Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Θέλτα 1-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Θέλτα 1-1

bet365

Σε ένα ματς με απίστευτα δραματικό φινάλε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε κοντά στον αποκλεισμό στο 96' αλλά με το 1-1 κόντρα στην Θέλτα έκλεισε εισιτήριο για Στοκχόλμη, όπου θα παίξει με τον Αγιαξ.

Το 0-1 στην Γαλικία έδινε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην Γιουνάιτεντ και το 1-0 από νωρίς της έδινε άνετα σε θέση τελικού, όμως η Θέλτα ισοφάρισε στο 85' και είχε τεράστια χαμένη ευκαιρία να προκαλέσει εμφράγματα στο 96'. Σε έναν αγώνα που είχε δύο αποβολές (Μπαγί, Ρονκάλια) οι Κόκκινοι Διάβολοι του Ζοσέ Μουρίνιο δεν πλήρωσαν το σβηστό παιχνίδι στο φινάλε και θα παίξουν με τον Αγιαξ στον τελικό της Στοκχόλμης. Για 7η φορά θα παίξει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης η Γιουνάιτεντ, για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη.

Δυνατά βγήκε στο πρώτο μέρος η Θέλτα με στόχο να προκαλέσει σοκ στο Old Trafford, όμως δεν το κατάφερε ούτε στο 2' μετά το λάθος του Μπλιντ, ούτε στο 4' όταν το σουτ μέσα από την περιοχή του Ιάγο Ασπας απέκρουσε ο Ρομέρο. Η Γιουνάιτεντ δεν είχε πρόβλημα να δώσει την κατοχή στους Γαλιθιάνους που κυκλοφόρησαν και προσπάθησαν να πιέσουν, όμως δεν άργησαν να βρεθούν πίσω στο σκορ καθώς στο 17' μετά την καταπληκτική σέντρα του Ράσφορντ, ο Φελαϊνί με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ηταν το γκολ Νο100 για τους Red Devils σε όλες τις διοργανώσεις φέτος και το πρώτο στο Europa League για τον Βέλγο που σκόραρε σε 3ο ημιτελικό μετά το FA Cup και το League Cup.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Οι γηπεχούχοι ανέβηκαν μετά το γκολ, είχαν κατοχή και έριξαν, στο επιθυμητό για τους ίδιους, τον ρυθμό. Πάμπλο Ερνάντες (27') και Βας (29') δεν έκαναν τη ζημιά στη συνέχεια και στο 42' οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει αν η κεφαλιά του Βας μετά τη σέντρα του Σίστο από αριστερά πήγαινε στο κάδρο της εστίας.

Στην επανάληψη η δύο ομάδες ξεκίνησαν έχοντας από μία φάση με τον Ρομέρο να σταματά το γύρισμα του Ούγκο Μάγιο (46') και τον Αλβαρεθ το τρομερό σουτ του Μχιταριάν (49'). Στο 58' η Θέλτα είχε ευκαιρία όταν ο Μάγιο έκανε τη σέντρα, ο Σίστο έστρωσε στον Γκουντέτι αλλά το αριστερό του πέρασε έξω και οι Κόκκινοι Διάβολοι απάντησαν στο 64' με το αριστερό πλασέ του Ράσφορντ που σταμάτησε ο Αλβαρεθ. Η Γιουνάιτεντ παράμενε υποτονική και αφού δεν καθάρισε το ματς στο 69' με την ευκαιρία του Φελαϊνί, το τέλος έγινε δύσκολο.

Στο 71' ο Χόθαμπεδ σούταρε λίγο έξω, στο 75' η κεφαλιά του Γκουντέτι δεν βρήκε στόχο και στο 85' μετά τη σέντρα του Μπογκοντά από δεξιά ο Ρονκάλια με κεφαλιά πάγωσε το Old Trafford για το 1-1. Στη συνέχεια ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, που έφερε την αποβολή των Μπαγί και Ρονκάλια στο 88' και στο τελευταίο από τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων, ύστερα από γέμισμα η μπάλα πήγε προς τον Γκουιντέτι, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κάνει τελική υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις και το φινάλε βρήκε τους Γαλιθιάνους στο χορτάρι και τους Κόκκινους Διαβόλους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρομέρο, Βαλένσια, Μπαγί, Μπλιντ, Νταρμιάν, Ερέρα, Φελαϊνί, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (86' Ρούνεϊ), Μχιταριάν (77' Κάρικ), Ράσφορντ (89' Σμόλινγκ).

Θέλτα (Εντουάρδο Μπερίσο): Αλβαρεθ, Ούγκο Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάλια, Γιόνι, Ραντόγια (68' Μπονγκοντά), Ερνάντες, Βας (46' Χοθαμπέδ), Σίστο (80' Μποβιού), Ιάγο Ασπας, Γκουιντέτι.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα