Την Μεγάλη Τετάρτη θα είναι αλλιώς!

Την Μεγάλη Τετάρτη θα είναι αλλιώς!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Την Μεγάλη Τετάρτη θα είναι αλλιώς!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την αναμέτρηση του Κυπέλλου που είναι όλα τα λεφτά, το παιχνίδι με την φωτιά που έκανε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, την ευκαιρία που πέταξαν οι αναπληρωματικοί του Ουζουνίδη και την ανεπανάληπτη ατάκα του Ίβιτς για την διαιτησία!

Δεδομένο πρώτο: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχοντας όλα τα στοιχεία στα χέρια του για την φυσική κατάσταση των επιβαρυμένων ποδοσφαιριστών του, γνώριζε καλύτερα από τον καθένα το «γιατί» έπρεπε να παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό στην Τούμπα που όσον αφορά τα πρόσωπα δεν θα είχε καμία σχέση με εκείνον που θα εμφανίσει την Μεγάλη Τετάρτη στον πρώτο ημιτελικό για το Κύπελλο. Ο Έλληνας τεχνικός διάλεξε να ξεκουράσει τους βασικούς σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ώστε να τους φρεσκάρει και να τους έχει απόλυτα έτοιμους σε ένα από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν. Δεν το αποφάσισε χθες, ήταν μια στρατηγική επιλογή του τελευταίου μήνα. Εξάλλου ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως Μπεργκ, Κουρμπέλης και Βιγιαφάνιες είχαν δηλωθεί για να εκτίσουν τις ποινές τους.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Δεδομένο δεύτερο: Ο Έλληνας τεχνικός είχε την σωστή σκέψη για να κάνει rotation αλλά βάσει της εικόνας του παιχνιδιού και τον κίνδυνο διασυρμού που συνάντησε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, η επιλογή να αλλάξει τα 9/11 της ενδεκάδας αποδείχθηκε ρίσκο και μάλιστα τεράστιο, καθώς οι «ρεζέρβες» δεν ανταποκρίθηκαν σε καμία στιγμή του παιχνιδιού και παρουσίασαν μια συνολική εικόνα που δεν ταιριάζει στο «τριφύλλι». Αλλάζοντας σε τόσο μεγάλο βαθμό το αρχικό σχήμα, ήταν απίθανο να υπάρχει συνοχή. Ο 48χρονος κόουτς έπαιξε με την φωτιά αλλά ευτυχώς για τους «πράσινους» δεν... κάηκε. Ναι μεν ήταν αδιάφορο βαθμολογικά το παιχνίδι αλλά αν ο ΠΑΟΚ έβρισκε 4ο και 5ο γκολ, ο Παναθηναϊκός από το πουθενά θα είχε να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο ψυχολογικό ζήτημα μέσα στα αποδυτήρια του και θα είχε δημιουργήσει μία κρίση από το πουθενά.

Δεδομένο τρίτο: Οι αναπληρωματικοί που πήραν την ευκαιρία από τον Μαρίνο Ουζουνίδη σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια της σεζόν(βάσει έδρας και αντιπάλου) έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στον προπονητή τους. Ποιο είναι αυτό; «Πορεύσου με τους 13-14 που ξέρεις τι μπορούν να κάνουν, πήγαινε μαζί τους μέχρι τελικής πτώσης, εμείς δεν μπορούμε να προσφέρουμε».
Ποιος από αυτούς έκανε έστω και τα βασικά; Ο Χουχούμης; Ο Τελάντερ; Ο Μέστο; Ο Π. Βλαχοδήμος; Ο Μπουμάλ; Ο Στιλ; Ουδείς. Πήγαν μέχρι την Θεσσαλονίκη, πέρασαν ένα διήμερο, δεν μπήκαν ποτέ να παίξουν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και έχασαν με κάτω τα χέρια από τους παίκτες του Ίβιτς.

Δεδομένο τέταρτο: Ο ΠΑΟΚ νίκησε δίκαια, ήταν καλύτερος από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και έφτιαξε την ψυχολογία του για την κάθοδο στην Αθήνα, «καθαρίζοντας» παράλληλα και την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Έχουν κάθε λόγο να χαρούν και να πανηγυρίζουν αυτή την νίκη στον «δικέφαλο» αλλά αν δεν δουν την σωστή ανάγνωση του ματς θα κοπούν πολύ γρήγορα τα γέλια.
Αυτός ο Παναθηναϊκός, ο αποψινός, σε σχέση με εκείνον της Τετάρτης δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση. Ούτε σε πρόσωπα, ούτε σε διάθεση, ούτε σε τίποτα. Θα είναι αλλιώς...

Δεδομένο πέμπτο: Ο Παναθηναϊκός έμαθε με τον καλύτερο τρόπο στα τρία ντέρμπι τις ανάγκες του για το καλοκαίρι, έμαθε για το που «πονάει» και που θα χρειαστεί να ενισχυθεί ενόψει της νέας σεζόν. Κάθε παιχνίδι, ξέχωρα από το τελικό αποτέλεσμα, του έδειξε πράγματα και τα μηνύματα έχουν ληφθεί στο εσωτερικό του συλλόγου.

Το «τριφύλλι», λοιπόν, οφείλει να μάθει και από το αποψινό ντέρμπι. Τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον και πρωτίστως οφείλει να βγάλει αντίδραση την Τετάρτη και να καταφέρει να φιλτράρει αυτό το 3-0 προς όφελός του. Το σημαντικότερο ματς της σεζόν-μέχρι το επόμενο-είναι προ των πυλών. και το Κύπελλο αποτελεί την μοναδική ευκαιρία του Παναθηναϊκού να φτιάξει μία χρονιά που... κάηκε στο ξεκίνημά της!

Υ.Γ1: Μετά την προσπάθεια να φανεί ως «σφαγμένος» από τον Παναθηναϊκό ο Πανιώνιος ενόψει των ημιτελικών του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να δημιουργεί κλίμα για την διαιτησία των δύο παιχνιδιών. Αυτή την φορά, με τον Βλάνταν Ίβιτς, αυτή την φορά με μία από τις πιο αντιποδοσφαιρικές δηλώσεις που έχουν γίνει ποτέ στα ελληνικά γήπεδα! Τι είπε ο Σέρβος τεχνικός; «Κοιτάξτε, είδαμε σήμερα στο πρώτο λεπτό κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ, αυτό δεν έχει ξαναγίνει... Σε κανένα ντέρμπι δεν έχει ξαναγίνει, σε κανένα ντέρμπι! Κάποια πράγματα είναι φανερά, κάποια πράγματα φαίνονται. Εύχομαι την Μ.Τετάρτη να κερδίσει η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό εύχομαι»!

Όσο και αν ψάξει κανείς στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου δεν θα συναντήσει πουθενά το «σε κανένα ντέρμπι δεν δίνεται κάρτα στο πρώτο λεπτό». Ξέρετε για ποια φάση γκρινιάζει ο Ίβιτς; Για την φάση του δεύτερου λεπτού, όπου ο Σακχόφ με προτεταμένες τις τάπες βρίσκει «γεμάτα» τον Κλωναρίδη στο καλάμι! Ο ορισμός της κίτρινης κάρτας. Τι σημασία έχει που έγινε στο πρώτο, στο δεύτερο, στο τρίτο λεπτό; Οι κανονισμοί είναι αλά καρτ ανάλογα με το λεπτό του παιχνιδιού;

Είναι δυνατόν σε ένα ματς 3-0 από το πρώτο ημίχρονο, να μιλά για διαιτησία ο ΠΑΟΚ;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.