Νόμιμος κάτοχος και πρώτος σε όλα ο Ολυμπιακός!

Νόμιμος κάτοχος και πρώτος σε όλα ο Ολυμπιακός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του το gazzetta το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος, μέσα στα γήπεδα, αλλά και έξω από αυτά…

Γράφω και μόλις έχει λήξει το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο.

Τέλειωσε λοιπόν το πρωτάθλημα στην «κανονική» διάρκεια του. Η…υπόλοιπη διάρκεια έχει να κάνει με τα πλέϊ οφς και με τα…δικαστήρια, στα οποία ο ΠΑΟΚ επιχειρεί να αφαιρέσει τον τίτλο από το νόμιμο κάτοχο του. Είδατε τι...διακριτικός είμαι κι εγώ: δεν γράφω να κλέψει, αλλά να αφαιρέσει-γιατί στον ΠΑΟΚ δεν θέλουν, λέει, να πάρουν το πρωτάθλημα στα χαρτιά! Όχι, «απλά» θέλουν να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο Ολυμπιακός!!!

Τέλος πάντων, μιλάμε για κατά κοινή ομολογία δίκαιο κάτοχο του τίτλου-άλλωστε δεν έχω δει έστω έναν από τους αντίπαλους του Ολυμπιακού, έναν προπονητή, ένα παίκτη, ένα πρόεδρο να υποστηρίζει ότι δεν το πήρε δίκαια. Εκτός κι αν υπάρχει κανείς και δεν το έχω προσέξει. Έχω την εντύπωση πως ούτε καν ρεπόρτερ άλλης ομάδας δεν το έχει ισχυριστεί.

Ένας βασικός απολογισμός.

Ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε έξι πόντους περισσότερους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Δηλαδή, και τους μείον τρεις, την περσινή τιμωρία, να μην είχε ο ΠΑΟΚ, πάλι την πλάτη του μόνιμου πρωταθλητή Ελλάδας θα έβλεπε.

Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση με 57 γκολ (ΑΕΚ 54) και την καλύτερη άμυνα με 16 γκολ (19 ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός) και φυσικά την καλύτερη διαφορά τερμάτων με +41 (ο ΠΑΟΚ +33, η ΑΕΚ +31).

Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη έδρα με 40 πόντους (Παναθηναϊκός 38), αλλά και τα καλύτερα αποτελέσματα εκτός έδρας με 27 πόντους (όσους κι ο ΠΑΟΚ).

Ο Ολυμπιακός έχει και τις περισσότερες ασίστ (36, έναντι 32 του ΠΑΟΚ), αλλά και τα περισσότερα δοκάρια (17!), μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός είχε παίκτη του και στη θέση του πρώτου σκόρερ, τον Ιντέγε, με 13 γκολ, όσο ο Αφρικανός ήταν ακόμη στην Ελλάδα, δηλαδη ως την 21η αγωνιστική.

Και ήταν πρώτος σε όλα ο Ολυμπιακός παρότι…

Είχε τα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια από κάθε άλλη ομάδα, συνολικά 14, ξεκινώντας για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια από τον Ιούλιο, φτάνοντας να αγωνίζεται ως τον Μάρτιο, ενώ ο ΠΑΟΚ σταμάτησε τον Φεβρουάριο.

Είχε κι αυτός, όπως κι οι ανταγωνιστές του, εννιά παιχνίδια στο Κύπελλο, φτάνοντας ως τα ημιτελικά την περασμένη Τετάρτη.

Είχε την μακράν χειρότερη διαιτησία σε σχέση και με τους τρεις αντιπάλους του, χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα κουράσω πολύ.

Είχε ρεκόρ αλλαγών προπονητών (Μάρκο Σίλβα, Βίκτορ Σάντσεθ, Πάουλο Μπέντο, Βούζα, Λεμονή).

Εν τέλει, το πρωτάθλημα το πήρε ο καλύτερος. Ο ξεκάθαρα καλύτερος, απ΄ όποια οπτική κι αν το δεις. Ένας Ολυμπιακός που ήταν πρωταθλητής σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες που διαμορφώνουν την εξέλιξη ενός πρωταθλήματος, με εξαίρεση την επιρροή της…διαιτησίας.

Και θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν Έλληνες δικαστές να αλλοιώσουν ένα τόσο πεντακάθαρο πρωτάθλημα, αφαιρώντας τον τίτλο από τον νόμιμο κάτοχο του, επειδή απλά το θέλει κάποιος…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.