Ο Υφυπουργός, οι Big 4 και οι μπασκετικοί!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ο Υφυπουργός, οι Big 4 και οι μπασκετικοί!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης αφήνει για λίγο στην άκρη το μπάσκετ και καταπιάνεται με την συνάντηση του Υφυπουργού με τους εκπροσώπους των μεγάλων ομάδων.

Για μπάσκετ ήθελα να γράψω αλλά διάβασα για την συνάντηση του Υφυπουργού με τους εκπροσώπους των μεγάλων ομάδων , οι λεγόμενοι και big 4 ( προς τα πού είναι τα υπουργείο για να τους φασκελώσω;;; Ακου big 4!!!) όσα ωραία και ενδιαφέρονται διαμείφθηκαν με αποτέλεσμα να ανέβει η θερμοκρασία στον καυστήρα του μυαλό μου και λέω πάλι το πληκτρολόγια θα την πληρώσει την νύφη.

Το μπάσκετ μπορεί να περιμένει… Όπα! Εμένα κοίτα, ίσιωσε τιμόνι και βάλε πρώτη , όπως λένε και οι παρκαδόροι στα γκαράζ των πλοίων! Κάποιοι προφανώς μας περνάνε για βλάκες , ή για αποβλακωμένα αρρωστάκια που από το πρωϊ έως το βράδυ δεν έχουμε με τι άλλο να ασχοληθούμε σε μια χώρα που καταρρέει , παρά μόνο με την ομάδαρα μας και πως οι παραγοντάρες μας θα βγάλουν το μάτι του αντίπαλου παράγοντα , έτσι ρε για να γουστάρουμε!

Να ξεκινήσω από τον Υφυπουργό. Κανέναν μεγάλο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν κάλεσε, για να μην κοροϊδευόμαστε! Οι μεγάλοι και πόσο έχουν μεγαλώσει , κρίνονται από τις ποδοσφαιρικές τους επιδόσεις , οι οποίες καταγράφονται με θεσμικό τρόπο στην βαθμολογία!

Αλλιώς πως καταλαβαίνουμε ότι μια ομάδα μεγάλωσε ποδοσφαιρικά; Το αποφασίζουν οι πράσινοι , οι κόκκινοι , οι κίτρινοι και οι μαύροι και όχι η βαθμολογική κατάταξη την οποία οφείλει να έχει στα υπόψη του ο εκπρόσωπος της Πολιτείας ;

Δηλαδή ο Πανιώνιος που πάει να σπάσει τα δεδομένα δεν έχει μπει στους μεγάλους; Ρητορικό το ερώτημα! Τι θέλω πω; Ότι κάλεσε τους ισχυρούς οικονομικά του ποδοσφαίρου μας και είχε τους λόγους του!

Α- Γιατί οι επικεφαλείς των ισχυρών είναι κραταιοί οικονομικοί παράγοντες τους οποίους θέλει να έχει «ζεστούς» ο υφυπουργός προς όφελος της πολιτικής παράταξης την οποία εκπροσωπεί και από την άλλη για να ελέγχει το θέμα των ισορροπιών ώστε να μην μείνει κανένας παραπονεμένος όχι πρωτίστως για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά γιατί θα τους χρειαστεί συμπαραστάτες , τον καθένα ξεχωριστά στον επιχειρηματικό τομέα τον οποίο εκπροσωπεί, τώρα που θα υπογραφεί η συμφωνία και θα ξεκινήσει η περιβόητη ανάπτυξη!

Είπαμε στην Ελλάδα για τους επιχειρηματίες το ποδόσφαιρο είναι το όχημα αλλού παίζεται το παιχνίδι , σε άλλο γήπεδο χωρίς μπάλα!

Β-Γιατί η «τύχη» το έφερε έτσι και οι μεγάλοι βρίσκονται αντιμέτωποι στα ημιτελικά του Κυπέλλου! Σου λέει κάτσε να τους πω δυο κουβέντες , να ψαρέψω και κάτι από τις διαθέσεις τους , μήπως και τους ηρεμήσω μην μας το κάνουν πάλι μπάχαλο και γίνουμε για πολλοστή φορά ρεζίλι διεθνώς!

Για το Α δεν το συζητώ! Όσο αριστερή είναι αυτή η κυβέρνηση, άλλο τόσο είναι αριστερές οι πρακτικές της!

Για το Β ο χειρισμός είναι λάθος από πάνω μέχρι κάτω! Καταδεικνύει την έλλειψη πυγμής και κύρους του υφυπουργού!

Αν ήθελε να επιβληθεί και να τους κόψει τον βήχα , να καταλάβουν δηλαδή ότι η Πολιτεία δεν διαπραγματεύεται για το καλό του αθλήματος, θα έβγαζε μια ανακοίνωση προειδοποιώντας τους ενδιαφερόμενους ότι σε περίπτωση «ακραίων καιρικών φαινομένων» θα τους έστελνε με βαριές καμπάνες στον αγύριστο!

Μην ξεχνάτε ότι πλέον ο υφυπουργός επιβάλλει ποινές! Τι να συζητήσουν δηλαδή οι εκπρόσωποι; Για τόσο αφελείς μας περνάνε; Δεν έχει άλλα προβλήματα ο ελληνικός αθλητισμός και όλο μ’ αυτούς θα ασχολούμαστε; Τι είναι ο υφυπουργός για να καταλάβω; Υφυπουργός ποδοσφαίρου ή υφυπουργός αθλητισμού;

Αν φτιάξω ένα πρόχειρο κατάλογο με τα προβλήματα που χρονίζουν για δεκαετίες στην αθλητισμό , θα κλάψουν και οι ασυγκίνητοι! Τι περιμένει λοιπόν ο υφυπουργός; Να βρουν μεταξύ τους , παρουσία του μπαμπούλα , την χρυσή τομή. Μα αν τους ενδιέφερε πραγματικά θα το είχαν πράξει ήδη Δικά τους μαγαζιά είναι! Αυτοί βάζουν τα λεφτά , δεν τα βάζει ο υφυπουργός !

Αυτοί δεν θέλουν ο ένας να βλέπει τον άλλο. Ποδόσφαιρο γι’ αυτούς είναι να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου , να επιβάλλει το δικό του επιχειρηματικό δίκαιο με όχημα το ποδόσφαιρο ώστε να πουλήσει στους οπαδούς κουμάντο!

Δείτε την σύνθεση! Αυτούς που πριν χρόνια οι μεν τους αποκαλούσαν πουλημένους και προσκυνημένους , τώρα τους έχουν πάρει στο πλευρό τους . καθαρούς και αμόλυντους και τους βρίζουν οι δε που τους είχαν στην υπηρεσία τους!

Μιλάμε για ιλαροτραγωδία! Μ’ αρέσει που βγάζουν και ανακοινώσεις. Ότι τάχα μου η συνάντηση ήταν προς την σωστή κατεύθυνση και ο διάλογος εποικοδομητικός! Αν ήταν εκπομπή του Μαστοράκη κάποιος θα πατούσε το κουμπί με τα γέλια!

Η σωστή κατεύθυνση προϋποθέτει χάραξη ενιαίας στρατηγικής, χωρίς παρεκκλίσεις και συμψηφισμούς , ρήξη με το αμαρτωλό παρελθόν , με πρόσωπα που έχουν χάσει την αξιοπιστία τους , σεβασμό και αλλαγή νοοτροπίας! Ποια είναι η σωστή κατεύθυνση δηλαδή ότι άλλαξε η σύνθεση της επάρατης ΕΠΟ; Είναι μόνο ένα μικρό βήμα στα χιλιόμετρα που έχουμε να διανύσουμε πολύ περισσότερο όταν η διαδικασία εκλογής παραμένει η ίδια την οποία κατηγορούσαν όλοι αυτοί που τώρα βολεύτηκαν!

Στο υπάρχον πολιτικό σύστημα (μην το ξεχνάμε,,,) η εικόνα του ποδοσφαίρου ενδέχεται να βελτιωθεί όταν οι επιχειρηματίες αρχίσουν να σέβονται και να προστατεύουν το ποδόσφαιρο γενικότερα και όχι μόνο τις ομάδες τους, όπως σέβονται και προστατεύουν ,τις εκτός ποδοσφαίρου, επιχειρήσεις τους!

Για μπάσκετ πήγα να γράψω αλλά εξόκειλα! Δεν γίνεται όμως να μένεις βουβός και απαθής αυτές τις περιόδους! Τι θα πει είμαι μπασκετικός και δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο; Με το να απαξιώνεις κάτι δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν θα το βρεις μπροστά σου, ούτε ότι το πρόβλημα δεν θα περάσει και στο μπάσκετ! Σιγά σιγά αρχίζει και εκεί να ριζώνει. Δείτε τι γίνεται και τι έχει προηγηθεί στον ΕΣΑΚΕ!

Δεν είναι ποδόσφαιρο , μιλάμε για πολιτική, μιλάμε για θέσεις ισχυρές και ακλόνητες νοοτροπίες που έχουν σχέση γενικότερα με τον αθλητισμό! Πάνω απ’ όλα είμαστε δημοσιογράφοι, αθλητικοί συντάκτες και έπειτα μπασκετικοί , ποδοσφαιρικοί, στιβικοί και ότι άλλο προκύψει!

Δηλαδή ο γιατρός με ειδικότητα καρδιολόγου βλέποντας κάποιον να λιποθυμά στον δρόμο πρώτα τον ρωτά αν έχει πρόβλημα με την καρδιά του και μετά κοιτάζει να επιληφθεί;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!