Να η ευκαιρία, προστασία στην Λεωφόρο!

Να η ευκαιρία, προστασία στην Λεωφόρο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Να η ευκαιρία, προστασία στην Λεωφόρο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός πηγαίνει με ποδοσφαιρικό πλεονέκτημα στο ντέρμπι της Κυριακής και αναφέρεται στην προσοχή που πρέπει να δείξει ο κόσμος του «τριφυλλιού».

Το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο. Όταν το προκαλείς συστηματικά πουλώντας βασικά «γρανάζια» που δεν αναπληρώνονται, όταν αψηφάς προκλητικά βασικούς κανόνες του, έχοντας αλλάξει τέσσερις προπονητές σε λιγότερο από εννιά μήνες και όταν στέλνεις σπίτι τους σοβαρούς τεχνικούς(Ζαρντίμ, Μπέντο) για να ικανοποιήσεις την κερκίδα, αργά ή γρήγορα θα σε τιμωρήσει. Έτσι κι έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Η Μπεσίκτας των δέκα παικτών από το 39' έβαλε τέσσερα γκολ στον χειρότερο Ολυμπιακό της δεκαετίας που βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος λόγω του αυτοκτονικού διμήνου του Παναθηναϊκού(Οκτώβριος-Νοέμβριος), της γενικότερης ανυπαρξίας ομάδων με διάρκεια στον πρωταθλητισμό και των «σφυριγμάτων» που πήρε όταν το είχε πραγματικά ανάγκη υπό το προηγούμενο καθεστώς της ΚΕΔ.

Ο βυθισμένος στην εσωστρέφεια Ολυμπιακός πηγαίνει από την Κωνσταντινούπολη στην Λεωφόρο, σε ένα ντέρμπι όπου ο Παναθηναϊκός για μια σειρά από λόγους που θα αναλύσουμε παρακάτω, έχει ξεκάθαρο ποδοσφαιρικό πλεονέκτημα απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο του.

1) Ο Παναθηναϊκός λόγω της παρουσίας του Ολυμπιακού στο Europa League και των δύο αναμετρήσεων με την Μπεσίκτας, θα παρουσιάσει ένα σύνολο με μεγαλύτερη «φρεσκάδα», καθώς οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη έχουν να αγωνιστούν από το 1-1 του προηγούμενου Σαββάτου με τον Ηρακλή, δεν είχαν την παραμικρή καταπόνηση μεσοβδόμαδα, ούτε ενενηντάλεπτο σε φουλ ανταγωνιστικό επίπεδο αλλά ούτε και ταξίδι. Τόσο πνευματικά όσο και σωματικά θα είναι «άδειοι», έτοιμοι να αντέξουν μεγαλύτερο φορτίο.

2) Κρίνοντας από την εικόνα των δύο ομάδων πάνω στο χορτάρι τον τελευταίο μήνα, ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχει μπει σε σημαντικό βαθμό στο... κοστούμι που ήθελε να φορέσει στην ομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης και έχει πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές σε πολύ καλά φεγγάρια, με επικεφαλής τον Μάρκους Μπεργκ και άξιους συμπαραστάτες τους Κλωναρίδη, Εμποκού, Κουρμπέλη.

3) Το πρόβλημα του Ολυμπιακού κάτω από τα δοκάρια. Ο Λεάλι μετά την νέα τραγική εμφάνιση στο «Vodafone Arena» βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ζητούμενο για τους «ερυθρολεύκους». Είτε ο Βούζας θα αποφασίσει να στηρίξει τον Ιταλό πορτιέρο που αρχίζει να θυμίζει... Στιλ και θα πάρει το ρίσκο της χρησιμοποίησης ενός άσου με ψυχολογία στα τάρταρα, είτε θα δώσει φανέλα βασικού στον Στέφανο Καπίνο που έχει να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού από τις 11 Φεβρουαρίου και δεν έχει ρυθμό.

Κλείνουμε το αγωνιστικό κομμάτι και πηγαίνουμε στο εξωαγωνιστικό που αν το καλοσκεφτούμε, είναι εκείνο που έχει κρίνει τα δύο τελευταία ντέρμπι στην Λεωφόρο. Το 2015, το «τριφύλλι» πάτησε τον Ολυμπιακό, τον νίκησε, μείωσε την διαφορά από την κορυφή στο -3 αλλά έχασε τους βαθμούς από το γνωστό σύστημα της ΕΠΟ που κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο! Το 2016, η επική, αδιανόητη ανοησία με την ρίψη φωτοβολίδας προς τον Φινμπόγκασον έδωσε την ευκαιρία στον Παππά και τον Ολυμπιακό να «καθαρίσουν» το ματς χωρίς αυτό να ξεκινήσει και ενώ το γήπεδο ήταν «εκκλησία» για τις επόμενες δύο ώρες που... μαγειρευόταν το σκάνδαλο!

Το 2017, ο κόσμος του Παναθηναϊκού που θα βρίσκεται και πάλι στο πλευρό της ομάδας γεμίζοντας το γήπεδο, είναι υποχρεωμένος να προστατεύσει την Λεωφόρο ενόψει των ημιτελικών του Κυπέλλου, δεν πρέπει να γίνει το παραμικρό που θα δώσει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κάνει ότι και πέρυσι. Δηλαδή να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά και να ανοίξει θέμα τιμωρίας της έδρας. Όποιον και να βάλουν να προκαλέσει, ότι και να κάνουν, ότι και αν σκαρφιστούν για να μην παίξουν το ματς, ότι και να σφυρίξει ο Κομίνης, ο κόσμος οφείλει να σκεφτεί πρώτα το καλό της ομάδας που λατρεύει και μετά το μίσος, την τρέλα, τον θυμό που μπορεί να κουβάλα μέσα του από τα όσα συμβαίνουν την τελευταία εικοσαετία. Ότι και να συμβεί οφείλει να αντιδράσει με το τραγούδι και την φωνή του...

Υ.Γ1: Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες για να «σκάσουν» οι πρώτες πολιτικές αντιδράσεις σχετικά με το πρότζεκτ του γηπέδου στο Γουδή. Ακόμη και από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ! Τα γράφαμε και στο προηγούμενο ποστ. Είμαστε μία χώρα που δεν γουστάρει τις επενδύσεις, είμαστε μία χώρα που δεν γουστάρει τον αθλητισμό, είμαστε μια χώρα που μπορεί να ανακαλύψει ακόμη και θαλάσσιους ελεφάντες στην περιοχή, όπως ανακαλύφθηκαν οι κορμοράνοι στον Βοτανικό, είμαστε μια χώρα που ο καθένας κοιτάζει το προσωπικό και όχι το συνολικό συμφέρον. Για αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε 100 χρόνια πίσω σε ΟΛΑ...

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, ως οργανισμός οφείλει να συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να ψάχνει το αν μπορεί να υλοποιηθεί προς όφελός του, το συγκεκριμένο πλάνο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.