Βλαχοδήμος στο gazzetta.gr: «Χρειαζόμαστε το Κύπελλο, αλλά στην ώρα του...»

Κώστας Ζάλιαρης
Βλαχοδήμος στο gazzetta.gr: «Χρειαζόμαστε το Κύπελλο, αλλά στην ώρα του...»

bet365

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μίλησε στο gazzetta.gr και ανέφερε πως στον Παναθηναϊκό ναι μεν γνωρίζουν τη σημασία του προσεχούς ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ, όμως έπρεπε τόσο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όσο και ενόψει Τούμπας, να το αφήσουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους στην ομάδα...

Ο διεθνής (με την ομάδα Ελπίδων της Γερμανίας) πορτιέρο του «τριφυλλιού» δεν είχε πολλή δουλειά συγκριτικά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στο παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στον Πανιώνιο στη Λεωφόρο.

Γι' αυτό, βέβαια, εξήρε και τη λειτουργία της ομάδας και στο αμυντικό κομμάτι από τη στιγμή που έβλεπε κι εκείνος πως οι όποιες προθέσεις των Νεοσμυρνιωτών για ταχύτατη αντεπίθεση, σταματούσαν προτού αναπτυχθούν και γίνουν επικίνδυνες.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Βιγιαρεάλ - Μπιλμπάο (21+).

Μιλώντας στο gazzetta.gr από τη Μικτή Ζώνη του γηπέδου της Λεωφόρου λίγη ώρα μετά την πολύ δύσκολη επικράτηση με σκορ 1-0 απέναντι στην ομάδα του Μιλόγεβιτς, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έδειξε πως αντιλήφθηκε πολύ καλά πόσο δύσκολο ήταν να βρουν οι συμπαίκτες του τις λύσεις στα αντίπαλα καρέ ώστε να μη χαθούν οι βαθμοί.

«Ήταν δύσκολο ματς από τη στιγμή που και ο Πανιώνιος ήταν τόσο δυνατός στην άμυνά του και προσπαθούσε να κρατήσει το “μηδέν”. Το γνωρίζαμε αυτό και εμείς έπρεπε όλη την ώρα να τους πιέζουμε. Επίσης, γνωρίζαμε πολύ καλά ότι έπρεπε να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις τους, το οποίο είναι δυνατό σημείο του Πανιωνίου» ήταν το πρώτο σχόλιό του για την αναμέτρηση της Πέμπτης, για να συνεχίσει, τονίζοντας:

«Σχεδόν όλο το παιχνίδι ήταν στο δικό τους μισό γήπεδο και γνωρίζαμε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαμε να πετύχουμε εμείς το σκοπό μας ήταν να κυκλοφορήσουμε γρήγορα τη μπάλα και να ανοίξουμε τους χώρους πρους τους επιθετικούς μας ώστε να βρεθούν στην περιοχή».

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους «πράσινους» που έτρεξαν πολύ στον αγωνιστικό χώρο για να έρθει αυτή η νίκη επί του Πανιωνίου, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είχε αρκετά πιο ήρεμο μεσημέρι στην εστία του, όμως για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε η σωστή αντιμετώπιση του παιχνιδιού του αντιπάλου από τους αμυντικούς και τους χαφ της ομάδας του.

«Κάναμε σωστά τη δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, αφού κόβαμε τις περισσότερες φάσεις πριν καν γίνουν αυτές για τον αντίπαλο, από τη στιγμή που δεν επιτρέπαμε να βγουν στο χώρο και να μας απειλήσουν με γκολ» είπε ο γκολκίπερ των «πράσινων», που ακόμα κι αν έχει μείνει πλέον λιγότερο από μια εβδομάδα μέχρι και τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο, έδειξε ότι ναι μεν άπαντες στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν τη σημασία της αναμέτρησης, αλλά... προέχει η Τούμπα για το πρωτάθλημα.

Μάλιστα, αυτό στο οποίο θέλησε να σταθεί είναι η αντοχή που έχει πλέον ο ίδιος και οι συμπαίκτες του σε δύσκολες καταστάσεις, παρά το γεγονός πως στο ματς με τον Πανιώνιο δεν παρατηρήθηκε η ίδια φρεσκάδα (και λογικό βάσει της εικόνας και των Νεοσμυρνιωτών) όπως στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

«Τρέξαμε αρκετά σήμερα (σ.σ. χθες) για να πάρουμε αυτή τη δύσκολη νίκη αφού έπρεπε μέχρι το τέλος να συνεχίσουν να ψάχνουν το γκολ οι συμπαίκτες μου.

Εννοείται ότι υπάρχει και ο παράγοντας της κόπωσης έπειτα από τα συνεχόμενα παιχνίδια αυτό το διάστημα μέχρι και τον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, όμως δείξαμε ότι έχουμε αντοχή και έχουμε μάθει να τα δίνουμε όλα.

Ξέρουμε πολύ καλά πόσο μεγάλη ανάγκη είναι το Κύπελλο για εμάς και πόσο το χρειαζόμαστε, όμως όμως στην ώρα τους. Έπρεπε να τα δώσουμε όλα για τη νίκη με τον Πανιώνιο γιατί ξέραμε πόσο θα μας δυσκολέψει ο αντίπαλος, τώρα έχουμε να κοιτάξουμε το ματς της Τούμπας κι έπειτα θα έρθει και το παιχνίδι του Κυπέλλου...».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα