To... πρόβλημα του πρωταθλητή για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Αντώνης Σαούλης
To... πρόβλημα του πρωταθλητή για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει γιατί γίνεται λίγο πιο δύσκολη η πρόκριση του πρωταθλήτη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πάντα είναι δύσκολα τα προκριματικά για τις ελληνικές ομάδες. Που πλέον θα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα μετά τις νέες αλλαγές της UEFA στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για τον δευτεραθλητή κάναμε την σχετική ανάλυση ΕΔΩ. Και μπορεί σε μια πρώτη εικόνα να μην αλλάζει κάτι για τον πρωταθλητή αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Αρχικά τα εισιτήρια για τα προκριματικά των πρωταθλήτριων ομάδων μειώνονται. Από πέντε γίνονται τέσσερα (όχι τόσο όσο στα προκριματικά των μη πρωταθλητών που από πέντε έγιναν δύο). Ταυτόχρονα στα προκριματικά μπαίνουν οι πρωταθλητές της 11ης και 12ης χώρας στην κατάταξη που μέχρι πρότινος είχαν δεδομένη μια θέση στους ομίλους.

Και αν για τον Ολυμπιακό (εάν φυσικά είναι ο πρωταθλητής) τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα λόγω της βαθμολογίας που έχει στην κατάταξη καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο θα είναι για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες με δεδομένο ότι θα μειωθούν και τα εισιτήρια για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φυσικά δεν κάνουμε λόγο για απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους. Εάν μέχρι πρότινος ήταν δύσκολο πλέον είναι... ακατόρθωτο. Γιατί και του χρόνου εισιτήριο στους ομίλους θα δίνει και η 12η θέση (εμείς βρισκόμαστε στην 14η). Την τριετία 2018/21 απευθείας εισιτήριο θα δίνει η 10η θέση και πάνω.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα