Η Λιβαδειά, η... κλάψα και το μέλλον!

Η Λιβαδειά, η... κλάψα και το μέλλον!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Η Λιβαδειά, η... κλάψα και το μέλλον!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης θυμίζει το «γραμμάτιο» της ΑΕΚ, γελάει με όσα ακόμη λένε για τον ημιτελικό και για Μανόλο, Αραούχο και ανάγκες...

Χριστός Ανέστη σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους συμπολίτες μας και μη, σε Ενωσίτες και οπαδούς άλλων ομάδων: να έχετε υγεία και μόνο χαρές στη ζωή σας, εσείς και φυσικά τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μακάρι να εμπεδώσουν κάποτε όλοι το μήνυμα αγάπης (και μόνο αγάπης) του Χριστού. Αν μπορούσε να γίνει αυτό θα ήταν τόσο διαφορετικά τα καθημερινά μας μαντάτα από όλο τον πλανήτη, αλλά δυστυχώς δεν θέλουν αυτοί που ελέγχουν τις ζωές μας να το καταλάβουν με τις γνωστές τραγικές συνέπειες...

Ας εστιάσουμε όμως στο αντικείμενό μας, την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο... Επιστρέφουμε στην καθημερινότητα (επί της ουσίας) από σήμερα αφού αρχίζει η δουλειά στις ομάδες ενόψει του πρωταθλήματος και της συνέχειας των αγωνιστικών δραστηριοτήτων με την έναρξη της δουλειάς – προετοιμασίας για τα ματς που έρχονται. Η αλήθεια είναι πως πρέπει γρήγορα να αλλάξει το τσιπάκι στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» αφού ακολουθεί αγωνιστική υποχρέωση στην Λιβαδειά για το πρωτάθλημα.

Μίντλεσμπρο - Αρσεναλ με επιστροφή, αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα (21+).

Η νίκη επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο πρέπει να μπει στην άκρη και να μην επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ. Όπως το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί το όποιο ενδιαφέρον υπήρχε σε βαθμολογικό επίπεδο για την ΑΕΚ και την παρουσία της στα πλέι οφ. Όσο δεδομένη κι αν έπρεπε να θεωρείται αυτή, ελέω των λαθών που προηγήθηκαν από το καλοκαίρι και μέχρι να αναλάβει ο Μανόλο Χιμένεθ, ήταν κάτι που χρειάστηκε αγωνιστική υπέρβαση για να επιτευχθεί και η Ένωση τα κατάφερε και ανταποκρίθηκε στα δύσκολα.

Τώρα έρχεται ένα ματς που προσωπικά θεωρώ πως έχει τεράστια αξία για την ΑΕΚ και τον κόσμο της λόγω του πρόσφατου παρελθόντος. Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που σημείωνα σε τούτο εδώ το χώρο ότι οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ένα γραμμάτιο να ξεχρεώσουν στο ματς με τον Λεβαδειακό. Την Κυριακή η Ένωση αγωνίζεται στην Λιβαδειά και η νίκη πρέπει να έρθει οπωσδήποτε! Γι' αυτό και πρέπει να δουλέψει για το συγκεκριμένο πράγμα το τεχνικό τιμ. Δεν θα είναι εύκολο διότι ο αντίπαλος παίζει την επιβίωσή του...

Ταυτόχρονα ο Μανόλο Χιμένεθ και οι συνεργάτες του θα πρέπει να καταφέρουν να προσγειώσουν τους ποδοσφαιριστές μετά το σημαντικό διπλό στο «Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού που έθεσε την ΑΕΚ ως το πρώτο και μεγάλο φαβορί για να βρίσκεται και πάλι στον τελικό του Κυπέλλου που της ανήκει. Δεν είναι εύκολο να «μαζευτεί» όλος αυτός ο ενθουσιασμός και η χαρά. Γι' αυτό και εστιάζω στη δουλειά που πρέπει να κάνει το τεχνικό τιμ προκειμένου η ΑΕΚ να κερδίσει στην Λιβαδειά, επαναλαμβάνω δεν θα πρέπει να υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Το έκανε στο Κύπελλο εκεί μέσα, πρέπει να το επαναλάβει για το πρωτάθλημα!

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει η ομάδα στη νίκη επί του Ολυμπιακού ενώ ταυτόχρονα όταν θα 'ρθει η ώρα της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, στην ΑΕΚ οφείλουν να ξέρουν ότι όλα είναι ανοιχτά και απαιτείται η νίκη και μόνο αυτή για να κλειδώσει την πρόκριση στον τελικό. Άλλωστε συνιστά μια τεράστια ευκαιρία να συνεχίσει να αποδεικνύει η Ένωση ότι έχει πλέον του... ποδιού της τον Ολυμπιακό και να πετύχει την 5η νίκη της σε διάστημα 6 αγώνων που τη μετατρέπουν αυτόματα (ήδη είναι βέβαια) το απόλυτο αφεντικό στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Θυμίζω η ΑΕΚ από πέρυσι έχει νίκη στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα με τους «ερυθρόλευκους», νίκη στον τελικό Κυπέλλου, ηττήθηκε στο Φάληρο για το πρωτάθλημα, επικράτησε ξανά στο ΟΑΚΑ για τη... λίγκα και πήρε το διπλό στο «Καραϊσκάκη» για τον ημιτελικό. Τώρα στις 26 Απριλίου έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις νίκες της επί του Ολυμπιακού σε πέντε στα τελευταία έξι ματς!

Πάντως δεν περίμενα μετά (και) το ματς στο Φάληρο ότι από τον Ολυμπιακό θα συνέχιζαν την... κλάψα σε ένα ματς που κατά γενική ομολογία αποδείχτηκε πως σαν ομάδα και προσωπικότητες η ΑΕΚ είναι τουλάχιστον ένα, δυο σκαλιά πάνω από τον αντίπαλό της. Ας είναι... Αυτό το πράγμα δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας. Το ότι δεν συνεχίζουμε να ασχολούμαστε και δεν γράφουμε για: το πέναλτι πάνω στον Μάνταλο στο 31' από τον Μποτία, για τις κάρτες στον Ισπανό στόπερ (η πρώτη έπρεπε να βγει μόλις στο 5' όταν με δολοφονική γονατιά βρήκε στη μέση τον αρχηγό της ΑΕΚ), τον Φιγκέιρας που απ' το 10' έως το 90' σε έξι περιπτώσεις έπρεπε να κιτρινιστεί, τον Ρομαό που έπιασε απ' τον λαιμό τον Μάνταλο, το γκολ της ισοφάρισης όπου ο Μάριν τροφοδείται κάθετα ενώ είναι ξεκάθαρα οφσάιντ και πολλά άλλα (υπάρχουν βίντεο και φωτό), είναι επειδή δεν χρειάζεται να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα.

Όσοι είδαν το ματς, πλην των ακραίων οπαδών των ομάδων, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ένα ματς στο οποίο η ΑΕΚ αν εξαιρέσουμε το κομμάτι από το 15' έως το 40' (που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο ο Ολυμπιακός και τα έδωσε όλα) ήταν η καλύτερη ομάδα, με τους ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα που είχαν κανονικό προπονητή στον πάγκο και είχαν συγκεκριμένο πλάνο και τρόπο να πάρουν αυτό που ήθελαν. Η απάντηση όταν πουλάς και αφήνεις... γυμνή την ομάδα σου τη στιγμή που οι ανταγωνιστές σου συνέχεια δυναμώνουν είναι μία: επενδύσεις έστω απ' τα μισά χρήματα που έβγαλες απ' τις πωλήσεις για να φέρεις παίκτες με προσωπικότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά!

Στην ΑΕΚ δεν πρέπει όμως να μείνουν (ακόμη κι αν έρθει η πρόκριση με μία ακόμη νίκη) σε αυτά. Δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι στο πρωτάθλημα απέτυχαν και αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί. Το μέλλον μοιάζει να της ανήκει αρκεί να γίνουν τα σωστά. Σε πρώτο πλάνο πρέπει να είναι το θέμα του προποντή. Να κλείσει άμεσα και να τρέξουν οι υπόλοιπες υποθέσεις. Σε ότι αφορά τον Σέρχιο Αραούχο εννοείται πως μακάρι να μείνει! Δεν το συζητάμε καν... Όμως δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ΑΕΚ οπότε θα πρέπει να είναι έτοιμοι όλοι στην ομάδα για να υπάρξει ο άξιος αντικαταστάτης του. Γιατί αποδείχτηκε αυτό που... φωνάζαμε το καλοκαίρι: ότι η θέση του φορ θα κρίνει πολλά...

Από κει και πέρα υπάρχουν και οι ανάγκες ενίσχυσης. Προσωπικά εκτιμώ πως πρέπει να υπάρξει ενίσχυση τουλάχιστον με έναν ποδοσφαιριστή και στο ένα από τα δυο άκρα της επίθεσης, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ΑΕΚ απέκτησε ήδη έναν εξαιρετικό Έλληνα ποδοσφαιριστή, τον Γιακουμάκη που έχει 11 γκολ ήδη στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Πλατανιά. Το μέλλον ανήκει δεδομένα στην Ένωση αρκεί να είναι τα επόμενα βήματα ορθολογικά!

Υγ: Η ΑΕΚ σωστά θα κινηθεί για τη τιμωρία του Σεμπά. Όπως είχε κάνει ο Ολυμπιακός για τον Πατίτο. Αν και θεωρώ ότι αυτά τα λάθη πρέπει να τα... πληρώνουν οι πρωταγωνιστές τουλάχιστον ένα 24ωρο αργότερα αφού αποδεικνύεται η τραγική τους συμπεριφορά μέσω του βίντεο.

Υγ2: Νωρίτερα από τον Ιούνιο (τον Μάιο δηλαδή) θα έχουμε τα ευχάριστα για το θέμα του γηπέδου. Το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι... μυθικό για την ΑΕΚ και το θέμα του γηπέδου της. Διακοπές; Ναι, σίγουρα, έξω από το οικόπεδό μας στην Νέα Φιλαδέλφεια. Οι καλύτερες από ποτέ...

Υγ3: Η βασική προτεραιότητα για το ρόστερ της ΑΕΚ τη νέα σεζόν είναι ένα αριστεροπόδαρο στόπερ. Πολύ σωστή λογική, πολύ σωστή σκέψη... Με τους Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λαμπρόπουλο (όταν επιστρέψει), Κολοβέτσιο θα είναι υπερπλήρης στην άμυνά της η Ένωση και με την έλευση αριστεροπόδαρου στόπερ θα υπάρχει και η δυνατότητα να δουλευτεί σωστά το 3-5-2.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...