Έτσι παρουσίασε τον πιο κυριαρχικό φετινό Παναθηναϊκό!

Νίκος Αθανασίου
Έτσι παρουσίασε τον πιο κυριαρχικό φετινό Παναθηναϊκό!

bet365

Οι κινήσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη και όσα έκανε ο Έλληνας τεχνικός πριν και κατά την διάρκεια του ντέρμπι για να παρουσιάσει την πιο ολοκληρωμένη φετινή έκδοση του «τριφυλλιού».

Κατά γενική ομολογία, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρουσίασε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον καλύτερο φετινό Παναθηναϊκό, την πιο ολοκληρωμένη ποδοσφαιρικά έκδοση του «τριφυλλιού» από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι και σήμερα. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν άριστα προετοιμασμένοι τόσο τακτικά όσο και πνευματικά, κυριάρχησαν πάνω στο χορτάρι και νίκησαν πολύ πιο εύκολα από όσο φανερώνει το 1-0, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ!

Ο Έλληνας τεχνικός καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας δούλεψε πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα, «έφτιαξε» το μυαλό των παικτών του και ο συνδυασμός αυτός έκανε την διαφορά στο ντέρμπι! Πόνταρε πάνω στην ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού και πήρε εύκολες κατοχές και κλεψίματα ψηλά, καταστρέφοντας το παιχνίδι του αντιπάλου πριν αυτό περάσει στο αμυντικό τρίτο της ομάδας του.

Πλατανιάς - Ηρακλής, με επιστροφή αν καταλογιστεί πέναλτι.


«Ο στόχος απόψε όταν δεν έχουμε την μπάλα είναι να πρεσάρουμε ψηλά. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που δεν έχει συνηθίσει στην Ελλάδα να τον πιέζουν ψηλά και με διάρκεια και θα τους δημιουργήσουμε πρόβλημα» ήταν η εντολή του πριν την έναρξη του ματς κι έτσι και έγινε! «Όταν έχουμε την μπάλα να παίξουμε όπως ξέρουμε, να έχουμε εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Μερικές φορές μέσα στο παιχνίδι, ο κόσμος θα περιμένει από εμάς να κάνουμε συνέχεια επίθεση. Δεν πρέπει να παρασυρθείτε. Πρέπει να διαβάσετε το παιχνίδι και να δείτε πότε πρέπει να επιτεθούμε και πότε να κρατήσουμε την μπάλα για να οργανώσουμε καλύτερα το παιχνίδι μας».

Με τα παραπάνω λόγια ο Έλληνας τεχνικός κατάφερε να βάλει στον σκληρό δίσκο των παικτών του, την απαραίτητη ισορροπία που θα έπρεπε να είχαν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Και αυτή η εντολή εκτελέστηκε στο ακέραιο, μιας και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι παίκτες του Παναθηναϊκού κυκλοφορούσαν ήρεμα την μπάλα, ψάχνοντας την καλύτερη δυνατή επιλογή παρά το γεγονός πως η Λεωφόρος ήταν... on fire, περιμένοντας το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» την νίκη!

Κατά την διάρκεια της ανάπαυλας και βλέποντας την ομάδα του να κάνει ότι θέλει αλλά να μην... καθαρίζει το ματς, ο Εβρίτης τεχνικός είπε στα αποδυτήρια: «Κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, προηγούμαστε, κάνουμε αυτά που έχουμε πει. Να συνεχίσουμε έτσι και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια για να τελειώσει το παιχνίδι».

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και στην επανάληψη, όμως, σπατάλησε ξανά ευκαιρίες. Καθόλη την διάρκεια του ματς, ο Ουζουνίδης ήταν ήρεμος στον πάγκο του και ζητούσε ηρεμία όταν η ομάδα του είχε την κατοχή. Ηρεμία και σωστές επιλογές. Το «τρίποντο» μπήκε στο σακούλι και όπως είναι λογικό, ο 48χρονος τεχνικός μοίραζε συγχαρητήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού για την προσπάθεια και την εικόνα των παικτών του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα