Εύκολο διπλό λόγω... απουσιών!

Εύκολο διπλό λόγω... απουσιών!

Εύκολο διπλό λόγω... απουσιών!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την υπέροχη Κυριακή της ΑΕΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ τη στιγμή που θυμίζει αλήθειες και προσφέρει σούπερ υστερόγραφα.

Καλή μας εβδομάδα και πώς να μην είναι... Η Δευτέρα όπως θα έπρεπε να είναι κάθε εβδομάδα για την ΑΕΚ. Με νίκες παντού... Τις πιο σημαντικές στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά με μεγάλη νίκη και στο χάντμπολ στο φινάλε της σεζόν που αφήνει υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά. Μεγάλες νίκες είτε σε δύσκολες έδρες με έναν καλό αντίπαλο όπως έγινε στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ είτε στην υποτιθέμενη έδρα σου (κλειστό ΟΑΚΑ) στο σούπερ ντέρμπι απέναντι στον μπασκετικό Παναθηναϊκό που ισοφαρίζει τη σειρά της ημιτελική φάσης του πρωταθλήματος...

Για να είμαστε ειλικρινείς, σοβαροί και τίμιοι η επικράτηση στο μπάσκετ έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και σημασία για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, για τον κόσμο της, για την ίδια την ομάδα και το εσωτερικό της, όπως και για το αφεντικό της που την περίμενε και την έχει ήδη... πληρώσει αρκετά ακριβά. Θα δώσει πολλά στον Μανωλόπουλο και τους παίκτες ειδικά με τον τρόπο που ήρθε και το γεγονός ότι το πήρε στην τελευταία επίθεση. Αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο μπάσκετ και το γνωρίζουν καλά όσοι ασχολούνται με αυτό!

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Τσέλσι – Γουότφορντ (21+).

Όπως και να 'χει μετά την επικράτηση αυτή η Ένωση στέλνει τη σειρά δεδομένα σε τέσσερα ματς με τους «πράσινους» τους οποίους δύσκολεψε στο πρώτο ματς η ομάδα και από τους οποίους την κανονική περίοδο ηττήθηκε στη δεύτερη παράταση χωρίς να το αξίζει η ομάδα αφού έτσι τότε το αποφάσισαν τα αγόρια με τα γκρι... Προσπάθησαν (και) χθες να το κάνουν, αλλά το αντιμετώπισε σωστά ο πάγκος (σημαντικό συν αυτό για τον Μανωλόπουλο) και οι παίκτες. Πάντως δικαιώθηκαν και όσοι έλεγαν ότι στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στο ΟΑΚΑ έκανε λάθος ο Έλληνας τεχνικός με το λίγο χρόνο χρησιμοποίησης του Ελονού.

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για το μπάσκετ. Μακάρι να υπάρξει κι άλλη μια νίκη στη σειρά με την ομάδα του Πασκουάλ. Αυτό θα σημαίνει ότι όντως η ΑΕΚ έχει επιστρέψει για τα καλά σε επίπεδο πρωταγωνιστικού ρόλου στο μπάσκετ.

Πάμε τώρα στο αντικείμενό μας... Η Ένωση του Μανόλο Χιμένεθ πέρασε νικηφόρα και εύκολα (και) από την Τούμπα όπως είχε κάνει στο Φάληρο. Δεδομένα το πιο εύκολο διπλό της ομάδας στη συγκεκριμένη έδρα έπειτα εκείνο το 0-4 το 2008 τη στιγμή που αν υπήρχε λίγο μεγαλύτερη συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια και είχε μπει περισσότερο στο ματς ο Αραούχο θα μπορούσε να φτάσει σε αντίστοιχα επίπεδα σκορ το ματς στην Θεσσαλονίκη. Όμως σημασία είχε η νίκη για την ΑΕΚ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση! Τίποτα άλλο...

Η Ένωση κέρδισε γιατί έχει προπονητή στον πάγκο της. Κανονικό και έτοιμο που ξέρει να διαβάζει τα ματς και να τα κερδίζει. Η απόφασή του να αφήσει εκτός τους Πατίτο και Βάργκας προκάλεσε πολύ μεγάλη κουβέντα. Δικαιολογημένα... Όμως κανείς δεν εστίασε στην επιλογή του 4-3-3 διότι όλοι κατάλαβαν ότι αυτό έπρεπε να παίξει εκεί μέσα η ΑΕΚ για να επικρατήσει χωρίς καν να απειληθεί.

Ακούγαμε συνέχεια και συνέχεια στη μετάδοση του αγώνα (την οποία δεν θα χαρακτηρίσω για να μη γίνω κακός) για τα αποτελέσματα της ΑΕΚ στα πλέι οφ στην έδρα του ΠΑΟΚ. Αυτά που γράφουν και τα πιστεύουν οι οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης θεωρώντας ότι η ιστορία των αγώνων δυο ομάδων υπάρχει μόνο στη διαδικασία των πλέι οφ. Ξεχνάμε εύκολα στην Ελλάδα και το κάνουμε σκόπιμα. Κι αυτό δεν αφορά το ποδόσφαιρο μόνο. Καλά θα ήταν... Το κάνουμε και είναι λάθος.

