«Οι οφειλές έπρεπε να έχουν τακτοποιηθεί εδώ και δύο χρόνια»

«Οι οφειλές έπρεπε να έχουν τακτοποιηθεί εδώ και δύο χρόνια»

Gazzetta team
«Οι οφειλές έπρεπε να έχουν τακτοποιηθεί εδώ και δύο χρόνια»

bet365

Για την οφειλή της ΠΑΕ ΑΕΛ προς το ΕΑΚ Λάρισας μίλησε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γιώργος Κωσταρόπουλος.

Ο Κωσταρόπουλος παραδέχτηκε πως πέρσυ η επιτροπή είχε δείξει καλή θέληση, προκειμένου η ΠΑΕ να πάρει την αδειοδότηση, παρόλα αυτά φέτος οι βυσσινοί ήταν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως για να βρεθεί λύση στο όλο ζήτημα θα πρέπει να κατατεθεί άμεσα μία εγγυητική επιστολή από το μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Εδώ υπάρχει μία οφειλή της ΠΑΕ ΑΕΛ απέναντι στο ΕΑΚ Λάρισας που χρονολογείται από εποχής Πλεξίδα. Έχουμε έρθει σε επαφή με την ΠΑΕ ΑΕΛ και με τον κ. Μάρκου, αλλά και με τον κ. Κούγια. Υπήρχε μία δέσμευση εδώ κι ενάμιση χρόνο πως θα αποκατασταθούν αυτά τα καθίσματα κάτι που έως τώρα δεν έχει γίνει. Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο οφείλουμε να στείλουμε μία επιστολή, από τη στιγμή που είμαστε υπόλογη στη Γ.Γ.Α. αν έχει ή όχι οφειλή η ΠΑΕ ΑΕΛ. Αυτή η οφειλή συνεχίζει και υπάρχει».

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Για ποιο λόγο δεν κινήθηκε επί εποχής Πλεξίδα: «Τότε δεν μας ζήτησε κανείς κάτι και δεν υπήρχε ο νόμος . Από τη στιγμή όμως που μπήκε και υποχρέωνε όλες της ΠΑΕ να είναι εντάξει και να παίρνουν κάποιο χαρτί από τις αντίστοιχε διοικήσεις των ΕΑΚ. Πέρυσι το δώσαμε στην ΠΑΕ ΑΕΛ και παρά τη δέσμευσή τους ότι θα αποκαταστήσουν τα καθίσματα δεν έγινε κάτι».

Αν βρέθηκε στην ΕΕΑ: «Όχι εγώ ήμουν εκεί μόνο την πρώτη φορά στην οποία όταν μας κάλεσε η Ε.Ε.Α. εκπροσώπησε το ΕΑΚΛ χωρίς να έχω ενημερωθεί από την ΠΑΕ ΑΕΛ, ήρθε και ζήτησε αναβολή. Εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα και δώσαμε την αναβολή, μένοντας σε μια καλή πίστη που υπάρχει για την ομάδα της πόλης. Αλλά από τότε μέχρι σήμερα στις 27 του μήνα όπου εκδικαζόταν η υπόθεση δεν έγινε καμία κίνηση από την πλευρά της ΠΑΕ.

Ο κ. Μάρκου έχει ενημερωθεί από την Μ. Δευτέρα, ότι θα συνεδριάζει η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας πάλι γι’αυτό το θέμα, γιατί μας ζήτησε η Ε.Ε.Α. να στείλουμε το αν συνεχίζεται να υπάρχει αυτή η οφειλή της ΠΑΕ ΑΕΛ ή όχι. Δεν μου απάντησε κανείς και το θεωρώ προσβλητικό. Υπήρχε ένα 20μερο για να τακτοποιηθεί όλη αυτή η διαδικασία με την εγγυητική επιστολή.

Είναι προσβλητικό. Ο κ. Κούγιας με πήρε χθες τηλέφωνο και τον ενημέρωσα πως θα πρέπει να συνεδριάσει η διοικούσα επιτροπή καθώς δεν είναι δικιά μου αρμοδιότητα. Η επιτροπή αποφάσισε ότι εμμένει στο έγγραφο που έστειλε στην Ε.Ε.Α. από εκεί και έπειτα λοιπόν είναι μία άλλη διαδικασία».

Για το τι είπε με τον κ. Κούγια: «Εμείς δεν μιλήσαμε για επιταγές και κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο κ. Κούγιας με πήρε τηλέφωνο, μου ζήτησε νέα αναβολή για να μπορέσει να πάρει την αδειοδότηση. Καταλαβαίνω ότι εδώ μιλάμε για εμπαιγμό στην ουσία. Ενάμιση χρόνο, με όλα τα έγγραφα κατατεθειμένα με τις δεσμεύσεις. Θεωρώ πως δύο μέρες πριν τη συνεδρίαση της Ε.Ε.Α. προσωπικά το θεωρώ μία υποτίμηση της Διοικούσας Επιτροπής. Δεσμεύθηκα απέναντί του ότι θα συνεδριάσουμε για το αν θα υπάρξει θέμα αναβολής.

