Η νέα πρόκληση του Ολυμπιακού και η τιμωρία του «ασυμβίβαστου»

Η νέα πρόκληση του Ολυμπιακού και η τιμωρία του «ασυμβίβαστου»

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τις εξελίξεις με τα πλέϊ οφς κι όχι μόνο…

Δεν θεωρώ ότι τα πλέϊ οφς αποτελούν λύση για το πρωτάθλημα μας, αλλά από την στιγμή που τα ζήτησε τόσο επίμονα η Νόβα και το συνδρομητικό κανάλι αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων της Λίγκας, σημασία έχει να γίνουν με όσο το δυνατό πιο σωστό τρόπο.

Όταν πρωτοβγήκε το θέμα, τέλη Γενάρη, είχα κάνει ένα σχόλιο στις 28 του Γενάρη εδώ στο gazzetta (http://www.gazzetta.gr/football/article/1039414/lathos-me-ta-plei-ki-i-pio-dyskoli-klirosi) κι είχα χαρακτηρίσει ως τεράστιο λάθος την πρόθεση που είχε διατυπωθεί για πλέϊ οφς με μόνο τις τέσσερις πρώτες ομάδες. Πάλι καλά που επικράτησε η λογική κι αποφάσισαν πλέϊ οφς με τις έξι πρώτες ομάδες…

Τέλος πάντων, για τον Ολυμπιακό η ιστορία αυτή συνιστά μία νέα πρόκληση. Δηλαδή, να καταφέρει να παίρνει το πρωτάθλημα και μέσα από αυτή τη διαδικασία. Επί σειρά ετών, το παίρνει με…νορμάλ τρόπο, τώρα πρέπει να μπει στο τρυπάκι να το πάρει και μέσω πλέϊ οφς. Σίγουρα, κάθε τι καινούργιο για μία ομάδα έχει δυσκολίες και χρειάζεται προσαρμογή, ωστόσο από την ώρα που αποφασίστηκε η αλλαγή, με τον Ολυμπιακό να συμφωνεί, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να ετοιμαστούν για τη νέα σεζόν έχοντας κι αυτή την παράμετρο υπόψιν τους.

Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα, το επόμενο, με 40 αγωνιστικές, αλλά και προκριματικά στην Ευρώπη, με μίνιμουμ τέσσερις αγώνες το καλοκαίρι. Συνεπώς, ο Ολυμπιακός οφείλει να κάνει μία πολύ στοχευμένη προετοιμασία από τις 15-20 Ιουνίου, όπως και να φτιάξει ένα δυνατό, αλλά και μεγάλο ρόστερ προκειμένου να βγάλει μία σεζόν με πρωτόγνωρα μεγάλο αριθμό αγώνων. Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι της πρόκλησης για την επόμενη σεζόν, απαραίτητο για να φτάσουμε στο τελικό κομμάτι, της επίτευξης των στόχων.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έθιξε στην χθεσινή συνεδρίαση της Λίγκας κι ένα άλλο σοβαρό θέμα, του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ΠΑΕ. Ο Γ. Βρέντζος στη σύντομη δήλωση του δεν κρύφτηκε και έφερε ως παράδειγμα την ΑΕΚ και την περίπτωση της "σύγκρουσης συμφερόντων".

Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Ο Ολυμπιακός έβαλε στο τραπέζι μία σειρά από ζητήματα, με κορυφαίο, όντως, το ασυμβίβαστο να υπάρχει σχέση εμπλεκομένων σε ΠΑΕ με στοιχηματικές εταιρείες. Είναι και η πολυϊδιοκτησία-με το παράδειγμα δύο ΠΑΕ που είχαν (η, έχουν;) τον ίδιο ιδιοκτήτη (βούϊζε η πιάτσα εδώ και πολλούς μήνες για μία τέτοια περίπτωση)-, είναι και η διαφάνεια στη μετοχική σύνθεση κάθε ΠΑΕ, είναι και το παράδειγμα ομάδων που ξεκινάνε τη σεζόν, παίρνουν τα έσοδα και στην πορεία διαλύονται…

Γενικά είναι κουτό να πιστεύει κανείς ότι επειδή στα πλέϊ οφς θα μπαίνουν πλέον κι οι έξι πρώτες ομάδες, αυτόματα θα μεταμορφωθεί προς το καλύτερο το ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως, ίσως, που δεν είμαι και βέβαιος, να είναι ένα βήμα. Αλλά το σίγουρο είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται αποφάσεις σε γενικότερο επίπεδο και κλίμακα, όπως την τιμωρία του κάθε μορφής ασυμβίβαστου.

Και νομίζω ότι κάθε καλοπροαίρετος βλέπει ότι οι προτάσεις του Ολυμπιακού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Χέρτα - Χόφενχαϊμ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.