Επειδή τα στατιστικά και τα αποτελέσματα δεν γίνονται να... βιαστούν να θυμίσουμε στον κόσμο πως η πραγματικότητα είναι ότι στην Τούμπα η ΑΕΚ κέρδισε το 2008 με 0-4 και το έκανε και την επόμενη χρονιά (το 2009) στα πλέι οφ με 0-1. Το 2010 οι «κιτρινόμαυροι» επιβλήθηκαν πάλι με 0-1 στην κανονική περίοδο και το 2011 κέρδισαν ξανά 0-1 για το Κύπελλο (το οποίο και κατέκτησαν εκείνη τη σεζόν με Χιμένεθ στον πάγκο). Τέσσερα σερί χρόνια και ισάριθμες νίκες στην Τούμπα. Πραγματικά αν μπορεί ας μου θυμίσει κανείς πότε έκανε τέσσερις σερί χρονιές έστω τρεις νίκες επί της ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ. Δεν έκανε και βάσει των δεδομένων δεν θα αλλάξει αυτό ποτέ...

Έχει αποδειχτεί (και) φέτος ότι η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Ειδικά όταν στον πάγκο της έχει κανονικό προπονητή (εκεί εγκλημάτισε φέτος η ομάδα). Στη διάρκεια (και) των φετινών αγώνων όταν το αποτέλεσμα κρίθηκε στο χορτάρι η Ένωση κέρδισε και μάλιστα σχετικά εύκολα. Στο ΟΑΚΑ με 3-0 και στην Τούμπα με 0-1 αντί για 0-3 τουλάχιστον. Ηττήθηκε στο πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη στην τελευταία επίθεση που δεν έπρεπε καν να γίνει με τα χίλια ζόρια και στον τελικό Κυπέλλου όπου νταηλίκι της στέρησαν ένα τρόπαιο (δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει άλλωστε να της κλέβουν έναν τίτλο).

Καλύτερη ομάδα, με μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ενδεκάδα της και στον πάγκο (θυμίζω πως χθες δεν είχε καν στον πάγκο τους Πατίτο και Βάργκας) είτε πρόκειται για το τεχνικό τιμ είτε για τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν δίπλα στον Χιμένεθ. Γι' αυτό και σε όλες τις αναμετρήσεις φέτος η ΑΕΚ άξιζε τις νίκες που πήρε και σε καμία περίπτωση δεν ήταν δίκαιες η ήττες που έκανε. Έλειψε ο Καλφογλου, έλειψε ο Σιδηρόπουλος και ταυτόχρονα ο Κομίνης. Χωρίς αυτούς πρωταγωνιστές στα ματς είναι αποδεδειγμένο ότι δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ! Όχι μόνο με την ΑΕΚ. Αποδείχτηκε (και) στα ματς με τον Παναθηναϊκό.

Αποδείχτηκε λοιπόν ότι ο αντίπαλος, η ομάδα από την Θεσσαλονίκη, είχε τεράστιες απουσίες (τις αναφέρω παραπάνω, Σιδηρόπουλος, Κομίνης, Καλφόγλου). Έτσι και ήρθε το εύκολο διπλό, λόγω... απουσιών! Αποδεδειγμένα δεν μπορεί αλλιώς ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ (και όχι μόνο)!

Στα πρόσωπα να σταθούμε δεδομένα στον ανίκητο ξανά Βράνιες που με τον Τσιγκρίνσκι συνθέτουν ένα καταπληκτικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον Ντίντακ και τα ανεβάσματά του (πλην του υπέροχου γκολ σε κίνηση και τελείωμα) αλλά και την ανταπόκρισή του αμυντικά. Στους Σιμόες, Αϊντάρεβιτς και κυρίως στον Γαλανόπουλο (πολύ καλός στην Τούμπα, δείχνει γιατί σωστά τον πιστεύουν όλοι στην ΑΕΚ και μπορεί να ηγηθεί της ομάδας, αλλά δεν θέλω να ασχολείται με την αντίπαλη εξέδρα και να παραμείνει ταπεινός, δεν μ' άρεσαν οι κινήσεις του στον κόσμο του ΠΑΟΚ μετά το 0-1). Στον εκπληκτικό Μάνταλο και στον πολύ καλό Χριστοδουλόπολο... Στον αντίποδα εξαιρετικός ήταν ο Γλύκος!

Μεγάλη νίκη, πλέον η ΑΕΚ έχει τη τύχη για την πρωτιά στα πλέι οφ στα δικά της πόδια, πρέπει να κάνει δυο νίκες με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για να μπορέσει να αποκτήσει τεράστια αξία το διπλό στην Τούμπα. Δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα...

Υγ: Το μεγάλο κέρδος για την ΑΕΚ είναι η πνευματική ανταπόκριση όλων των ποδοσφαιριστών της. Δεν είναι εύκολο μια εβδομάδα μετά την απώλεια ενός τίτλου και με τον αντίπαλο σε σούπερ ψυχολογία στην έδρα του με γιορτή τροπαίου απέναντι στην ομάδα που της το στέρησε να πας και να επιβληθείς με τον τρόπο που το έκανε η Ένωση! Πάνω σ' αυτό το πνεύμα νικητών πρέπει να χτίσουν όλοι στην ομάδα...

Υγ2: Χειροκρότησε ειρωνικά ο Χριστοδουλόπουλος και έτρεξε σπριντ ο Ίβιτς για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι δεν είδε κάρτα ο παίκτης της ΑΕΚ τάχα μου για προσβολή του κοινού της ομάδας του. Ποιος; Ο Βλάνταν Ίβιτς ο οποίος ΠΟΤΕ δεν σεβάστηκε κανένα αντίπαλο κοινό! Θυμίζω στο 1-3 της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο την αντίδρασή του στο γκολ που είχε σημειώσει με απ' ευθείας φάουλ. Καλά σε κάθε σημαντικό ματς που σκόραρε θυμηθείτε τι έκανε στο χορτάρι. Άκου να δει κάρτα επειδή χειροκρότησε ειρωνικά το κοινό του ΠΑΟΚ. Με τη λογική τους ο Κριστιάνο Ρονάλντο και όλοι οι τεράστιοι παίκτες που αντιδρούν σε τέτοιες καταστάσεις δεν θα έπαιζαν ποτέ ποδόσφαιρο, θα είχαν... 200 κίτρινες και καμιά 20αριά αποβολές στην καριέρα τους. Καταλαβαίνω την ένταση που ζει ο κάθε πρωταγωνιστής το κάθε ματς αλλά ξεπερνάμε τα όρια του κανονικού και φτάνουμε εκείνα του γραφικού!

Υγ3: Καλά οι βουτιές του Μπίσεσβαρ και του Ενρίκε θυμίζουν εποχές αγαπημένες άλλων ποδοσφαιριστών, άλλης ομάδας σε τούτη τη χώρα. Όπως και η ευκολία με την οποία κλωτσούσαν ατιμώρητα ΟΛΟΙ τους... Μιλάμε για ομάδα απ' τις καλύτερες στην κλωτσιά του αντιπάλου στον κόσμο. Όχι μόνο στο ματς με την ΑΕΚ... Ξύλο και άγιος ο Θεός! Προφανώς δεν μπορούν διαφορετικά, το καταλαβαίνω. Αλλά οι τύποι κλωτσούσαν ασταμάτητα και χωρίς έλεος. Τα 'χασε λίγο ο Καλογερόπουλος στον πειθαρχικό έλεγχο είναι η αλήθεια, αλλά λογικό. Στην Τούμπα έπαιζε, εκεί άλλοι έχουν κάνει μυθικά εγκλήματα και πολύ πρόσφατα...

Υγ4: Θες να είσαι σοβαρός προπονητής και να λέγεσαι σοβαρός σύλλογος και έχεις τον Κίτσιου και δεν τον μαζεύεις; Μπαίνει στο ματς και σε κανονικό πρωτάθλημα της Ευρώπης στο 10λεπτο της συμμετοχής του έπρεπε να έχει αποβληθεί! Τσαμπουκάδες, κλωτσιές, μαγκιές... Ένα παιδί που δεν κάνει γενικά να παίζει ποδόσφαιρο αφού δεν έχει ούτε σέντρα, ούτε σουτ, ούτε να μαρκάρει ξέρει, ούτε τακτικά είναι σωστός. Γρήγορος μεν, άτεχνος και άμπαλος δε... Σήμερα θα έπρεπε να τον φωνάξουν και να του εξηγήσουν ότι έτσι δεν πάει πουθενά, όχι ότι έχει και κανένα ταλέντο για να φτάσει κάπου πιο ψηλά απ' τον ΠΑΟΚ, αλλά ίσως αν καθαρίσει το μυαλό του και εστιάσει στο ποδόσφαιρο μπορεί και να κάνει κάτι έστω εκεί, στην Τούμπα.

Υγ5: Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους ήρθαν από τον πάγκο! Βοήθησαν πολύ όλοι τους και ανταποκρίθηκαν σ' αυτό που τους ζήτησε ο Μανόλο Χιμένεθ. Συγχαρητήρια και στους... μαχητές της αλήθειας που ανέδειξαν τις δυο λανθασμένες υποδείξεις των βοηθών που ΕΥΤΥΧΩΣ δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα. Εννοείται (γιατί με ρωτάτε πολλοί) πως δεν έκαναν ξεχωριστό θέμα (και αναφορά) στις βουτιές των Μπίσεσβαρ και Ενρίκε όπως έχουν πράξει σωστά με ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων που με αισχρό θέατρο επεδίωξαν να πάρουν πέναλτι και το ζητούσαν (διότι και ο Ενρίκε με τον Μπίσεσβαρ το ζήτησαν). Μονά – ζυγά, μονόζυγα... Ευτυχώς τους πήραν χαμπάρι όλοι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...