Ο... δάσκαλος, ο «μαθητής» και η «σταχτοπούτα» που συνεχίζει

Κώστας Ζάλιαρης
Ο... δάσκαλος, ο «μαθητής» και η «σταχτοπούτα» που συνεχίζει

bet365

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έρχεται αντιμέτωπος με τον Κάρλο Αντσελότι στη μεγάλη κόντρα της Μπάγερν Μονάχου απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ, η Λέστερ που πλέον είναι... άλλη ομάδα, κοντράρεται με την Ατλέτικο στη νέα, τεράστια πρόκλησή της.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Μπάγερν – Ρεάλ Μαδρίτης (21+).

Αντσελότι και Ζιντάν κατέκτησαν μαζί το Τσάμπιονς Λιγκ το 2014, στον δραματικό τελικό της Λισαβόνας από τη στιγμή που ο Σέρχιο Ράμος ισοφάρισε στις καθυστερήσεις για να έρθει στην παράταση η άνετη επικράτηση της «βασίλισσας» που πανηγύρισε το 10ο ευρωπαϊκό πριν από τρία χρόνια.

Πλέον, οι δυο τους έρχονται αντιμέτωποι (21:45, Cosmote Sport 2 HD), με τον Γάλλο να καλείται ν' αποδείξει ότι έμαθε πολλά και είχε ήδη τα εχέγγυα ώστε να αναλάβει μόνος του μια μεγάλη ομάδα και να την οδηγήσει σε επιτυχίες. Ούτως ή άλλως βρίσκεται σε τροχιά κατάκτησης της Πριμέρα Ντιβισιόν, ενώ είναι και ο πρωτεργάτης της κατάκτησης του 11ου Τσάμπιονς Λιγκ, στη νέα κόντρα της Μαδρίτης, στο Μιλάνο, τον Μάιο του 2016.

Οι «μερένγκες» έχουν μόλις μια νίκη σε 30 ματς επί γερμανικού εδάφους, οι Πέπε και Βαράν απουσιάζουν με προβλήματα τραυματισμών, εκτός ο Χούμελς για τους Βαυαρούς, ενώ, ο Λεβαντόφσκι αναμένεται να παίξει παρά το γεγονός ότι συμμετείχε μόλις 20 λεπτά στην τελευταία προπόνηση λόγω των ενοχλήσων στον δεξιό ώμο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Βιδάλ, Αλόνσο, Τιάγκο, Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι, Ριμπερί

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κροος, Μόντριτς, Μπέιλ, Μπενζεμά, Ρονάλντο

Στο άλλο ματς της βραδιάς (21:45, Cosmote Sport 1 HD), η Λέστερ έχει ταξιδέψει στην Ισπανία για να κοντραριστεί με την Ατλέτικο, δίνοντας για πρώτη φορά το «παρών» στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και συνεχίζοντας το φετινό της «ταξίδι», ούσα πλέον άλλη ομάδα! Με τον Κρεγκ Σέικσπιρ, οι «αλεπούδες» έκαναν το 6 στα 6 σε όλες τις διοργανώσεις, πήραν την πρόκριση στους «8» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όμως το σερί τους διακόπηκε από την Έβερτον που επιβλήθηκε 4-2 την περασμένη Κυριακή, υποχρεώνοντας τους Πρωταθλητές Αγγλίας στην πρώτη τους ήττα μετά την αλλαγή προπονητή.

Οι «ροχιμπλάνκος» δεν έχουν ηττηθεί ποτέ από αγγλική ομάδα εντός έδρας, ωστόσο, ο Ντιέγκο Σιμεόνε έδειξε ότι τον ανησυχούν ιδιαίτερα τα δύο ματς με τη Λέστερ, αφού τη θεωρεί τρομερά επικίνδυνη και τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με το σύνολο που αντίκρισαν όλοι μέχρι και το πρώτο ματς με τη Σεβίλλη, στους «16».

Δίχως Γκαμεϊρό και Τιάγκο η Ατλέτικο, εκτός οι Μόργκαν και Μεντί για τους Άγγλους.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ατλέτικο: Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Καράσκο, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Γκριεζμάν, Τόρες

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μπεναλουάν, Χουτ, Φουχς, Μαχρέζ, Ντρινκγουότερ, Εντιντί, Ολμπράιτον, Οκαζάκι, Βάρντι

Λίγη ώρα πριν από αυτά τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθεί το ματς της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τη Μονακό, το οποίο αναβλήθηκε λόγω της γνωστής, πλέον, επίθεσης στο πούλμαν των Βεστφαλών κατά την αναχώρησή τους για το γήπεδο και τον τραυματισμό του Μπάρτρα από τα θραύσματα των εκρήξεων.

Οι Βεστφαλοί, απόψε (19:45) θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν πρώτα το σοκ της επίθεσης που δέχθηκαν κι έπειτα τη βαριά ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου στο μεγάλο ντέρμπι της Bundesliga, με στόχο ν' αποφύγουν πιθανές αρνητικές εκπλήξεις από τους Γάλλους.

Αυτοί, απέδειξαν και απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στον προηγούμενο γύρο, ότι μπορούν να πετύχουν πολλά.

Οι Μονεγάσκοι έχουν απουσίες από τη στιγμή που δεν είναι διαθέσιμοι οι Σιντιμπέ, Καρίγιο, Μποσίλια και Μπακαγιόκο, όμως ο Ζαρντίμ περιμένει από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του και δη τον Ραδαμέλ Φαλκάο, να δείξουν τη δύναμη και την ποιότητά τους στο χορτάρι.

Ο Τούχελ ενδεχομένως να επιχείρησε να... σπρώξει κάπως την πίεση προς την πλευρά των αντιπάλων του κάνοντας λόγο για μομέντουμ που ευνοεί τη Μονακό αυτή τη στιγμή, μίλησε με πολύ καλά λόγια για την αντίπαλο της Ντόρτμουντ, όμως ξεκαθάρισε πως η δική του ομάδα έχει ήδη βγάλει από το μυαλό το κακό αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος και κοιτάζει μπροστά...

Πιθανές ενδεκάδες:

Ντόρτμουντ: Μπουρκί, Πίστσεκ, Σωκράτης, Γκίντερ, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Ντεμπελέ, Καγκάβα, Πούλισιτς, Γκερέιρο, Ομπαμεγιάνγκ

Μονακό: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Ράγκι, Γκλικ, Μεντί, Μουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Λεμάρ, Εμπαπέ, Φαλκάο, Ζερμέν

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα