Υποχρέωση η πρωτιά στα πλέι-οφ!

Υποχρέωση η πρωτιά στα πλέι-οφ!

Υποχρέωση η πρωτιά στα πλέι-οφ!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το μίνι πρωτάθλημα, στο οποίο ο Παναθηναϊκός οφείλει να πάρει το καλό εισιτήριο.

Με εξαίρεση το πρώτο δίμηνο της χρονιάς που έφερε την... αυτονόητη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, η σεζόν για τον Παναθηναϊκό είναι καταστροφική, αποτυχημένη(ο Κύζας απαγόρευσε στο «τριφύλλι» να την σώσει με μια πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου) και το κυριότερο, τίποτα αυτή την στιγμή δεν μπορεί να δώσει ελπίδα για το αύριο, για την επόμενη ημέρα, σε καμία περίπτωση οι χειρισμοί της διοίκησης του «τριφυλλιού» δεν μπορούν να φτιάξουν προϋποθέσεις οράματος. Η ΠΑΕ διοικείται αναποτελεσματικά και επικίνδυνα, ο Γιάννης Αλαφούζος λάμπει δια της απουσίας του(έχει να επισκεφτεί τα γραφεία του κλαμπ από το περασμένο καλοκαίρι) και οι μόνοι που λειτουργούν ως φωτεινοί φάροι για το αύριο, είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Δύο άνθρωποι που θα κληθούν να δημιουργήσουν μία ομάδα με τις χειρότερες συνθήκες(οικονομικές και διοικητικές) σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ο κόσμος έχει κάθε λόγο να είναι ξενερωμένος, να «βράζει» για ακόμη μία χρονιά που πέρασε και δεν ακούμπησε, να μην τον απασχολεί τι θα γίνει στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι-οφ. Έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει έτσι, γιατί τον Παναθηναϊκό αλλιώς τον έμαθε και όση πλάτη και αν έβαλε τα τελευταία χρόνια βλέπει μια κατάσταση που με τις υπάρχουσες συνθήκες, δεν γίνεται να οδηγήσει τον σύλλογο εκεί που του πρέπει.

Άλλο, όμως, ο κόσμος και άλλο η ομάδα. Η χρονιά δεν τελείωσε το βράδυ του Κύζα και της «σφαγής» στην Τούμπα. Η χρονιά έχει ακόμη έξι παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός οφείλει στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι-οφ να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική εικόνα και να πάρει την πρώτη θέση που δίνει το «καλό» εισιτήριο, αυτό για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε επιτυχία θα είναι η πρωτιά, ούτε θα δώσει χαρά στους φιλάθλους, ούτε θα διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Για υποχρέωση μιλάμε και μονόδρομο.

Θα πρέπει κάποια στιγμή, ο Παναθηναϊκός να μάθει να δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες στον εαυτό του. Τόσο ποδοσφαιρικά όσο και εταιρικά. Η πρώτη θέση στα πλέι-οφ, λοιπόν, για όσους το έχουν ξεχάσει δίνει στην ομάδα τα εξής πλεονεκτήματα:

*Παρουσία στον γ' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ

*Πιθανή πρόκριση(λίγες πιθανότητες εξαιτίας της ειδικής βαθμολογίας που σε στέλνει σε δυνατό αντίπαλο αλλά πιθανότητες) στα πλέι οφ των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ σημαίνει απευθείας παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα και εξασφαλισμένα περίπου 7 εκατομμύρια(2 από την πρόκριση και 5 από τους ομίλους) συν φυσικά την διεκδίκηση του... θαύματος για είσοδο στα αστέρια.

*Αποκλεισμός από τον γ' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ σε στέλνει στα πλέι-οφ του Γιουρόπα. Οπότε έχεις δύο ζαριές στα προκριματικά με το «καλό» εισιτήριο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Λάθος θα σημαίνει καταστροφή!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να δει τα ματς των πλέι-οφ σαν αγγαρεία, δεν έχει την πολυτέλεια να παρουσιαστεί χαλαρός. Παίζει τον τελευταίο του στόχο στην χρονιά, απέναντι σε ομάδες που στην κανονική διάρκεια της σεζόν απέδειξε πως τις «έχει».

Και έχει και ένα μικρό πλεονέκτημα στην όλη διαδικασία, καθώς περιμένει την τιμωρία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για τον τελικό της ντροπής, για να δει σε ποιο εκτός έδρας ντέρμπι θα παίξει χωρίς την παρουσία αντίπαλων οπαδών...

Υ.Γ1: Οφείλω μια απάντηση στους καλούς φίλους του ΠΑΟΚ που έγραφαν στο προηγούμενο ποστ «για το πέναλτι του Σιμόες στον Κρέσπο» στην φάση του γκολ του Ενρίκε. Πριν σχολιάσετε, μην διαβάζετε μόνο την «γραμμή» του κάθε συλλόγου. Δείτε την φάση. Υπάρχει ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ του στόπερ του ΠΑΟΚ στον μέσο της ΑΕΚ. Το γεγονός, πάντως, πως βρήκαν κάτι να πουν έχοντας κερδίσει τρόπαιο με τέτοια «κλοπή» σε κάνει να απορείς για το αν όντως «δεν θέλουμε να γίνουμε σαν τους άλλους»...

Και κάτι ακόμη: Αυτές οι... σφαγές του ΠΟΚ; Πότε ακριβώς έγιναν; Μήπως πρόπερσι στην Τούμπα με το πέναλτι που έδωσε ο Αρετόπουλος έξω από την περιοχή υπέρ του ΠΑΟΚ ή μήπως τα τελευταία είκοσι χρόνια, όπου ο Ολυμπιακός έχει πάρει τα 18; Άκου το ΠΟΚ...

Υ.Γ2: Το μήνυμα που έστειλε η ΕΠΟ με το «χάδι» στον Ολυμπιακό είναι το εξής: Τραμπουκίστε ελεύθερα. Από τέσσερις αγωνιστικές, μία; Γιατί δεν το κάνατε, καμία; Πιο εντυπωσιακό θα ήταν. Για τα άλλα μηνύματα που ακολούθησαν της απόφασης, καλύτερα να μην το συζητήσουμε. Φέρτε μας τον ψυχίατρο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.