O ΠΑΟΚ στα χαρτιά, ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο και το μεγάλο αδιέξοδο!

O ΠΑΟΚ στα χαρτιά, ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο και το μεγάλο αδιέξοδο!

O ΠΑΟΚ στα χαρτιά, ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο και το μεγάλο αδιέξοδο!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για όλα όσα εγιναν χθες στην Λεωφόρο και το αδιέξοδο που φαίνεται ότι υπάρχει για την επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό

O Παναθηναϊκός μετά και την χθεσινή διακοπή του αγώνα βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Και όταν λέω σημείο μηδέν , εννοώ την επόμενη ημέρα. Ο Γιάννης Αλαφούζος απογοητευμένος από το γεγονός, ότι ο Σαββίδης θέλει να γίνει ο νέος Μαρινάκης, βλέποντας ότι μετά το παλιό σύστημα , φτιάχνεται ένα νέο σύστημα δηλώνει αδύναμος να τον αντιμετωπίσει με ανάλογο τρόπο. Όπως το έχει πει από την αρχή, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει την βρωμιά το ποδοσφαίρου, για να επικρατήσει. Η απογοήτευσή του είναι μεγάλη και η αδυναμία να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση φανερή. Αρα μιλάμε για έναν άνθρωπο, που έτσι και αλλιώς θέλει να φύγει. Από την στιγμή, που το έχει στο μυαλό του αυτό θα γίνει, είτε έτσι, είτε αλλιώς. Είτε αργά , η γρήγορα. Το να μείνει σε μία κατάσταση, που ο ίδιος δεν ανέχεται είναι επίσης κακό. Επίσης είναι δεδομένο, ότι παρά την έρευνα, που έχει κάνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες δεν έχει βρεθεί επενδυτής. Και δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό. Για αυτό λέω , ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε αδιέξοδο , αλλά από την άλλη θα μετρήσουμε κιόλας από εδώ και πέρα αν υπάρχουν άνθρωποι, που γουστάρουν να μπλέξουν με το ποδόσφαιρο και να μπουν μπροστά στον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι το πιο βασικό για μένα σήμερα. Το σήμερα και το αύριο του Παναθηναϊκού, που φαίνεται σκοτεινό , ζοφερό.

Για τα χθεσινά θα πω λίγα πράγματα. Ο «εγκληματίας», που πέταξε το μπουκαλάκι μπύρας στον Ιβιτς, πρέπει να βρεθεί , να του απαγορευτεί η συμμετοχή στο γήπεδο και να έχει όλες τις συνέπειες. Αυτός είναι εχθρός του Παναθηναϊκού, δεν είναι οπαδός του. Και είναι εχθρός του, διότι έδωσε την αφορμή στον ΠΑΟΚ , στον Ιβιτς να πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά. Διότι στο γήπεδο δεν μπορούσε να γίνει. Το ματς είχε φθάσει στο 55 ο Παναθηναϊκός κέρδιζε με 1-0 παρά το ότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 23 με απόφαση –σκάνδαλο του Κομήνη. Και λέω σκάνδαλο, διότι ο Ενρίκε γλιστράει και πέφτει πάνω στον Βλαχοδήμο , ενώ δίπλα του είναι και ο Μολέδο. Στη συνέχεια δεν απέβαλε τον Ενρίκε στο 23 και τον έκανε αλλαγή ο Ιβιτς δύο λεπτά αργότερα. Παρόλο που ο Παναθηναϊκός είχε και χθες διαιτησία κόντρα 70-30 (στην αποβολή ο Ουάρντα τραβάει την φανέλα του Κλωναρίδη και ήταν κίτρινη κάρτα) χωρίς όλο το κέντρο του , με τους Μαρινάκη , Ρέις κέρδιζε τον ΠΑΟΚ με άνεση. Ο Ουζουνίδης για άλλη μία φορά έδεσε κόμπο τον Ιβιτς και ήρθε ο βλάκας με την μπύρα και έδωσε την λύση και….. έσωσε τον Ιβιτς.

Από κει και πέρα να θυμήσω , ότι στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ ο Βιγιαφάνιες έπεσε κάτω από κροτίδα που έσκασε δίπλα του , έχασε για λίγο την ακοή του , ζαλίστηκε , αλλά μπήκε και συνέχισε το παιχνίδι. Δεν ζήτησε να πάει στο νοσοκομείο, ούτε ο Παναθηναϊκός επιδίωξε να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά, όπως μπορούσε. Επίσης να θυμήσω, ότι ο Αναστασίου είχε δεχθεί με δύναμη καφέ στο Καραισκάκη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έπεσε κάτω , αλλά δεν έφυγε δεν πήγε στα αποδυτήρια . Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και συνέχισε το ματς.

Το ποιες ομάδες θέλουν να παίρνουν τα παιχνίδια στα χαρτιά με την πρώτη αφορμή φαίνεται. Ο ΠΑΟΚ το έδειξε χθες ξεκάθαρα. Και ο γιατρός του αγώνα και στο νοσοκομείο οι εξετάσεις έδειξαν μία εκδορά και τίποτα άλλο , που να μην επέτρεπαν στον Ιβιτς να κάτσει στον πάγκο. Ο ίδιος είπε ότι ζαλιζόταν και εκεί τελείωσαν όλα. Εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με τα όσα είπε ο Νικος Λυμπερόπουλος για τον Ιβιτς: «Επειδή τον είχα συμπαίκτη και ξέρω τι άνδρας είναι , έφυγε εύκολα».

*Πριν λίγες ημέρες οπαδοί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σφαζόντουσαν πριν τον τελικό κυπέλλου , το παιχνίδι έγινε κανονικά και οι ομάδες ,κυρίως ο ΠΑΟΚ, πάνε να πέσουν στα μαλακά. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί και είναι ο μακάκας της παρέας στον οποίο εφαρμόζονται οι νόμοι και αυτό ο κόσμος του δεν το αντέχει άλλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.