Από τη στιγμή που έχω το «ok» της διοικούσας επιτροπής και του νομικού συμβούλου ότι δεν μπορεί να υπάρξει αναβολή διότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση, εγώ δεν είχα καμία πρόταση για προσωπικές επιταγές ούτε τίποτα τέτοιο. Δεν έγινε καμία πρόταση το διαψεύδω κατηγορηματικά.

Μίλησα με τον κ. Μάρκου και του είχα πει πως την Μ. Πέμπτη συνεδριάζει η Διοικούσα Επιτροπή και πρέπει να έχουμε την εγγυητική επιστολή γιατί μας ήρθε έγγραφο από την Ε.Ε.Α. που όριζε στις 27 του μήνα συνεδρίαση. Δεν είχα καμία ενημέρωση και καμία ενόχληση έως πριν από δύο μέρες από τον κ. Κούγια».

Για το αν γνωρίζει ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ΠΑΕ ΑΕΛ: «Εγώ απλά θα ρωτήσω το εξής. Όταν μία Διοικούσα Επιτροπή είναι υπόλογη στην Γ.Γ.Α., εσείς πως θα αντιμετωπίζατε ένα τέτοιο θέμα που για ενάμιση χρόνο έχω γραπτές βεβαιώσεις από την ΠΑΕ ΑΕΛ ότι θα αποκατασταθεί αυτή η ζημιά και όλο αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει τίποτα.

Ας μην ξεχνάτε πέρυσι, πως με καλή θέληση δώσαμε έγγραφο ότι έχουν ρυθμιστεί οι οφειλές, αποδεχόμενοι έγγραφο από την ΠΑΕ κι από τη στιγμή που πήρε την αδειοδότηση μας ξέχασε τελείως. Ξέχασε τελείως τις υποχρεώσεις προς το ΕΑΚΛ.

Μάλιστα όταν στείλαμε το έγγραφο πέρυσι, έχοντας καλή πίστη, είπαμε πως είναι ρυθμισμένες οι οφειλές της ΠΑΕ ΑΕΛ, αλλά σε περίπτωση μη τακτοποίησης οφειλών, αίρεται η υπογραφή μας. Και μας απάντησαν από την Ε.Ε.Α. πως αυτό δεν ισχύει. Σας πληροφορώ πως υπήρχε δέσμευση καινούργια πως από το Νοέμβριο του 2016 θα έμπαιναν τα καθίσματα και τελειώνει ο Απρίλιος του 2017 κι όσο είδατε εσείς καθίσματα, είδαμε κι εμείς. Έχουμε διεθνής αγώνες σε ένα κατεστραμμένο γήπεδο, έχουμε διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ κι αυτό είναι το σημαντικό για εμάς».

Σχετικά με τον Αθλητικό νόμο: «O Αθλητικός νόμος μιλάει για τις υποχρεώσεις των ΠΑΕ προς τα ΕΑΚ. Ισχύει από το 2014, δεν πήγαμε προς το κ. Πλεξίδα γιατί η διοίκηση ανέλαβε τον Ιούνιο του 2015. Εμείς στείλαμε έγγραφα στην ΠΑΕ ζητώντας να ρυθμιστούν όλα. Μία οικονομική οφειλή ρυθμίστηκε όντως, έστω και με καθυστέρηση. Υπήρχε μόνο η οφειλή για τα καθίσματα που υπάρχει ακόμα.

Εμείς δείξαμε καλή θέληση και είπαμε πως η ομάδα θα ρυθμίσει τις οφειλές της μέσα στο 2016, δίνοντας το χαρτί πως έχουν τακτοποιηθεί με διακανονισμό η οφειλή για τα καθίσματα και πήρε την αδειοδότηση.

Εμείς γράψαμε πως διακανονίστηκε πέρυσι. Όχι ότι τακτοποιήθηκε. Εμείς στείλαμε το χαρτί που έλεγε πως αν δεν έχει γίνει κάτι μέχρι το Οκτώβριο του 2016 αίρεται η υπογραφή μας. Στη συνέχεια έχουμε νέο χαρτί από την ΠΑΕ ΑΕΛ που αναφέρει πως από το Νοέμβριο ξεκινά η τοποθέτηση καθισμάτων κάθε δεκαπέντε μέρες. Τελειώνει ο Απρίλιος και δεν έχω δει τίποτα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι.

Εγώ σαν πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή έχουμε μία ευθύνη και στη Γ.Γ.Α. και στον υπουργό γιατί διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα. Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο σε υποσχέσεις. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό το παιχνίδι.

Δεν προτιμάω να πέσει η ομάδα. Εγώ είμαι ΑΕΛ. Θα θέσω όμως κι εγώ μία ερώτηση εσείς σαν δημοσιογράφος με ένα τόσο ευαίσθητο επάγγελμα, αυτός που αναλαμβάνει να διαχειριστεί την τύχη μιας μεγάλης ομάδας όπως η ΑΕΛ δεν θα πρέπει να έχει προβλέψει να τακτοποιήσει τις οφειλές αυτές μέσα σ’αυτά τα δύο χρόνια; Εγώ αυτές τις κινήσεις τις βλέπω σαν να μας υποτιμούν. Δεν δέχομαι να μας πετάξουν το μπαλάκι, την ευθύνη την έχει αυτός που έχει την ομάδα».

Για το τι θα κάνει η Διοικούσα Επιτροπή στη συνέχεια: «Δεν είναι πλέον ευθύνη δικιά μας. Εμείς ότι μπορέσαμε κάναμε. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, που κατέβηκα στην Αθήνα και δεν με ενημέρωσε κανείς από την ΠΑΕ ΑΕΛ ότι θα ζητούσε αναβολή, κάναμε υποχώρηση για να τακτοποιηθούν. Όταν μιλάω με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο μιας ΠΑΕ και του ζητάω μία εγγυητική επιστολή τραπέζης για το ΕΑΚ Λάρισας δεν έγινε τίποτα.

Δεν είχα απάντηση πριν από δύο ημέρες. Το θεωρώ τουλάχιστον υποτιμητικό απέναντι στην Διοικούσα Επιτροπή. Και μη μου βάζετε το ερώτημα του «τι θα γίνει». Ας το σκεφτεί αυτός που έχει την ευθύνη της ομάδας».

Για τη ζημιά στο Αλκαζάρ: «Έχει 2045 καθίσματα σπασμένα το Αλκαζάρ. Είναι καταμετρημένα από την Υπηρεσία εδώ και καιρό. Αυτά έχουν καταμετρηθεί. Έχουμε ζητήσει προσφορές για την αντικατάσταση τους. Πήραμε και καινούριες προσφορές. Το ποσό, αν θυμάμαι καλά είναι στα 32.400 ευρώ για την αντικατάσταση. Είναι μία διαδικασία η οποία ξεκινά από τον κ. Πλεξίδα. Όμως αυτός που αναλαμβάνει τις τύχες μιας ΠΑΕ, αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις της.

Η κίνηση μας αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταδίου. Νομίζω πως όλοι μας γνωρίζουμε την βαρύτητα της απόφασης μας. Το κάθε μέλος έχει την ευθύνη αυτής.

Εσείς προσπαθείτε να μεταφέρετε σε μία διοίκηση Αθλητικού Κέντρου που είναι υπό την Εποπτεία της Γραμματείας την ευθύνη για μία κατάσταση την οποία την άφησε κάποιος που ηγείται αυτή τη στιγμή στην ΠΑΕ ΑΕΛ. Με συγχωρείται αλλά αυτό δεν μπορώ να το δεκτό.

Για 1,5 χρόνο αυτή η Διοικούσα Επιτροπή προσπαθεί να διευκολύνει την ΠΑΕ ΑΕΛ. Γιατί μου υποβάλλεται συνεχώς το ερώτημα για το αν σκεφτήκαμε την ευθύνη της απόφασης μας. Αυτό όμως πρέπει να το σκεφτεί και κάποιος άλλος. Εγώ έχω κάνει επανειλημμένως συζητήσεις με μέλη της διοίκησης όπως ο κ. Μάρκου και ο κ. Κούγιας. Θεωρώ ότι κάποιος άλλος έχει την ευθύνη και το λέω με πλήρη γνώση αυτών που ακούτε».

Για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΛ: «Πρέπει να έρθει μία εγγυητική επιστολή στο ΕΑΚ Λάρισας η οποία θα είναι τριών με τεσσάρων μηνών. Όσες θέλει ο κ. Κούγιας. Εγγυητική Επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδας ή της οποιαδήποτε Τράπεζας στο ποσό που αντιστοιχεί. Το έχουμε στείλει και στην ΠΑΕ ΑΕΛ αυτό για να λυθεί το θέμα. Είναι η μόνη λύση.

Εμείς και τελειώνουμε σε αυτό. Είμαστε υπόλογοι απέναντι στη Γενική Γραμματεία και στον Υπουργό. Και καταλαβαίνετε ότι όταν είμαστε υπόλογοι, πρέπει να είμαστε και σωστοί».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα