Ντέμης: «Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο»

Gazzetta team
Ντέμης: «Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο»

bet365

Την απογοήτευση του για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος σχολίασε διάφορα θέματα.

Στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ντέμης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην κακή χρήση των social media από τους ποδοσφαιριστές, στη διαιτησία του πρώτου ημιτελικού κυπέλλου στο Καραϊσκάκη και στην κλήρωση των ημιτελικών του Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νικολαΐδης.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

«Από την εποχή που παίζαμε, ερχόταν ο Ολυμπιακός στη Φιλαδέλφεια, εμείς πηγαίναμε στο Καραϊσκάκη, και στα δύο γήπεδα τα ball-boys ήταν κάτι... τέρατα. Να ρωτήσουμε παίκτες του Ολυμπιακού, πώς περνούσαν στη Ν. Φιλαδέλφεια; Πώς ήταν τα πράγματα; Μιλάμε τώρα βέβαια, για εποχές 1996, 1997, 1998, 1999... ή μέσα στα αποδυτήρια δεν είχε φουσκωτούς η Φιλαδέλφεια ή... Υπάρχουν αυτά ακόμη και τώρα; Μα είναι δυνατόν; Δηλαδή, τι σχόλιο να κάνουμε εμείς; Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Άμα γίνανε, που θα γίνανε... Δηλαδή, βγαίνει ο Ολυμπιακός και λέει τα ΜΑΤ δέρνουν τους παίκτες. Το ακούς και βάζεις τα γέλια. Μόνο με αυτή τη δήλωση βάζεις τα γέλια. Δηλαδή, αστυνομικός να χτυπήσει ποδοσφαιριστή; Μόνο κατά λάθος. Δεν γίνεται ποτέ... Στο λέω εγώ. Με τίποτα. Αλλά τι; Σε άλλες ομάδες; Τώρα, ναι να τιμωρηθεί, όπως πρέπει. Αλλά παντού όμως. Δεν είναι τον βρήκαμε και τον βαράμε τώρα τον Ολυμπιακό. Να τιμωρηθεί γιατί το έκανε. ΟΚ. Στην Τούμπα είναι εύκολα; Να βγάλουμε έναν του ΠΑΟΚ να μας πει. Ή στη Φιλαδέλφεια, λέω στη Φιλαδέλφεια γιατί τα γήπεδα που είναι δικά σου, που είναι πιο μικρά, είναι τελείως διαφορετικό από το ΟΑΚΑ... Τι σχέση έχουν με το ποδόσφαιρο τώρα όλα αυτά;».

Για το αν υπήρχε «συνοδεία από φουσκωτούς» και στα χρόνια που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ: «Δεν θυμάμαι. Ίσως επειδή ήταν το μυαλό μου στο ποδόσφαιρο; Εγώ ξέρω όταν ήμουν εγώ πρόεδρος. Μπορούν να μιλήσουν οι πάντες, ντέρμπι – ξεντέρμπι... Στα εκτός ποτέ δεν είχαμε προστασία. Και δεν έγινε ποτέ τίποτα. Έχει να κάνει –ίσως- και με τη συμπεριφορά (;), εμείς ήμασταν κανονικοί. Στο ΟΑΚΑ ακουγόταν οι τάπες των ποδοσφαιριστών. Μηδέν. Τίποτα. Ούτε αστυνομικός, ούτε φωνές, τίποτα. Ήταν τρομερή ησυχία. Θυμάμαι, έκανα πλάκα στον Κάκο, τώρα στην Παναχαΐκή, εγώ –και καλά- ως προπονητής, πέρασε δίπλα του και το λέω ψιθυριστά ‘’παίξε καλά’’ .Και μου απαντά: ‘’Τέσσερα χρόνια πρόεδρος στην ΑΕΚ μια φορά δεν μου μίλησες»...

Για τα όσα αναφέρθηκαν περί «τα ΜΑΤ της Χούντας που χτύπησαν τα παιδιά μας»: «Όχι. Δεν μπορεί να περάσει αυτό ούτε σε ανθρώπους 12 ετών. Τι να πω... Δεν μπορώ να καταλάβω. Φαντάζομαι ότι κάποιοι το πιστεύουν. Υπάρχει άνθρωπος που θα φαντάστηκε ότι μπήκαν και χτύπησαν παίκτη τα ΜΑΤ; Παίκτη τώρα έτσι... Οι οποίοι αστυνομικοί είναι και αυτοί από μια ομάδα και μπορεί να είναι και θαυμαστές του παίκτη. Δεν γίνεται. Αλλά μέχρι να φτάσουμε στα επεισόδια και τους φουσκωτούς που υπάρχουν στα γήπεδα εγώ νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθούμε πρώτα με τη λεκτική βία. Και με το τι προκαλεί. Ξεκινάμε με τη λεκτική βία και καταλήγουμε εκεί... Να πούμε περιστατικά που προκαλούν βία. Ανάρτηση του Βράνιες, κοροϊδεύει παίκτη του Ολυμπιακού. Πρόστιμο θα έτρωγε. Δεν γίνεται... Γιώργος Σαββίδης: Το τι έχει πει και το τι έχει γράψει είναι απίστευτο. Δηλαδή, ο Γιώργος Σαββίδης παραπονιέται για τα επεισόδια που έγιναν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού; Μα με αυτά που γράφει ο ίδιος, αργά ή γρήγορα, τα ίδια θα γίνουν και στην Τούμπα. Βρίζει ομάδες. Και είναι μέλος του ΔΣ. Από εκεί ξεκινά το πρόβλημα. Αν και ο προπονητής σου μιλά για τη διαιτησία... Γράφει ένας κύριος αν ο Καπίνο είναι ψεύτης. Όχι δεν είναι. Μπορεί να χτυπήθηκε κάποιος παίκτης. Εγώ τους πιστεύω τους ποδοσφαιριστές. Απλά λέω αστυνομικοί να κάνουν ντου σε παίκτες δεν γίνεται. Πάνω στην αναμπουμπούλα αν τον έσπρωξαν... Εννοείται ότι ψεύτης δεν είναι ο άνθρωπος. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Λάθος ναι. Ψεύτης όχι».

