Λαμπρόπουλος: «Χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο...»

Λαμπρόπουλος: «Χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο...»

Gazzetta team
Λαμπρόπουλος: «Χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο...»

bet365

Έντονο είναι στο εσωτερικό της ΑΕΚ, το αίσθημα πως άπαντες αδίκησαν τους εαυτούς τους έτσι όπως ήρθαν φέτος τα πράγματα στο πρωτάθλημα, με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο να δηλώνει πως... χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο στην «Ένωση».

«Σίγουρα όταν βλέπεις τον Ολυμπιακό να μην είναι φέτος αυτός που περίμενες και αυτός που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Όταν βλέπεις πως ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ ψαχνόντουσαν στην αρχή γιατί είχαν θέμα. Σίγουρα θα πρέπει να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο και να λες ότι αδίκησα τον εαυτό μου και ότι φέτος ήταν μια καλή ευκαιρία για να μπορέσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Τώρα δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και να φέρουμε τον χρόνο πίσω. Μένουμε στους στόχους που μας έχουν απομείνει», δήλωσε στην «Ώρα των Σπορ» o Έλληνας μπακ και αναφέρθηκε αναλυτικά για:

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε μεταξύ άλλων για:

- τη μεταμόρφωση της ΑΕΚ τον τελευταίο ενάμιση μήνα: «Σίγουρα με την αλλαγή προπονητή, υπάρχει και αλλαγή ψυχολογίας. Ο Χιμένεθ χτύπησε σε αυτό. Είχαμε πεσμένη ψυχολογία λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων και πολλά ματς τα χάσαμε στο 92’ και χάναμε από ανατροπές. Ήμερε πως ήμασταν καλοί παίκτες, αυτό το πίστευε και μας έκανε και εμάς να το πιστέψουμε».

-τι άλλαξε αγωνιστικά επί Χιμένεθ: «Μας έκανε πιο σφιχτούς ως ομάδα. Να παίζουμε ο ένας για τον άλλον, να μην κοιτάζει κανείς μόνο τον εαυτό του. Ήταν θέμα χημείας. Να μπορέσουμε να βρεθούμε ο ένας με τον άλλον ξανά. Και πιστεύω πως αυτό δούλεψε και το πέτυχε».

Ακτή Ελεφαντοσού εναντίον Σενεγάλης σε φιλικό στο Παρίσι! Θα έρθουν ισόπαλες με γκολ σε ουδέτερο γήπεδο;

-την βελτίωση στην αμυντική λειτουργία: «Σίγουρα μας βοήθησε με κάποιες κατευθύνσεις. Η ΑΕΚ πρέπει να πιέζει ψηλά, μας έχει ανεβάσει και εμάς ψηλά. Και θέλει από την άμυνα, αλλά και από τους επιθετικούς να πιέζουν κοντά στην εστία του αντιπάλου. Και αυτό βοηθάει συνολικά να λειτουργεί σωστά η άμυνα».

-το τι πήγε στραβά στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος: «Θεωρώ ότι φταίμε εμείς οι παίκτες πρώτα απ΄ όλους. Δεν γίνεται τον τελευταίο 1.5 μήνα να παίζουμε καλά και πριν να μην μπορούμε να το κάνουμε. Φέρουμε ευθύνη εμείς κατά πρώτο λόγο. Προφανώς μας επηρέασαν πολύ οι αλλαγές προπονητών. Με άλλη φιλοσοφία ο ένας, με άλλη φιλοσοφία ο άλλος. Αυτό δεν μας βοήθησε καθόλου».

-το αν υπήρξε θέμα νοοτροπίας, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια που δεν μπορούσε η ΑΕΚ να πάρει αποτέλεσμα: «Δεν νομίζω ότι ήταν θέμα κακής νοοτροπίας. Απλά γενικώς νομίζω πως με τον κύριο Μοράις ήμασταν άτυχοι σε πολλά παιχνίδια. Σίγουρα δεν μας πήγαν και κάποια άλλα ματς, όπως με τον Παναιτωλικό που δεν έπρεπε με τίπουα να το χάσουμε και το καταφέραμε να το χάσουμε. Και κατά πρώτο λόγο για όλα αυτά φταίμε εμείς».

- το αν έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους: «Σίγουρα όταν βλέπεις τον Ολυμπιακό να μην είναι φέτος αυτός που περίμενες και αυτός που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Όταν βλέπεις πως ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ ψαχνόντουσαν στην αρχή γιατί είχαν θέμα. Σίγουρα θα πρέπει να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο και να λες ότι αδίκησα τον εαυτό μου και ότι φέτος ήταν μια καλή ευκαιρία για να μπορέσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Τώρα δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και να φέρουμε τον χρόνο πίσω. Μένουμε στους στόχους που μας έχουν απομείνει».

-το πόσο βοήθησαν οι μεταγραφές που έγιναν τον χειμώνα: «Σίγουρα έχουν βοηθήσει πολύ. Ο Ογκνιέν έχει πολύ δυναμισμό και τον χρειάζεται η ομάδα. Ο Σέρχιο μας βοήθησε πάρα πολύ και ειδικά από τη στιγμή που ο Ούγκο φέτος έχει πολλές. Φαίνεται πως είναι εξαιρετικός παίκτης. Και ο Άστριτ έχει δέσει με το κέντρο και όλοι μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ».

- τη συνέχεια της σεζόν: «Πρέπει καταρχήν να μπούμε στα πλέι οφ. Και από εκεί και πέρα ο στόχος είναι να βγούμε δεύτεροι. Δηλαδή να πάρουμε την πρωτιά στα πλέι οφ. Από εκεί και πέρα πρέπει να πάρουμε ξανά το Κύπελλο. Κυρίως για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας. Διότι φέτος όπως αδικήσαμε τους εαυτούς μας, έτσι αδικήσαμε και τον κόσμο μας. Είχε μεγάλες προσδοκίες από εμάς ο κόσμος και δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε. Και πρέπει να πάρουμε το Κύπελλο για να τους δώσουμε μια χαρά».

-την κλήρωση με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο: «Καλή είναι. Με όποιον και να πέφταμε το ίδιο θα έλεγα διότι από εμάς εξαρτάται. Και αυτό από εμάς εξαρτάται. Έχουμε το δεύτερο ματς στην έδρα μας και παίζεις δύο ημίχρονα. Ήταν καλή η κλήρωση, διότι αν περάσουμε και από αυτόν τον αντίπαλο, θα έχουμε ακόμα καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια».

-το κλειδί στο ζευγάρι με τον Ολυμπιακό: «Θεωρώ ότι πρέπει να βάλουμε ένα γκολ εκτός έδρας. Και από εκεί και πέρα μέσα στην έδρα μας έχουμε δείξει πως είμαστε άλλη ομάδα και πως δείχνουμε έναν άλλο χαρακτήρα. Και θα μπορέσουμε εμείς να προκριθούμε».

- το μέλλον του: «Έχουμε ήδη συζητήσει με τον κύριο Μαϊστόροβιτς την επιθυμία και των δύο να συνεχίσουμε. Εννοείται θέλω να μείνω στην ΑΕΚ και νομίζω πως θα γίνει. Έχω δεθεί με την ομάδα, είμαι τρίτο χρόνο εδώ. Έχω μάθει πως λειτουργεί η ομάδα, μου αρέσει και θα προσπαθήσω να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό για την ΑΕΚ»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα