Στον Βόλο έγινε ό,τι γίνεται στην Ελλάδα καθημερινά!

Στον Βόλο έγινε ό,τι γίνεται στην Ελλάδα καθημερινά!

Στον Βόλο έγινε ό,τι γίνεται στην Ελλάδα καθημερινά!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον τελικό του Βόλου, που ήταν ο τελικός, που αξίζει στην Ελλάδα...

Αυτό, που έγινε προχθές στον Βόλο είναι ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας , που μας αξίζει . Αξίζει στην Ελλάδα την χώρα της παρανομίας, την χώρα της κλεψιάς, την χώρα της ρουφιανιάς, την χώρα της ανομίας, την αναξιοκρατίας, την χώρα της νοοτροπίας «να πετύχω εγώ τον στόχο μου και αν χρειαστεί για αυτό να κλέψω κιόλας τον άλλον », την χώρα, που ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου για να επικρατήσει αυτός.Την χώρα που επικρατεί ο νόμος του ισχυρού....

Αυτό είμαστε και τα είδαμε όλα μέσα σε τρεις ώρες. Αρχικά εικόνες ντροπής με οπαδούς να σφάζονται μεταξύ τους με μαχαίρια και οι υπεύθυνοι, οι Υπουργοί , ο πρωθυπουργός (λέμε τώρα…) να κλείνουν τα μάτια, για να κάνουν τα χατήρια των παραγόντων και να αρχίζει ένα παιχνίδι, που δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει.

Στη συνέχεια είδαμε ένα παιχνίδι , που κρίθηκε από ένα γκολ-οφ-σάιντ ……μόλις ενάμισι μέτρο. Ένα κύπελλο , που κρίθηκε από ένα εξώφθαλμο λάθος, ένα κύπελλο , που δεν έπρεπε να το διεκδικήσει καν ο ΠΑΟΚ αν στον ημιτελικό ο Κύζας έπαιζε 50-50 και όχι 100-0.

Και μετά το τέλος του μάτς είδαμε όλο τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει ένα κύπελλο, που του το έδωσαν ο Κύζας και ο Καλφόγλου με τις αποφάσεις τους. Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, που χρόνια τώρα φώναζε(σωστά), για τις κλοπές, που ευνοούσαν τον Ολυμπιακό και έπαιρνε πρωταθλήματα και κύπελλα. Για παράδειγμα θυμάμαι το τελευταίο κύπελλο που κρίθηκε από εξώφθαλμο λάθος ήταν ο περίφημος τελικός του κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αστέρα, όταν ο Μανιάτης απέκρουσε σαν τερματοφύλακας , αλλά διαιτητής και βοηθός γραμμής δεν ….είδαν τίποτα. Όπως πανηγύριζε τότε ο Ολυμπιακός, πανηγυρίζει τώρα και ο ΠΑΟΚ. Και χρησιμοποιεί και την ίδια επιχειρηματολογία. «Ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα, άρα δίκαια το πήρε», είναι το σχόλιο που βλέπεις από τον επίσημο ΠΑΟΚ και τους γύρω-γύρω που γράφουν και λένε. Δηλαδή αυτό που έλεγε χρόνια ο Ολυμπιακός. «Εχουμε την καλύτερη ομάδα, επενδύστε και μετά μιλήστε». Με λίγα λόγια , αν είσαι καλύτερη ομάδα ο άλλος δεν δικαιούται το 50-50 πρέπει αν χρειαστεί να τον ….σφάξεις και να πει ευχαριστώ.

Αυτή βέβαια είναι η Ελλάδα, η καθημερινότητά μας. Ότι συμβαίνει στην κοινωνία μας , συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Αυτοί είμαστε, αυτό μας αξίζει. Η νοοτροπία "σου κάνω το άσπρο-μαύρο, για να σου πω αυτό, που θέλω και όχι την αλήθεια" , που βλέπεις. Στο ποδόσφαιρο εδώ και 20 χρόνια το έκανε ο Ολυμπιακός και φέτος στο κύπελλο το έκανε ο ΠΑΟΚ και ο ιδιοκτήτης του ο Σαββίδης, που ζήλεψε τον Μαρινάκη και πιο παλιά τον Κόκκαλη.

*Η σημερινή ΕΠΟ στα δύσκολα τα έκανε θάλασσα και το ότι δεν είχαμε νεκρό σε αυτό το παιχνίδι δεν μειώνει τις τρομερές ευθύνες, για όλα αυτά, που ζήσαμε και πριν το παιχνίδι, αλλά έγιναν και στο γήπεδο. Αν είναι έτσι η κάθαρση και η αλλαγή να την χαίρεστε, αλλά δεν θα πάρουμε!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.