Γλίτωσε από χειρότερα, οι μετρήσεις επέβαλαν τις αλλαγές!

Γλίτωσε από χειρότερα, οι μετρήσεις επέβαλαν τις αλλαγές!

Γλίτωσε από χειρότερα, οι μετρήσεις επέβαλαν τις αλλαγές!

bet365

Ο Τασος Νικολογιάννης γράφει για τον αγωνιστικό διασυρμό του Παναθηναϊκού που γλίτωσε από τα χειρότερα με το 3-0 στην Τούμπα και εξηγεί ότι οι μετρήσεις οδήγησαν τον Ουζουνίδη να αφήσει σχεδόν όλους τους βασικούς εκτός τρεις ημέρες πριν τον κρίσιμο ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ενώ τονίζει ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα ψυχολογικό αβαντάζ για το παιχνίδι του κυπέλλου...

Πριν το παιχνίδι είχα γράψει, ότι το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι περισσότερο ματς ψυχολογίας για την ομάδα, που θα πάρει τη νίκη ενόψει του αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης, που είναι ο βασικός στόχος του Παναθηναϊκού, αλλά και του αντιπάλου. Είχα αναφέρει, ότι θα είναι και ένα παιχνίδι, όπου θα δοθούν ευκαιρίες σε παίκτες, για να δείξουν αν μπορούν να βοηθήσουν στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός έχανε με 3-0 από το πρώτο ημίχρονο και βάση ευκαιριών θα μπορούσε να χάσει με 5 και 6-0. Το γεγονός, ότι το σκορ δεν έφθασε σε τέτοια επίπεδα οφείλεται κατά ένα ποσοστό στον Στιλ(που βέβαια δεν είχε και την καλύτερη αντίδραση στα δύο από τα τρία γκολ) και αν ο Παναθηναϊκός δεχόταν μία τόσο βαριά ήττα είναι σίγουρο ότι θα ήταν πολύ χειρότερη η κατάσταση από ότι είναι τώρα. Από αυτή την άποψη ο Παναθηναϊκός πρέπει να νοιώθει τυχερός, που έφυγε με το 3-0 από την Τούμπα. Από την άλλη η ζημιά στην ψυχολογία της ομάδας και του κόσμου έχει γίνει ενόψει Τετάρτης. Ο ΠΑΟΚ ήταν το φαβορί πριν από το παιχνίδι και φάνηκε με το 3-0. Με αυτό το σκορ έρχεται με φόρα για το ματς κυπέλλου, ενώ ο Παναθηναϊκός θα μπει με πληγωμένο ηθικό στο γήπεδο, για να απαντήσει. Ποιος Παναθηναϊκός όμως; Όχι ο χθεσινός , αλλά ο Παναθηναϊκός με άλλη ενδεκάδα, με την καλή του ενδεκάδα, που πήρε τις συνεχόμενες νίκες στα ντέρμπι και έπαιξε και ωραίο ποδόσφαιρο.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Σοσιεδάδ – Σπόρτινγκ Χιχόν, αν καταλογιστεί πέναλτι (21+).

Επειδή στο ποδόσφαιρο, όλοι όσοι είναι απέξω είναι …….προπονητές, ας εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ την απόφαση του Ουζουνίδη να βάλει δύο βασικούς παίκτες σήμερα.

Η ομάδα έχει βελτιώσει την φυσική της κατάσταση, αλλά οι μετρήσεις δείχνουν, ότι η ομάδα με τους ίδιους παίκτες δεν μπορεί να παίξει πάνω από ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Ετσι ο Ουζουνίδης στα συνεχόμενα ματς με ΑΕΚ, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ(πρωτάθλημα), ΠΑΟΚ(κύπελλο) έπρεπε να επιλέξει σε ποιο θα κάνει τις περισσότερες αλλαγές, διότι τέσσερα ματς μέσα σε 10 ημέρες με την «καλή» ενδεκάδα δεν βγαίνουν. Επέλεξε , λοιπόν, να παίξει κομπλέ με την ΑΕΚ, να δηλώσει τιμωρημένο τον Ζέκα στο ματς με τον Πανιώνιο , να χτυπήσει με όλες του τις δυνάμεις και τους περισσότερους βασικούς αυτά τα δύο παιχνίδια και στη συνέχεια να φρεσκάρει την ομάδα και η «καλή» ενδεκάδα να παίξει με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα. Τα ματς με την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο η ομάδα τα κέρδισε , αγωνιζόμενη με τους περισσότερους βασικούς , στην Τούμπα πήγε και διασύρθηκε.

Καταλαβαίνω την πίκρα του κόσμου για την εικόνα της ομάδας, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω έναν από αυτούς , που σήμερα κατηγορεί τον Ουζουνίδη αν ήταν στην θέση του ανάμεσα στα δύο ματς , που θα επέλεγε να βάλει την καλή του ενδεκάδα; Στο ματς πρωταθλήματος, όπου βαθμολογικά δεν κρίνεται τίποτα , η στο ματς κυπέλλου , όπου κρίνεται ο μοναδικός τίτλος, που μπορεί να διεκδικήσει η ομάδα φέτος; Νομίζω ότι ο κάθε λογικός άνθρωπος θα έκανε αυτό, που έκανε ο Ουζουνίδης.

