O Ουζουνίδης τους ξεγύμνωσε, ο Μπεργκ τους «κάρφωσε»!

O Ουζουνίδης τους ξεγύμνωσε, ο Μπεργκ τους «κάρφωσε»!

O Ουζουνίδης τους ξεγύμνωσε, ο Μπεργκ τους «κάρφωσε»!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό στην ευρωπαική Λεωφόρο και εξηγεί, γιατί ο Ολυμπιακός ήταν χειρότερος και από την Βέροια με τον Ουζουνίδη να τον ξεγυμνώνει και τον Μπέργκ να βάζει την καθοριστική γκολάρα!

Ένα του έβαλε αντί για πέντε. Τέτοια κατοχή ο Ολυμπιακός σε ματς με τον Παναθηναϊκό έχει να την περάσει από την εποχή Κυράστα. Τώρα έχουμε την εποχή Ουζουνίδη και είμαστε ακόμα στην αρχή. Μιλάμε για αγωνιστικό διασυρμό του Ολυμπιακού, που πρέπει να ανάψει ένα κεράκι στην εκκλησία, που έφυγε με ένα αντί για πέντε από την Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός , ίσως έκανε και το καλύτερο παιχνίδι της τελευταίας τριετίας. Με τον Μπέργκ να βάζει την γκολάρα, που έκρινε το ματς και να κάνει όργια απέναντι στα στόπερ του Ολυμπιακού, που τον έκοβαν μόνο με φάουλ και κλωτσιές. Λύσσαξαν στα πρωτοσέλιδα και το πρωί στην σύσκεψη οι τύποι που το παίζουν παράγοντες στον Ολυμπιακό και έκαναν συστάσεις στον Κομίνη να προσέχει τις αγκωνιές και τις κλωτσιές του Μπέργκ. Λογική η αγωνία τους , όπως φάνηκε λίγες ώρες αργότερα. Τους το κάρφωσε ο εφιάλτης τους και όταν τον κορυφαίο επιθετικό του πρωταθλήματος δεν μπορείς να τον έχεις και τον βλέπεις μόνο απέναντι προσπαθείς να τον χτυπήσεις με ανήθικο τρόπο, όπως κάνεις 20 χρόνια τώρα σαν ομάδα.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Πλατανιάς - Ηρακλής.

Πέρα από τον Μπέργκ, που μαζί με τον Κλωναρίδη πρέσαραν σαν τρελοί και δεν άφησαν τα στόπερ να πάρουν ανάσα , την ίδια δουλειά έκαναν στον άξονα ο Ζέκα με τον Κουρμπέλη. Και από δεξιά ο Κουλιμπαλί και από αριστερά ο Εμποκού έκαναν πλάκα, απέναντι στον Ολυμπιακό, που ο Παναθηναϊκός και ο Ουζουνίδης τον έκαναν να φαίνεται σαν την Βέροια στο γήπεδο. Ποια Βέροια ; Θα μου κάνουν μήνυση οι άνθρωποί της και θα έχουν δίκιο. Η Βέροια , που έχασε με 5-0 στην Λεωφόρο έκανε και δύο τελικές στην εστία, ο Ολυμπιακός το απόλυτο μηδέν.

Για αυτό μιλάω για αγωνιστικό διασυρμό του Ολυμπιακού , από τον Παναθηναϊκό και τον Ουζουνίδη. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να νίκησε με 1-0, αλλά οι ευκαιρίες οι καθαρές ήταν τόσες πολλές, που δεν έχουν προηγούμενο σε ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και εύκολα το σκορ θα μπορούσε να ήταν 3-0 στο πρώτο ημίχρονο και 5-0 στο τέλος. Δεν πειράζει, όμως. Και το ένα καλό είναι , διότι …καίει περισσότερο.

Η ουσία είναι, ότι οι εμφανίσεις του Παναθηναϊκού είναι συνέχεια και καλύτερες και είναι θέμα χρόνου να αλλάξει νοοτροπία και να κερδίζει πιο εύκολα τα παιχνίδια με τις μικρομεσαίες ομάδες, που δίνουν και πρωταθλήματα. Και φυσικά βλέποντας την διαφορά, που έχουν οι δύο ομάδες τώρα καταλαβαίνουμε ότι ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα λάθη, που έκανε στον πρώτο γύρο και με βάση την εικόνα του, αλλά και τους χαμένους βαθμούς και χάνει ένα πρωτάθλημα ,που θα μπορούσε να το πάρει εύκολα. Αυτή η ομάδα με αυτό τον προπονητή ξαναδίνει προοπτική στον κόσμο της ομάδας, αρκεί να έχει συνέχεια.

*Εμαθα ότι στον Ολυμπιακό, επειδή τελική δεν έκαναν, περιοχή δεν πάτησαν (αρα πώς να πουν ότι δεν τους δόθηκε πέναλτι) …σκούζουν για τον πειθαρχικό έλεγχο του Κομίνη. Επειδή , λοιπόν, σκούζουν να τους πω , ότι ο Κομίνης χάρισε κάρτες στους Ανσαριφάρντ(1’ φάουλ σε Εμποκού από πίσω), Ελιονούσι(5’ χτύπησε στα πλευρά τον Ζέκα που έπεσε κάτω με πόνους), Σισοκό(23’ χτύπησε δυνατά και με τα δύο πόδια τον Κουλιμπαλί και τον σήκωσε στον αέρα), Τσόρι(28’ χτύπησε από πίσω τον Εμποκού) Ελιονούσι(56’ σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Χουλτ), Ντα Κόστα(62’ χτύπησε ball boy για να πάρει την μπάλα σήκωνε και κόκκινη), Μποτία(80’ σκληρό μαρκάρισμα στον Μπέργκ)Ντα Κόστα(87 ‘ σκληρό μαρκάρισμα από πίσω σε Λέτο) Δηλαδή ο Κομίνης χάρισε από δύο κάρτες σε Ελιονούσι και Ντα Κόστα , που έβγαλαν το παιχνίδι χωρίς κάρτα. Και ο Μποτία είχε δει κάρτα στο 39, άρα και αυτός θα έπαιρνε δεύτερη κίτρινη. Μα θα πει κανείς, γράφεις για τις κάρτες του Ντα Κόστα μια του Ελιονούσι στο πρώτο μαρκάρισμα να πάρουν κάρτα; Δεν θα το έγραφα αν δεν έβλεπα ότι στον Ολυμπιακό για να ….πνίξουν τον πόνο τους λένε ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Βιγιαφάνιες στην φάση του Φορτούνη στο 72 . Κάρτα δεν είναι αυτή η φάση, αλλά ας δεχθώ ότι είναι. Ο Βιγιαφάνιες είχε δει την πρώτη του κάρτα στο πρώτο μαρκάρισμα που έκανε στο ματς στο 66. Αρα , αφού ο Βιγιαφάνιες είδε την κάρτα στο πρώτο μαρκάρισμα θα έπρεπε να γίνει το ίδιο και από την άλλη πλευρά με Ντα Κόστα, Ελιονούσι. Ετσι για να τελειώνει η κουβέντα εγώ θεωρώ, ότι ο Κομίνης προσπάθησε να παίξει 50-50. Αλλά επειδή οι κόκκινοι Γκέμπελς άρχισαν την κλάψα, για αυτό έγραψα και τις κάρτες που δεν είδαν οι παίκτες του Ολυμπιακού , για να τελειώσει το παραμύθι. Όπως επίσης ο Κούλα Χασάν έκανε το μόνο λάθος των βοηθών, όταν έκοψε τον Κλωναρίδη σε φάση για γκολ(καλυπτόταν ένα μέτρο) στο 67’. Ο Κούλα Χασάν που διάβαζα , ότι αδικούσε κατάφωρα τον Ολυμπιακό….Επίσης να πω, ότι αν το τράβηγμα που έκανε ο Μποτία στον Μολέδο στο 81 γινόταν στην άλλη περιοχή θα …έσκουζαν στον Ολυμπιακό, ότι ήταν πέναλτι. Εγώ λέω ότι δεν είναι , διότι δεν κάνω το άσπρο-μαύρο και επειδή το τράβηγμα είναι στιγμιαίο.

*Κουρμπέλαρος μόνο με μία λέξη. Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου το κράξιμο για τα 700 χιλιάρικα που έδωσε ο Παναθηναϊκός στον Αστέρα. Από την πρώτη ημέρα έγραψα πόσο πολύ πιστεύω σε αυτό τον παίκτη τον οποίο ποτέ δεν θεώρησα στοίχημα και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

*Πόντο και στον Λυμπερόπουλο, που κάνει πολλή δουλειά μαζί με τον Μαρίνο, για να φέρει τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει.

*Πολλά μπράβο στον κόσμο του Παναθηναϊκού για την υπέροχη ατμόσφαιρα, που θύμιζε Ευρώπη. Ούτε χαρτοπετσέτα δεν έπεσε στο γήπεδο. Στενοχώρια μεγάλη για τον γραφικό παππού του Πειραιά, που βγήκε 30 φορές από την φυσούνα και χαζογέλαγε προς τον κόσμο , για να προκαλέσει , αλλά δυστυχώς για αυτόν δεν τσίμπησε κανείς. Διότι ήξερε , ότι αυτό τον Παναθηναϊκό μόνο στα χαρτιά μπορούσε να τον κερδίσει η ομάδα του…..Οχι τίποτα άλλο , αλλά έχουν περάσει τόσες ώρες από το ντέρμπι και τον παππού τον έχουμε χάσει. Αφαντος είναι. Τι να πει για την ζούγκλα; Εκκλησία ήταν η Λεωφόρος, το έδειξε η τηλεόραση . Τι να πει ; Για την ομαδάρα του; Μηδέν τελικές. Είπαμε , ούτε η Βέροια. Τον συμπονώ και του λέω περαστικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.