Γιατί δεν μιλάτε… βρε παιδιά;

Γιατί δεν μιλάτε… βρε παιδιά;

Γιατί δεν μιλάτε… βρε παιδιά;

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος αναρωτιέται πότε επιτέλους θα παρέμβει εισαγγελέας στο πολύπαθο Πρωτάθλημα της Football League ακούγοντας προπονητές και παίκτες να μιλούν για περίεργα αποτελέσματα.

Φαντάζομαι στο μυαλό κάθε αναγνώστη, με το άκουσμα του Πρωταθλήματος της Football League πλάθεται στο μυαλό του η εικόνα ενός στοιχειωμένου και σκοτεινού κτιρίου στο οποίο κυριαρχούν τα φαντάσματα. Εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες, βλέπει διαιτητές να βάζουν τη σφραγίδα τους σε αποτελέσματα, παίκτες να παίζουν… βόλεϊ, δικαστικές υποθέσεις να «κουκουλώνονται», ακούει τους ίδιους τους πρωταγωνιστές να μιλούν για περίεργα πράγματα και προσπαθεί να καταλάβει τι στο διάολο συμβαίνει.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ο απλός – και απονήρευτος – αναγνώστης σίγουρα θα εκτιμά ότι η κατάσταση χρίζει εισαγγελικής παρέμβασης και έρευνας για να μάθει αν τα όσα περίεργα βλέπει, ακούει και διαβάζει έχουν βάση ή αν είναι προφάσεις και δικαιολογίες. Είναι πολύ κοντά στο να πιστέψει ότι είτε ζει στη χώρα της ανομίας, είτε όλοι όσοι μιλούν για περίεργες καταστάσεις ζουν στη δική τους εικονική πραγματικότητα. Εσείς ποιο σενάριο πιστεύετε ότι υφίσταται;

Αφορμή για τα παραπάνω είναι οι δηλώσεις του προπονητή του Αχαρναϊκού ο οποίος έφτασε στο σημείο να πει… «μην μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα μπλέξουμε». Η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν εντάσσεται στις ευθύνες του κ. Μαραντά, αλλά όταν κανείς δεν μιλάει, ενώ δείχνει ότι ξέρει, τότε ας παρέμβει ο εισαγγελέας μπας και μιλήσουν κάποιοι και βγάλουμε άκρη για το τι συμβαίνει σε αυτό το πολύπαθο Πρωτάθλημα της Football League.

Πάμε στον Άρη. Κρίνοντας από το εξαιρετικά βαρύ κλίμα που υπήρχε στο εσωτερικό της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, η νίκη επί του Αχαρναϊκού προσφέρει οξυγόνο. Η εβδομάδα ήταν δύσκολη γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάθε αθλητή να πιστέψει σε κάτι που φαίνεται ανέφικτο. Αυτό το κλίμα διαμορφώθηκε στους «κίτρινους» έπειτα από το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Πανσερραϊκό με συνέπεια να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα ο Νίκος Κωστένογλου στις ομιλίες του προς τους παίκτες. Οι τόνοι ήταν υψηλοί στον Άρη καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας κι αν κανείς αναζητήσει το δίκαιο, θα διαπιστώσει ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Οι μεν ποδοσφαιριστές θα πρέπει να νιώθουν υπόλογοι για βαθμούς που θα έπρεπε να είχαν εξασφαλίσει, όπως για παράδειγμα αυτούς τους δύο που άφησαν στις Σέρρες. Αν απέφευγαν εκείνη την γκέλα, σήμερα η βαθμολογική απόσταση από τη Λαμία θα ήταν στους τέσσερις βαθμούς, οι πιθανότητες ανόδου θα ήταν σίγουρα περισσότερες σε σχέση με τις τωρινές και οι άμεσοι αντίπαλοι των «κίτρινων» θα ένιωθαν πίεση.

Κρίνοντας από τις δηλώσεις του Διούδη πριν από μία εβδομάδα στις Σέρρες, το παράπονο των ποδοσφαιριστών σχετίζεται με την παρασκηνιακή δύναμη του Άρη η οποία (εξακριβωμένα πλέον) είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή. Είναι γνωστό βέβαια ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν έχει να «πολεμήσει» αυτούς που φαίνονται αλλά ανθρώπους που πλέον κρατούν τα… γκέμια του ελληνικού ποδοσφαίρου και φυσικά εμφανίζονται περήφανοι γι’ αυτό, με δημόσιες παρουσίες που παραπέμπουν στην τσαρική εποχή.

Ο Νίκος Κωστένογλου ισορροπεί κάπου στη μέση. Ως προπονητής και διαχειριστής πολλών διαφορετικών χαρακτήρων και ψυχών είναι υποχρεωμένος να βρει τρόπους για να δώσει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές. Νιώθει αναγκασμένος επίσης να τους καλύψει, όπως έκανε μετά τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό λέγοντας ότι… «εμείς θα πρέπει να καταρρίψουμε τους κανόνες της λογικής». Γιατί, όταν ο Κωστένογλου ανέλαβε στον Άρη φανταζόταν ότι με εννιά νίκες σε έντεκα αγώνες θα είχε γεφυρωθεί το χάσμα με τους πρωτοπόρους. Πλέον αντιλαμβάνεται ότι το παιχνίδι παίζεται αλλού.

Αυτός που βρίσκεται σε δυσκολότερη θέση είναι ο Θόδωρος Καρυπίδης γιατί έχει την ευθύνη της προάσπισης των συμφερόντων του ιδίου και της ομάδας του, αλλά αδυνατεί να το πετύχει. Έχει διαπιστώσει ότι ο Άρης είναι ανεπιθύμητος στα υψηλά κλιμάκια του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν έχει τον τρόπο αλλά και τη δύναμη για να αλλάξει το σκηνικό.

Και κλείνουμε με όλα όσα αναφέρονται επί του ενδεχομένου να προσφέρει άνοδο και η 3η θέση. Επειδή είναι ευρέως γνωστό το πώς λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα αλλά και σαφές ότι ο Άρης δεν είναι καθόλου αρεστός. Πιστεύετε ότι ο Άρης έχει την παραγοντική δυναμική για να κερδίσει την άνοδο (αντί άλλων) σε περίπτωση που καταλήξει 3ος;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.