Στο Κύπελλο πλέον με την ομάδα Νέων!

Στο Κύπελλο πλέον με την ομάδα Νέων!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την άποψη του για την αντίδραση του Ολυμπιακού σε όλο αυτό που βλέπουμε εδώ κι ένα χρόνο.

Γνώμη μου, μετά απ΄ όσα βλέπω εδώ και πάνω από ένα χρόνο: κακώς ο Ολυμπιακός παίρνει μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας! Εννοώ κακώς παίζει «κανονικά». Και μπορεί να είμαι λάθος, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ καλή η ιδέα του χρόνου να κατέβει με την ομάδα Νέων του. Και το λέω πολύ σοβαρά.

Δεν έχει νόημα όλο αυτό που γίνεται εις βάρος του Ολυμπιακού. Πρώτος ο ίδιος ο Ολυμπιακός με επίσημες ανακοινώσεις του έχει δηλώσει ότι τον έχουν στοχοποιήσει. Και μιλάει και συγκεκριμένα, για την ΕΠΟ. Άρα, πρέπει να αντιδράσει. Και το πεδίο στο οποίο μπορεί να αντιδράσει είναι το Κύπελλο, από την στιγμή μάλιστα που είναι ο τελευταίος στόχος του. Διότι εδώ και πολλά χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει καθαρά πρώτο του στόχο το πρωτάθλημα και την καλή πορεία στην Ευρώπη. Το Κύπελλο είναι στόχος, αλλά αυτό που λέμε «κερασάκι στην τούρτα». Δεν λέω ότι θα μου κακόπεφτε το νταμπλ-ίσα ίσα, θα μου άρεσε και πολύ, ειδικά φέτος. Όμως, υπό τις συνθήκες που βλέπουμε από πέρσι, προφανώς δεν γίνεται. Γιατί και χθες να περνούσε με το δοκάρι στο 89’, δεν ξέρω τι θα του επιφύλασσαν στον τελικό.

Ποιος ο λόγος να παίζει στο Κύπελλο με την πρώτη ομάδα του; Τι κερδίζει;

Πέρσι, του έβαλαν (κεκλεισμένων των θυρών, για επεισόδια που έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ!!!) τον τελικό ένα μήνα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος!!! Έγινε το έλα να δεις με τις αντιδράσεις των παικτών στο Ρέντη και ο Ολυμπιακός όχι απλά έχασε (κι από γόητρο κι από ψυχολογία) με την ήττα στον τελικό, πηγαίνοντας με ομάδα «από τις παραλίες», αλλά και υπέστη τεράστια ζημιά ενόψει της φετινής σεζόν, αφού λόγω των εθνικών ομάδων οι μισοί παίκτες του έκαναν διακοπές μόλις 15 μέρες, κάτι που έπαιξε ρόλο στην παρουσία τους (αντοχές κλπ) σε μία σεζόν-μαμούθ που ξεκίνησε από τέλη Ιουλίου…

Και φέτος; Έπαιξε ο Ολυμπιακός ένα ημιτελικό με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, τον έχασε με ένα άκυρο γκολ, αποκλείστηκε όπως αποδείχθηκε χθες από ακριβώς αυτή τη φάση κι έγινε ό,τι έγινε το πρώτο ματς (και με προβοκάτσιες κλπ, κλπ), με συνέπεια τώρα ο ΠΑΟΚ να του διεκδικεί ολόκληρο πρωτάθλημα στα δικαστήρια….

Τι κέρδος έχει να ταλαιπωρεί ο Ολυμπιακός τους βασικούς του παίκτες στο θεσμό του Κυπέλλου; Οικονομικό; Ψίχουλα είναι τα λεφτά που παίρνουν οι σύλλογοι. Ας παίξει με την ομάδα Νέων. Κανένας κανονισμός δεν το απαγορεύει. Αρκεί να είναι επαγγελματίες οι μικροί. Έχει ο Ολυμπιακός τόσους. Και καλούς παίκτες. Να πάρουν κι εμπειρίες. Να παίζουν ο Χουτεσιώτης, ο Νικολάου, ο Μεγαρίτης, ο Βρουσάϊ, ο Τόλι, άντε κι ο Μανθάτης και κανένας άλλος νεαρός αναπληρωματικός από την πρώτη ομάδα για να μην μένει χωρίς αγώνες.

Κι ας αποκλειστεί ο Ολυμπιακός από το Κύπελλο νωρίς. Από τη φάση των ομίλων η, από την αρχή των νοκ άουτ. Δηλαδή φέτος τι κατάλαβε; Να πηγαίνει στο Περιστέρι ημέρα Πέμπτη και να προηγείται ο Ατρόμητος με το πιο οφσάϊντ γκολ της φετινής σεζόν; Και τρεις ημέρες μετά, Κυριακή, ο Ολυμπιακός να πρέπει να πηγαίνει στην Τούμπα για ντέρμπι πρωταθλήματος; Υπάρχει μία περίπτωση στο εκατομμύριο, ο Ολυμπιακός αν δεν είχε τη ρεβάνς με τον Ατρόμητο να έπαιζε στην Τούμπα έτσι όπως έπαιξε στο β΄ημίχρονο, χωρίς δηλαδή αντοχές;

Να δούμε ρε παιδί μου, θα της αρέσει της ΕΠΟ να είναι έξω ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο από Γενάρη μήνα; Κι αν δεν έχει πρόβλημα η ΕΠΟ, να δούμε πώς θα αντιδράσει έναντι της ΕΠΟ ο OTE TV, που της πληρώνει ένα σκασμό λεφτά για να πάρει τα δικαιώματα του Κυπέλλου. Θα του αρέσει του ΟΤΕ ένα Κύπελλο με τον Ολυμπιακό έξω από όλα τα νοκ άουτ; Η, τέλος πάντων ένας Ολυμπιακός με την ομάδα Νέων του; Ας δείχνει μόνο ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ.

Προσέξτε, εγώ δεν λέω τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός-ο Ολυμπιακός ξέρει καλύτερα από εμένα τι πρέπει να κάνει. Λέω πώς το βλέπω εγώ. Αφού δείχνουν μέσα στο γήπεδο ότι δεν τον θέλουν τον Ολυμπιακό να παίρνει το Κύπελλο (τόσο πέρσι με τον τελικό, όσο και φέτος με τα εις βάρος του διαιτητικά αίσχη στα προημιτελικά και στα ημιτελικά), τότε γιατί να θέλει ο Ολυμπιακός να παίζει στο Κύπελλο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.