Θα κράταγε φρέσκια την ενδεκάδα του για το ματς της Τετάρτης. Οι μετρήσεις, που έχει στα χέρια του το τεχνικό τιμ , λέει, ότι οι περισσότεροι βασικοί είναι στα κόκκινα. Ο Κουλιμπαλί, ο Χουλτ, ο Μολέδο, ο Εμποκού , που δεν ήταν στο αρχικό σχήμα (οι Μπέργκ , Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης είχαν δηλωθεί να εκτίσουν την ποινή τους) είναι στα κόκκινα και αν έπαιζαν σήμερα από την αρχή (οι δύο μπήκαν αλλαγή)μπορεί να είχαν κάποιο μυικό τραυματισμό ενόψει του αγώνα της Τετάρτης. Θυμηθείτε μόνο, την διαφορά, που είχε στην φρεσκάδα η ομάδα στα ματς με την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο, που έγιναν μέσα σε τέσσερις ημέρες, για να καταλάβετε τι εννοώ. Ο Κουτρουμπής είναι ο μόνος, που θα μπορούσε να παίξει στην Τούμπα, αφού είναι από τους παίκτες, που μπορούν να παίξουν συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά ο Ουζουνίδης επέλεξε να βάλει τον νεαρό Ευαγγέλου, διότι θέλει να τον ενεργοποιήσει και πάλι ενόψει των αγώνων που θα ακολουθήσουν. Επίσης έπαιξε και ο Στιλ , αλλά ο Στιλ δεν ήταν η αιτία του κακού στην Τούμπα.

Ο Ουζουνίδης ανεξάρτητα τι θα γίνει την Τετάρτη έκανε αυτό, που θα έκανε κάθε λογικός προπονητής, γνωρίζοντας πολύ καλά τις μετρήσεις των παικτών του. Εξάλλου και ο Ιβιτς έκανε 6 αλλαγές σε σχέση με το ματς στο Περιστέρι, που το έδωσε την Τετάρτη και όχι την Πέμπτη, που έπαιξε ο Παναθηναϊκός.

Η διαφορά είναι, ότι ο ΠΑΟΚ έχει πιο πολλές αξιόπιστες λύσεις πίσω από τους βασικούς παίκτες σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που βασίζεται σε 13-14 παίκτες. Και αυτή η διαφορά φάνηκε χθες.

Εγώ σε αντίθεση με τους περισσότερους δεν περιμένω να δω το αποτέλεσμα που θα έρθει την Τετάρτη , για να κρίνω αν ο Ουζουνίδης έκανε σωστά, που άφησε τους περισσότερους βασικούς εκτός. Ο προπονητής όφειλε να παρουσιάσει , όσο το δυνατόν πιο φρέσκια την ομάδα, στο ματς της Τετάρτης και αυτό θα γίνει. Αν έπαιζαν και σήμερα και την Τετάρτη οι βασικοί απλά ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΑΝ. Τόσο απλά.

*Το μόνο λάθος, που πιστεύω έκανε ο Ουζουνίδης είναι, ότι από την στιγμή, που έκανε τις αλλαγές, ίσως ήταν προτιμότερο να έβαζε τον Χατζηγιοβάννη και τον Πίσπα , είτε έστω τον πρώτο. Κάποιοι άλλοι έχουν δείξει, ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε παιχνίδι με αντίπαλο σαν τον ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι θα αποχωρήσουν, για να έρθουν άλλοι παίκτες καλύτεροι προκειμένου να μεγαλώσει το ρόστερ της ομάδας με παίκτες ενδεκάδας…

*Ο Μολίνς είχε διάθεση , συμμετοχή σε δύο ευκαιρίες της ομάδας, του λείπει ο ρυθμός, πρέπει να τον δούμε και σε άλλα ματς για να τον κρίνουμε.

* Συμφωνώ, ότι είναι καλύτερα οι παίκτες με τα λίγα λεπτά συμμετοχής να κριθούν αγωνιζόμενοι ένας, δύο με τους βασικούς, αλλά για κάποιους δεν μπορείς να περιμένεις να δεις κάτι άλλο, διότι και με τους βασικούς , όταν έπαιξαν είχαν την ίδια εικόνα. Και ένας από αυτούς είναι ο Χουχούμης , που τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό δεν έχει κάνει ούτε μισό βήμα μπροστά, παρά το καλό του ξεκίνημα…

*Πριν γίνει το 1-0 ο Παναθηναϊκός φαινόταν ότι στεκόταν καλά και είχε και μία καλή στιγμή με τον Μπουμάλ. Μόλις δέχθηκε το πρώτο γκολ κατέρρευσε και δέχθηκε πολύ φτηνά γκολ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.