Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών (pics)

Gazzetta team
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών (pics)

bet365

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2017 διεξήχθη στη Λάρισα ο τελικός του Τσάμπιονς Λίγκ Κωφών, με τον Παναθλητικό Όμιλο Κωφών να κατακτά το τρόπαιο.

Όσοι θεατές βρέθηκαν στις εξέδρες του AEL FC Arena παρακολούθησαν ένα συναρπαστικό τελικό, όπου πρωταγωνίστησε το ποδόσφαιρο. Γεγονός που ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τα όσα απερίγραπτα συνέβησαν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, την ίδια μέρα στο Βόλο.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Η ελληνική ομάδα επικράτησε με 3-2 της ομάδας της Κωνσταντινούπολης, για να γίνει πολυνίκης του θεσμού, φτάνοντας την αγγλική Σεντ Τζονς στις κατακτήσεις. Οι Τούρκοι προηγήθηκαν 2-0, χάρη στα τέρματα των Σου και Μπασαράν, με τον ΠΟΚ να φτάνει στην ανατροπή, αρχικά με τον Τζίγκνα και στη συνέχεια με δύο γκολ του Αμέρ.

Ο τεχνικός του ΠΟΚ, Γιάννης Δημητρίου, δήλωσε μετά το τέλος του ματς: «Είμαι πολύ περήφανος που με αυτό τον τρόπο εκπρόσωπησα όλη την Ελλάδα σε αυτόν τον ευρωπαϊκό θεσμό. Και πολύ στεναχωρημένος που το ποδόσφαιρο της χώρας μου πάει από το κακό στο χειρότερο με τα συμφέροντα κάποιον, να καταστρέφουν την ομορφιά του, μιλώντας σαφώς για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν: τους Γκιόκα Γιώργο (γυμναστής), Κουτσούμπα Βαγγέλη (βοηθός-αναλυτής) Παναγιώτη Μπρίμπο (φυσιοθεραπευτή), Καντεράκη Μανώλη (γεν.αρχηγός) και Μηλιώνη Νίκο (φροντιστής). Επίσης την οργανωτική επιτροπή για την βοήθεια αλλά κυρίως την ψυχή του τουρνουά Λευτέρη Μήνα και τον πρόεδρο τον κ. Γάργαλη. Τέλος να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές μου για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε και την κατάθεση ψυχής που έκαναν στον τελικό και την άριστη επικοινωνία που είχαμε, έστω από την εξέδρα λόγω τιμωρίας. Τέλος με αυτή την ευκαιρία να πω σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου ότι το ποδόσφαιρο, δεν έχει χρώματα, δεν έχει διακρίσεις, ούτε ιδιαιτερότητες αλλά έχει μια παγκόσμια γλώσσα και μπορούν να παίξουν όλοι ακούωντες και μη. Νιώθω ευλογημένος που ο Θεός μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω καλύτερος άνθρωπος και προπονητής μαθαίνοντας πολλά για την ζωή και το ποδόσφαιρο».

Αξίζει να σημειωθεί πως η αποστολή της ελληνικής ομάδας πανηγύρισε ξέφρενα αυτό το επίτευγμα, το οποίο αποτελεί ξεχωριστό και μία διοργάνωση την οποία στήριξαν όλοι οι δημόσιοι φορείς, Δήμος και Πολιτεία, σε συνδυασμό με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας λαμβάνει τέλος με τον ΠΟΚ και τα παιδιά που δίδαξαν με το ήθος τους να μένουν βαθιά χαραγμένοι στις συνειδήσεις των ανθρώπων της Λάρισας ως οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της ζωής!

Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται επίσης το γεγονός πως πριν το παιχνίδι ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Γιώργος Καραγκούνης, επικοινώνησε μέσω βιντεοκλήσης με την ομάδα του ΠΟΚ. Κάτι που τελικά αποδείχθηκε γούρικο, καθώς η ελληνική ομάδα πήρε τη νίκη και το τρόπαιο.

Τα στιγμιότυπα του τελικού:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα