής Κατηγορίας επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, ήτοι το πρωτάθλημα της περιόδου 2016 – 2017.

Ειδικότερα λόγω αποχώρησης της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ από το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE το ΔΣ αυτής την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 κατά την διάρκεια διεξαγωγής και προ της ολοκλήρωσης αυτού, αποφασίστηκε την 08.06.2016 έπειτα από την από 03.06.2016 εισήγηση του αγωνιστικού τμήματος της Ένωσης, ο υποβιβασμός στη Γ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ήδη από την 08.02.2016 και η κατάληψη της τελευταίας θέσης στην Γ Εθνική με αρνητική βαθμολογία 6 βαθμών.
Ωστόσο παρά το γεγονός επιβολής της ως άνω ποινής, η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ υποβιβάστηκε μεν στην Γ Εθνική, πλην όμως η ως άνω ποινή κατάληψης της τελευταίας θέσης με αρνητική βαθμολογία 6 βαθμών ουδέποτε επιβλήθηκε στο ερασιτεχνικό σωματείο που υποκατέστησε την ΠΑΕ λαμβάνοντας αυτοδικαίως την θέση της στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, με επακόλουθο το ιδρυτικό αυτής σωματείο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κανονικά και όχι με μείον 6 βαθμούς ως όφειλε.
ADVERTISING
inRead invented by Teads

Το γεγονός μη επιβολής της εν λόγω ποινής στο σωματείο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ είναι παράνομο και αντίθετο στις κείμενες διατάξεις της αθλητικής νομοθεσίας, καθότι στο άρθρο 111 Ν 2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 66 παρ.4 Ν 4410/16 ορίζεται ρητά ότι σε περίπτωση υποβιβασμού ΠΑΕ σε ερασιτεχνική κατηγορία το σωματείο που την υποκαθιστά την δεν αναλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο τις οικονομικές της υποχρεώσεις χωρίς να αποκλείει την ανάληψη λοιπών υποχρεώσεων πειθαρχικής ή άλλης φύσεως. Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη όπως αντικαταστάθηκε ορίζεται ότι «το αθλητικό σωματείο σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνει τυχόν ενοχικές η οποιεσδήποτε άλλες οικονομικές υποχρεώσεις της ΑΑΕ που τέθηκε σε εκκαθάριση». Η διάταξη αυτή κατά την προηγούμενη διατύπωση της όριζε ότι το σωματείο δεν αναλαμβάνει οικονομικές ή «άλλες» υποχρεώσεις της ΠΑΕ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση σχετικά με υποχρεώσεις της εκάστοτε υποβιβασθείσας ΠΑΕ απορρέουσες από πειθαρχικές αποφάσεις και ποινές. Η αόριστη όμως αυτή διατύπωση αντικαταστάθηκε με το Ν 4410/16, όπου πλέον ορίζεται σαφώς ότι το ερασιτεχνικό σωματείο δεν ενέχεται μόνο για τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ και τίποτα περισσότερο.

Επειδή κατά τα ανωτέρω οφείλετε να επιβάλλετε την ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών στο σωματείο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ κατ’ εφαρμογή της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας.

Επειδή μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι γνωρίζετε την εν λόγω απόφαση ουδέν έχετε πράξει για την εκτέλεση της.

Επειδή η μη εκτέλεση της ως άνω πειθαρχικής ποινής κατά παράβαση της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας στην συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργεί τόσο αστικές όσο και ποινικές ευθύνες των υπευθύνων για την επιβολή της.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας
Καταγγέλλουμε την μέχρι σήμερα μη εφαρμογή και εκτέλεση εις βάρος του σωματείου ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ της από 03.06.2016 απόφασης του ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β Εθνικής Κατηγορίας δυνάμει της οποίας επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, ήτοι το πρωτάθλημα της περιόδου 2016 – 2017.

Αιτούμαστε την άμεση εκτέλεση της άνω απόφασης και την οριστική αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα εις βάρος του σωματείου ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ.

Άλλως σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας κατά παντός υπευθύνου για την αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας που ενδεχομένως υποστεί το σωματείο μας από πράξεις και/ή παραλείψεις σας.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσας στην έκθεση του.

Γίνεται μνεία ότι επικολλήθηκε ένσημο Τ.Π.Δ.Α. 1,15 ευρώ.

Νίκαια 18.05.2017
Για το σωματείο ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα