Η Λεωφόρος και η υπόθεση της 20ετίας!

Η Λεωφόρος και η υπόθεση της 20ετίας!

Η Λεωφόρος και η υπόθεση της 20ετίας!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τον δεύτερο σπουδαίο αγώνα πλέι οφ που δίνει απόψε ο ΠΑΟΚ και προσπαθεί να εκτιμήσει τα πρώτα δεδομένα της πολύ μεγάλης υπόθεσης που αφορά όσα έγιναν στο Ολυμπιακός-Πλατανιάς.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (21+).

Την περασμένη Κυριακή ο ΠΑΟΚ έδινε στην Τούμπα κόντρα στην ΑΕΚ, τον πιο κρίσιμο αγώνα των πλέι οφ. Η ευκαιρία που είχε ο Δικέφαλος του Βορρά να πάρει μεγάλη βαθμολογική διαφορά στην έξτρα διαδικασία των πλέι οφ, ήταν τεράστια και ανεπανάληπτη. Πάει-πέρασε εκείνο… Σήμερα στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ δίνει το πιο δύσκολο παιχνίδι των πλέι οφ.


Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει μέχρι τώρα (σε όλη τη χρονιά δηλαδή) ότι μεταξύ των τεσσάρων που παίζουν πλέι οφ, έχει την δεύτερη καλύτερη ομάδα. Αυτό ισχύει μέχρι τώρα και… θα δούμε τι θα φανεί στο τέλος.

Ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός στο γήπεδό του, έστω και αν αυτό δεν γεμίζει πλέον.

Οι πράσινοι διαθέτουν τον πρώτο σκόρερ και καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος.

Εκτός όλων των άλλων, ο Παναθηναϊκός φυσικά και έχει ένα κίνητρο παραπάνω κόντρα στον ΠΑΟΚ. Όλα όσα λένε και κάνουν οι άνθρωποί του μετά τον ημιτελικό κυπέλλου, τους έχουν φορτώσει τόσο πολύ, που σήμερα θα μπουν για να τα δώσουν όλα και να παίξουν έναν τελικό. (Εξάλλου και βαθμολογικά το ματς τέτοια σημασία θα έχει, ειδικά αν νωρίτερα η ΑΕΚ κερδίσει τον Πανιώνιο).

Λογικά όλα τα παραπάνω τα ξέρουν στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορεί να πήγαν εντελώς απροετοίμαστοι στη Λεωφόρο. Σε ένα γήπεδο που ξέχασαν πότε κέρδισαν τελευταία φορά…

Εξαιτίας του Κυριακάτικου αποτελέσματος, πολλοί και διάφοροι κατηγόρησαν (κατηγορήσαμε) τους παίκτες του ΠΑΟΚ για τη νοοτροπία τους, για το ότι έμειναν στους πανηγυρισμούς του κυπέλλου, για το ότι χαλάρωσαν, για πολλά και διάφορα που σίγουρα τους μείωσαν. Καλύτερη ευκαιρία για να απαντήσουν από τη σημερινή δεν έχουν.

Να απαντήσουν για το ότι… έτυχε και μπήκαν χαλαρά στο προχθεσινό ματς, να απαντήσουν για ότι… ήταν συμπτωματικό πώς έχασαν όλες τις μονομαχίες, να απαντήσουν ποδοσφαιρικά και για το ότι δεν είναι ανίκανοι να πάρουν ένα διπλό στην Αθήνα κόντρα στους μεγάλους αντιπάλους τους. Γιατί οι κυπελλούχοι φέτος, όχι μόνο δεν κέρδισαν στην Αθήνα Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά σε τρία ματς δεν κατάφεραν να βάλουν ούτε γκολ!

Για να δούμε και απόψε στο πιο δύσκολο ματς, που θα κρίνει κατά πολύ ποιος μπορεί να διεκδικήσει παρουσία στα προκριματικά του τσάμπιονς ληγκ για την επόμενη χρονιά….

* Πάμε στην άλλη πολύ μεγάλη υπόθεση που από χθες έχει πάρει πλέον τις διαστάσεις που έπρεπε και σε αθλητικό επίπεδο. Μετά από όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία πλέον κατηγορείται επισήμως, για όσα φέρονται να έχουν κάνει άνθρωποί της στους παίκτες του Πλατανιά, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στον αγώνα πρωταθλήματος που έληξε 2-1.
Είναι άλλη μία υπόθεση, για την οποία ο Ολυμπιακός και διάφοροι άνθρωποί του, κατηγορούνται το τελευταίο διάστημα. Για την ακρίβεια τα τελευταία χρόνια. (Σαφώς και το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης -μέσα στο οποίο τυχαίνει να συγκαταλέγεται και το περιβόητο Ολυμπιακός-Βέροια- είναι πολύ μεγάλο, αλλά αυτές οι καταγγελίες και οι διαστάσεις που θα πάρει το θέμα, σε σχέση και με τις προβλεπόμενες ποινές, αλλά και την ταχύτητα που θα τρέξουν οι εξελίξεις, καθιστούν αυτή την υπόθεση του Ολυμπιακός-Πλατανιάς, ως την πιο ξεχωριστή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Μία πολύ-πολύ βρώμικη εποχή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, μία εποχή όπου οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι και ομάδες πρωταγωνίστησαν σε απίστευτες ιστορίες και σιγά-σιγά έρχεται η ώρα της κρίσης και της τιμωρίας τους).

Είναι το πλέον ξεχωριστό και σοβαρό θέμα, αφού τα στοιχεία που ήδη έχουν αποκαλυφθεί, μας δείχνουν ότι πρόκειται για γεγονότα που όμοιά τους (ειδικά στο υψηλό επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου) δεν έχουν καταγγελθεί ΠΟΤΕ ξανά.

Το όλο θέμα αναμένεται να πάρει τεράστιες διαστάσεις και η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης θα έχει ξεχωριστή θέση στην Ελληνική αθλητική ειδησεογραφία.

Γι’ αυτό το παιχνίδι ξέρουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων του Πλατανιά που ήταν στο γήπεδο, έχει καταθέσει με λεπτομέρεια πολλά απίστευτα και σοβαρά γεγονότα και την επίθεση που δέχθηκαν συγκεκριμένοι αθλητές της ομάδας, πριν βγουν να παίξουν στο δεύτερο ημίχρονο. Ξέρουμε ότι μεταξύ 20 ανθρώπων, οι περισσότεροι (13-15) έχουν μιλήσει για ότι ακριβώς συνέβη, μερικοί δεν είχαν άποψη και μόνο τρεις συγκεκριμένοι (ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες τι και πώς για τους Μπανανά, Μανούσο, Κύργια) διαψεύδουν την μεγάλη πλειοψηφία.

Με βάση το κατηγορητήριο, αλλά και τα γεγονότα, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με τις μεγαλύτερες δυνατές ποινές (σαφώς και τον υποβιβασμό) και η αφαίρεση βαθμών δεν είναι αυτή που πλέον αγχώνει, γιατί οι κίνδυνοι είναι πολύ-πολύ μεγαλύτεροι από την απώλεια (για παράδειγμα) ενός πρωταθλήματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.