Για την κακή χρήση των social media από τους παίκτες: «Το θέμα δεν είναι να εκπαιδεύσουμε τους παίκτες για το πώς θα μιλάνε. Το θέμα είναι να εκπαιδευτούν και να έχουν μια νοοτροπία που δεν θα τους περνάει καν από το κεφάλι να γράψουν κάτι. Δηλαδή να το έχω στο κεφάλι μου αλλά να το καλύψω; Δεν το λύνω το πρόβλημα έτσι. Είναι ασέβεια ένας ποδοσφαιριστής να πειράζει τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή και να το φωνάζει. Άλλο γιατί είναι φίλοι. Εγώ ΑΕΚ εσύ Ολυμπιακός. Και άλλο να το κάνεις έτσι. Και αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα. Αυτό, δηλαδή, για τον Σαββίδη που σου έλεγα, είναι η βία σε όλο της το μεγαλείο».

Για τη διαιτησία: «Δεν μπορεί να πει κάποιος κάτι. Ο διαιτητής που μπαίνει με κάποιο σκοπό στο παιχνίδι κάνει... μπαμ. Ο Παπαπέτρου φάνηκε ήρεμος. Λάθη θα γίνουν. Όμως ο συγκεκριμένος διαιτητής φαινόταν πως έπαιζε κανονικά. Ήθελε να αφήσει το ντέρμπι να παιχτεί.

Για το χέρι του Πατίτο: «Λάθη θα γίνουν είτε υπέρ είτε κατά. Δεν κοιτάμε αν έγιναν λάθη ή όχι. Το θέμα είναι να εξετάζουμε αν υπάρχει πρόθεση. Ο καλός ο διαιτητής δεν κοιτάει την προσωπική του βαθμολογία, αλλά προσπαθεί να κάνει αυτά που πρέπει, ώστε να παιχτεί το παιχνίδι όσο καλύτερα γίνεται. Αυτό είναι το σημαντικό και νομίζω ότι αυτό επεδίωξε ο Παπαπέτρου».

Για τον Ρέτσο: «Με εντυπωσίασε και τα 90 λεπτά. Έβγαλε προσωπικότητα. Ανέβαινε συχνά στην επίθεση. Όλη του η συμπεριφορά ήταν πολύ καλή. Και έπαιζε και σε μία θέση που δεν είναι η φυσική του. Το σημαντικό είναι το «πώς» θα διαχειριστεί όσα ακούγονται. Πιστεύω πως θα πάει καλά».

Για το Ατλέτικο – Ρεάλ τσον ημιτελικό του Champions League: «Η πιο επικίνδυνη κλήρωση για την Ατλέτικο θα ήταν η Μονακό. Καλύτερα να παίξει με τη Ρεάλ στον ημιτελικό. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μόλις μία νίκη η Ρεάλ σε οκτώ παιχνίδια. Στο πρωτάθλημα έμεινε πίσω από νωρίς. Οπότε η φετινή ευρωπαϊκή πορεία, δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Το ποδόσφαιρο που παίζει τη φετινή σεζόν είναι πιο συμπαθητικό για το μάτι, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η Ρεάλ έχει να σκέφτεται και το πρωτάθλημα, το οποίο έχει να πάρει και πολλά χρόνια».

Για τη Γιουβέντους και την εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα: «Δεν μου άρεσε η εμφάνιση της Γιουβέντους στο Καμπ Νόου. Αν θυμάμαι καλά, παρόμοια εμφάνιση είχε κάνει και η Ιντερ πιο παλιά. Πριν από το παιχνίδι είχα θετική άποψη, όμως η εμφάνιση της και η αμυντική της διάθεση δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν γίνεται σε ένα ολόκληρο ημίχρονο να μην κάνεις μία επίθεση. Πόσω μάλλον όταν έχεις παίκτες με τέτοια ποιότητα. Συνεχώς να βγαίνει η μπάλα έξω από την περιοχή. Σίγουρα το αποτέλεσμα τους δικαιώνει, όμως όταν έχεις τη δυνατότητα να παίξεις επιθετικά, είναι κρίμα να παίζεις τόσο αμυντικά. Η Μπαρτσελόνα έκανε αρκετές ευκαιρίες. Πώς μπορούμε να μιλάμε για καλή αμυντική λειτουργία όταν η μπάλα περνά ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω πως η Γιουβέντους πέρασε άδικα. Απλά, ως θεατής περίμενα μία καλύτερη εικόνα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα