Ο Παναθηναϊκός είχε και Μπέργκ, ο Ολυμπιακός τι είχε;

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ο Παναθηναϊκός είχε και Μπέργκ, ο Ολυμπιακός τι είχε;

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης είδε το ντέρμπι της Λεωφόρου και καταγράφει στο blog του σκέψεις και συμπεράσματα!
Ο Παναθηναϊκός πάνω απ’ όλα είχε Μπέργκ! Φέρτε στο νου σας το εξαιρετικό γκολ που πετυχαίνει! Σε ρόλο δημιουργού έχει σπάσει την μπάλα κάθετα στον Κλωναρίδη , παίρνει το ριμπάουντ από την απόκρουση του Καπίνο , δεν αφήνει την μπάλα να σκάσει στο έδαφος και το κυριότερο στρίβει το κορμί του μαγικά ώστε η ισορροπία του σώματος του να είναι η σωστή για να δώσει στην μπάλα την πορεία που θέλει, έχοντας σημαδέψει συγχρόνως την γωνία του Καπίνο!!!
Αν δεν είχε βάλει σωστά το κορμί του την μπάλα θα την μάζευαν από την ΓΑΔΑ!
Γκολάρα με την σφραγίδα του Σουηδού! Οι μεγάλοι παίκτες είναι για να βάζουν φαρδιά πλατιά την σφραγίδα τους στα μεγάλα παιχνίδια! Είναι για να κάνουν την χιλιοειπωμένη διαφορά. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να τους πληρώνεις ακριβά!
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ματς αυτό θα περάσει στην ιστορία σαν το ντέρμπι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός με την γκολάρα του Μπεργκ! Έτσι θα το θυμάται –και δικαίως- όλος ο κόσμος- έτσι θα το θυμούνται οι φίλοι του Τριφυλλιού!
Αλλά δεν ήταν μόνο Σουηδός.
Όλος ο Παναθηναϊκός ήταν σωστά προσανατολισμένος στο παιχνίδι του! Ήξερε που και πώς να χτυπήσει τον αντίπαλο. Με τους ακραίους Βιγιαφάνες-Εμποκού) να συγκλίνουν προς τα μέσα για να δίνουν χώρο στους Κουλιμπαλί και Λουντ και συγχρόνως να βοηθάνε ώστε η μεσαία γραμμή των Πρασίνων να είναι απροσπέλαστη.
Από κοντά –στην κυριολεξία- οι Ζέκα και Κουτρουμπής να τρέχουν σαν δαιμονισμένοι για να κλείσουν τους χώρους , να κερδίσουν τις πρώτες μπαλιές. Και τις κέρδισαν σχεδόν όλες!
Το γνώριζε καλά ο Ουζουνίδης ότι απέναντι του θα βρει μια ομάδα κουρασμένη σωματικά και ψυχολογικά. Δεν ήθελε να την αφήσει να αναπνεύσει ή να κλέψει οξυγόνο από την απραξία των παικτών του!
Τους πίεσε από παντού και τους έπνιξε!!!
Δεν θέλει πολλά για να κερδίσεις ένα ντέρμπι! Ένα παίκτη χρειάζεσαι στην κορυφή που την μισή ευκαιρία να την κάνει γκολ , να τελειώνεις , βάζοντας έτσι τον αντίπαλο να τρέχει να σε φτάσει (αν μπορεί να τρέξει) και τρία- τέσσερα μηχανάκια με το μάτι γυαλισμένο να ορμάνε στην μπάλα όπως τα πεινασμένα σκυλιά στα λουκάνικα!
Έβγαλε η ομάδα του ενέργεια, έβγαλε πάθος, δύναμη, θέληση και πείσμα. Αυτά είναι τα υλικά που χρειάζεται μια ομάδα σε ένα ντέρμπι για να φτιάξει νίκες!
Ο Ολυμπιακός τι είχε; Έλα ντε; Είχε σίγουρα για ένα ημίχρονο τις γραμμές του μακριά. Το κέντρο με την επίθεση επικοινωνούσε μόνο με ..ασύρματο! Στο κέντρο άμυνας διατήρησε τις… παραδόσεις με τα λάθη συντονισμού με αποτέλεσμα να δεχθεί το γκολ που έκρινε το παιχνίδι, με τον Μάρτινς… καμένο στην κυριολεξία (είναι να τον λυπάσαι από την ταλαιπωρία που έχει τραβήξει το παιδί) με τον Ρομαό που αποκλείεται να έχει προλάβει στην ζωή του Ανάσταση , αφού φτάνει πάντα αργοπορημένος, με τον Σισοκό να λοξοκοιτάζει την πυξίδα για να μην χάσει τον ορίζοντα και τον Σεμπά σχεδόν το ίδιο καμένο με τον Μάρτινς , να βρίσκεται εκτός παιχνιδιού.
Συνεπώς με λίγο από Τσόρι όταν γύρισε προς το κέντρο και ολίγη από Ανσαριφάντ σε ρόλο γενικώς και αφηρημένα…ζωηρός επιθετικός και τον Φιγκέϊρας διασωθέντα, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο , ντέρμπι δεν κερδίζεις παρά μόνο αν στο επιτρέψει ο αντίπαλος!
Ακόμα και όταν μπήκε ο Φορτούνης και ζωήρεψε το κέντρο ήταν φανερό ότι οι υπόλοιποι παίκτες δεν είχαν τα κουράγια να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση της ομάδας!
Είχε όμως Καπίνο!!! Ευτυχώς και γράφω ευτυχώς γιατί αν δεν ήταν κι αυτός στο τέρμα αλλά δυο γκολ ο Ολυμπιακός θα τα δεχόταν και τώρα θα είχαμε δράματα!!!
Η επόμενη μέρα; Για τον Ολυμπιακό το είπε μέσες άκρες ο κόουτς Βούζας στην συνέντευξη τύπου.
Η ομάδα είναι κουρασμένη ταλαιπωρημένη, υπάρχουν παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται ασταμάτητα από την αρχή της σεζόν σε τρία ανταγωνιστικά μέτωπα!
Έχει δίκιο ο κόουτς. Τώρα που τελείωσαν τα ντέρμπι και το πρόγραμμα είναι βατό, η ομάδα χρειάζεται ηρεμία , ξεκούραση ( θα την έχει λόγω διακοπής πρωταθλήματος) και σωστή διαχείριση ώστε να κόψει πρώτη το νήμα!
Αλλά καλό είναι να έχει πάρει το μάθημα της και η διοίκηση! Αν θέλει-που θέλει- ομάδα ανταγωνιστική και στα τρία μέτωπα τότε το ρόστερ καθ’ όλη( επαναλαμβάνω καθ’ όλη) την διάρκεια της περιόδου θα πρέπει να είναι γεμάτο από παίκτες ανταγωνιστικούς και έτοιμους να ανταποκριθούν στα δύσκολα! Ακόμα και αν περάσει κάποιος Μπέντο και σου …κάψει τους μισούς , να έχεις να αλλάζεις!!
Όσο για τους Πράσινους; Στην δύσκολη συνέχεια θα πρέπει να βγάλουν την ίδια ενέργεια και αποτελεσματικότητα. Το πρωτάθλημα γι’ αυτούς τώρα… αρχίζει. Ακολουθούν κρίσιμα ντέρμπι και μετά για επιδόρπιο τα πλέι-οφς!
Τώρα περιμένουν στη ουρά του γκισέ και η ουρά είναι μεγάλη, για εξαργυρώσουν την μεγάλη νίκη απέναντι στον αιώνιο, για να μην πάει ο κόπος τους στράφι!
Αλλιώς η νίκη αυτή θα παραμείνει κάτι σημαντικό μόνο για τα …αρρωστάκια!!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!