Τελικά δεν ήταν μόνο θέμα Λεάλι...

Δημήτρης Τομαράς
Τελικά δεν ήταν μόνο θέμα Λεάλι...

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta.gr για την σκληρή ποδοσφαιρική πραγματικότητα του Ολυμπιακού και τον Βασίλη Βούζα που πληρώνει το... μάρμαρο.
Πάντα στο ποδόσφαιρο όλα ξεκινάνε από τον σχεδιασμό και τις λήψεις αποφάσεων. Ο Ολυμπιακός επέλεξε την δεδομένη χρονική περίοδο να πάει στα ματς με την Μπεσίκτας, τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό με υπηρεσιακό τεχνικό τιμ. Με τον προπονητή της Κ-20, Βασίλη Βούζα, έχοντας καταλήξει στην αποδέσμευση του Πάουλο Μπέντο για τις δηλώσεις που έκανε μετά την Τούμπα (σ.σ. κυρίως).
Επί του πρακτέου πόσο τον ωφέλησε αυτό; Αγωνιστικά πόσο μακριά τον πήγε; Λίγο. Πρόσκαιρα θα έλεγε κανείς. Όπως συμβαίνει στις πιο πολλές περιπτώσεις. Έχει να κρατάει το ότι ήταν ανταγωνιστικός με την Μπεσίκτας στο πρώτο ματς και τη νίκη με τον Ατρόμητο. Σε καίρια παιχνίδια όμως μπάλα έπαιξε; Ασχέτως με τις μεγάλες γκέλες του Λεάλι στην Τουρκία, όχι. Με την Μπεσίκτας με 11 vs 10 ήταν πιο κακός απ' ότι ήταν όταν έπαιζαν με 11 εναντίον 11.
Στην Λεωφόρο δε ήταν κάκιστος από κάθε άποψη. Έχει κάνει ίσως την χειρότερή του εμφάνιση σε ντέρμπι εδώ και πολλά χρόνια. Με μόλις μία τελική και όχι στην εστία και τον Καπίνο να βγάζει ότι μπορούσε για να μείνει το 1-0. Με βάση την εικόνα του θα μπορούσε ακόμα και να υποστεί μία ήττα του βεληνεκούς του αγώνα Νο2 με την Μπεσίκτας. Εάν έπαιζε ο Λεάλι με τέτοια εικόνα μπορεί να ήταν πιο μεγάλο το σκορ αυτό; Πιθανότατα. Ωστόσο ακόμα και έτσι είχαμε επισημάνει μετά την Μπεσίκτας πως είναι λάθος η προσωποποίηση της ευθύνης σε έναν παίκτη, από την στιγμή που η συγκεκριμένη ομάδα βγάζει διαρκή και εμφανή προβλήματα που μας πηγαίνουν πίσω στις αρχές της χρονιάς και το καλοκαίρι. Προφανώς λοιπόν και δεν ήταν μόνο θέμα Λεάλι, όπως αποδείχθηκε την Κυριακή.
Μετά την αναμέτρηση με την Μπεσίκτας πέραν του Νικόλα Λεάλι που εισέπραξε όλο το... ανάθεμα υπήρξε και μία αίσθηση έλλειψης ικανοποίησης για τον Βούζα και τις επιλογές του αλλά και τις αλλαγές του στο ματς. Αίσθηση που... γιγαντώθηκε μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Επικοινωνιακά δηλαδή και από άλλες απόψεις ο υπηρεσιακός κόουτς βγαίνει... λαβωμένος. Γράψαμε και μετά το αποψινό ματς αλλά και τις προηγούμενες ημέρες πως ο Ολυμπιακός εάν προλαβαίνει να πάει και σε 6ο προπονητή θα πάει. Είναι ένα αρκετά πιθανό ενδεχόμενο. Θα φανεί και μάλιστα άμεσα αυτό. Δεν υπάρχει μόνο ο Μοντανιέ. Είναι και η ισπανική αγορά. Πριν την σέντρα με Παναθηναϊκό ο Βούζας εμφανιζόταν ότι είχε καταρτίσει την πλέον κατάλληλη 11άδα. Μετά όχι...
Αυτή είναι η τύχη όμως των προπονητών και ειδικά ενός ανθρώπου ειδικών αποστολών σε μία ομάδα με τέτοια πίεση και απαιτήσεις και τέτοιες συνθήκες όπως ο Ολυμπιακός στην παρούσα φάση. Ο Βασίλης Βούζας είναι ο επόμενος που πληρώνει το... μάρμαρο και αναλαμβάνει μερίδιο της ευθύνης, παρότι είναι ο τελευταίος που φταίει. Θαύματα δεν μπορούσε να κάνει. Οι ποδοσφαιριστές από την άλλη έχουν σημαντικό εάν όχι τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Ο Καπίνο με τον Μποτία έσπευσαν να το αναγνωρίσουν αυτό. Άλλοι δεν το έκαναν και ίσως και να μην το κάνουν. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει μπροστά του μία σκληρή ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Όσους προπονητές και εάν άλλαξε φέτος δεν βελτιώθηκε. Αντίθετα χειροτέρεψε. Σε τέτοιο σημείο που να φτάσουμε στην τρομερά κακή εικόνα με τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι και την δίκαιη ήττα. Αυτό από μόνο του θα πρέπει να προβληματίσει.
Δεν είναι μόνο τα... μηνύματα του κόσμου. Είναι και η προοπτική που σου βγάζει μία ομάδα. Ο κόσμος πήγε Ρέντη μετά τον Παναθηναϊκό (σ.σ. μία μικρή μερίδα οπαδών, όπως είχε πάει και μετά την ΑΕΚ και την ήττα στο ΟΑΚΑ) και εξέφρασε την ενόχλησή του για την εικόνα της ομάδας και τα προβλήματα που βγάζει στο γήπεδο. Μία ήττα μπορεί να έρθει σε ένα ντέρμπι, όχι όμως έτσι. Όχι με τόσο άσχημη εικόνα στο γήπεδο. Για τον Ολυμπιακό η χρονιά είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Εκεί όπου καλείται να αποφασίσει οριστικά με ποιους παίκτες θέλει να πορευθεί από εδώ και πέρα με τι επιτελείο αλλά και το σαφές πλάνο που θα έχει αλλά σε βάθος χρόνου. Προφανώς όλα αυτά δεν γίνονται από την μία ημέρα στην άλλη, όμως τα αποτελέσματα, τα δεδομένα και οι εμφανίσεις του συλλόγου είναι τέτοιες που επιτάσσουν δράση και αλλαγές από... χθες. Διότι σημειωτέον η χρονιά δεν τελείωσε. Υπάρχουν ακόμα ματς πρωταθλήματος αλλά και το Κύπελλο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα