Κίνητρο, αρκεί να μην μείνει στα...λόγια

Κίνητρο, αρκεί να μην μείνει στα...λόγια

bet365

Ο Ιβάν Σαββίδης θεωρητικά «απειλεί» τον Ολυμπιακό. Πρακτικά, του άνοιξε ήδη την όρεξη για το... επόμενο, όπως γράφει ο Διονύσης Δελλής!

Προφανώς και αυτές τις ημέρες, το πάρτι είναι στη... Θεσσαλονίκη, ειδικά από τη στιγμή που –έστω τυχαία- δεν είχαμε νεκρούς στον Βόλο. Δεκατέσσερα χρόνια περίμενε ο ΠΑΟΚ να γιορτάσει έναν τίτλο. Αναπόφευκτο λοιπόν, το γιορτινό κλίμα για το ακριβότερο κύπελλο στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Άγνωστο το ποσό των εκατ ευρώ που έχει διαθέσει ως τώρα ο Ιβάν Σαββίδης, στα χρόνια της ενασχόλησης του με τον Δικέφαλο του Βορρά. Όχι μόνο τα χρήματα που μέσα από διαδοχικές ΑΜΚ του έδωσαν το πλειοψηφικό πακέτο, αλλά και τα υπόλοιπα. Σίγουρα όμως, πολύ μεγαλύτερο, από εκείνα που έχουν «τοποθετήσει» ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό, και ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ΑΕΚ. Δύο ιδιοκτήτες που τον ίδιο θεσμό τον κατέκτησαν, πριν από τον Σαββίδη, αν αυτό σημαίνει κάτι.

Πρέμιερ Λιγκ, Τσέλσι - Μίντλεσμπρο, ώρα 22:00. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Και το λέμε αυτό, γιατί στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ δεν πέτυχε κάποιο μεγάλο ποδοσφαιρικό κατόρθωμα. Πόσο μάλλον με τον τρόπο που συνέβη. Νιώθει όμως ότι αυτή η κατάκτηση, μπορεί να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για εκείνον. Μια άλλη εποχή. Και ενισχύει την άποψη αυτή, η δράση του αφεντικού του, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έκανε επίδειξη δύναμης σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο στους... πρώην συμμάχους, και στα «στρατιωτάκια ακούνητα» της ΕΠΟ και της διαιτησίας, αλλά στο ίδιο το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Στο ένα πόδι στάθηκαν οι «σεβάσμιοι» του τόπου σε όλη αυτή την ιστορία γύρω από το... Πανθεσσαλικό. Αν υπήρχε στα αλήθεια ένας Εισαγγελέας με διάθεση να ρίξει φως σε όσα συνέβησαν το Σάββατο, έπρεπε να καλέσει για καφέ το μισό Υπουργικό συμβούλιο. Ακόμη και τον Αλέξη Τσίπρα που ο μύθος λέει ότι απάντησε στα... τηλέφωνα που δέχτηκε αξημέρωτα της Παρασκευής. Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το «χάος» του Βόλου. Αλλά εκεί δεν...έφτασε ποτέ κανείς, άρα τσάμπα το συζητάμε.

Πιο είναι λοιπόν το δια ταύτα, για να επιστρέψουμε στο ίδιο το παιχνίδι; Ότι το αφεντικό του ΠΑΟΚ, ξέρει, ότι και φέτος η χρονιά που ολοκληρώνεται δεν είναι «δική» του, ούτε της ομάδας του. Ανήκει στον Ολυμπιακό και στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Όπως όλες οι προηγούμενες. Έχει επτά πρωταθλήματα σε ισάριθμες σεζόν, ο ιδιοκτήτης των Ερυθρόλευκων. Και o ΠΑΟΚ (2), μαζί με τον συμπολίτη του Άρη (3), και την Λάρισα (1) έχουν στη... σούμα έξι. Είναι αδιανόητη κάθε σύγκριση, ως εδώ. Με τον Μαρινάκη...

Από τη στιγμή που «νίκησε» Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, θέλει λοιπόν να «νικήσει» και τον Ολυμπιακό. Θέλει να του πάρει το πρωτάθλημα. Το είπε ξεκάθαρα. «Τελειώνει η ηγεμονία του», «είμαστε πιο δυνατοί σε όλα» και άλλες ενδιαφέρουσες ατάκες. Μέχρι εδώ όμως, λόγια. Και μάλιστα λόγια, που κάνουν το καλύτερο δώρο στους Ερυθρόλευκους. Γιατί ακόμη και χθες το βράδυ στη φιέστα του Φαλήρου, η συζήτηση δεν ήταν για το... 44ο. Για το επόμενο έλεγαν ήδη στο λιμάνι. Για το 8ο σερί. Για αυτό που δεν κατάφερε ποτέ κανείς.

«Υπομονή να έχει ο Σαββίδης, να μας βλέπει να πανηγυρίζουμε» ήταν η... πληρωμένη απάντηση που δέχτηκε. Και τα υπόλοιπα, από σήμερα. Από εδώ και πέρα άλλωστε θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις, όλων. Είναι «κίνητρο» για τον Ολυμπιακό, όλη αυτή η ιστορία που εξελίσσεται. Κίνητρο για να φτιάξει μια καλύτερη ομάδα, από αυτή που είδαμε φέτος. Για να... ανοίξει τον κουμπαρά του στις μεταγραφές. Για να επιλέξει έναν προπονητή σαν τους κυρίους που εμφανίστηκαν χθες στις «οθόνες» της φιέστας. Μόνο καλό μπορεί να κάνει αυτός ο ανταγωνισμός. Αρκεί βεβαίως να μείνει σε επίπεδο ποδοσφαιρικό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής