Τώρα, θα «δείχνουμε» και τον Φορτούνη;

Τώρα, θα «δείχνουμε» και τον Φορτούνη;

Τώρα, θα «δείχνουμε» και τον Φορτούνη;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την «κριτική» που δέχθηκε χθες κι ο Φορτούνης.

Εάν έριχνες μία ματιά χθες βράδυ στα social media θα καταλάβαινες εύκολα ότι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού πρώτον έφαγε απίστευτο κράξιμο ο Λεάλι και δεύτερον δέχθηκε σκληρή κριτική ο Φορτούνης.

Εδώ, για την περίπτωση του Φορτούνη, έχω τη δική μου γνώμη. Κατ΄ αρχάς, πράγματι δεν βοήθησε όσο θα περιμέναμε χθες. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και στην πρώτη ανάγνωση του αγώνα, κι εγώ αρνητικό τον είδα, για να είμαι ειλικρινής. Ωστόσο, όταν επιχείρησα πιο ψύχραιμα να κάνω την αποτίμηση του παιχνιδιού, κοιτώντας αναλυτικά τις σημειώσεις μου, αντιλήφθηκα ότι δεν είναι τα πράγματα ακριβώς έτσι.

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι στη φάση του 1-0, ο αρχηγός της Μπεσίκτας του πήρε την ταυτότητα με το τάκλιν έξω από την περιοχή. Κι αυτό από μόνο του μετράει στις εντυπώσεις. Αλλά όταν κάνεις μία συνολική εκτίμηση ενός παιχνιδιού, δεν μπορείς να στέκεσαι σε μία η, δύο στιγμές.

Ο Φορτούνης χθες έκανε κι ωραία πράγματα, τα οποία δυστυχώς δεν αναδείχθηκαν για λόγους που δεν είχαν να κάνουν με τον ίδιο. Στο 3’, έβγαλε με έξοχη πάσα μπροστά σε αντεπίθεση τον Ελιονούσι από αριστερά. Στο β΄ ημίχρονο είχε μία εκπληκτική 40άρα πάσα στον Φιγκέϊρας, δεξιά-και στις δύο περιπτώσεις οι σέντρες των συμπαικτών του ήταν απογοήτευση. Στο 79’ πάλι πέρασε ωραία στον Ελιονούσι, που επιχείρησε βολ πλανέ από καλή θέση για να σκοράρει, αλλά βρήκε αέρα. Δεν έγιναν φάσεις οι τρεις καλύτερες πάσες του Φορτούνη και τις ξεχνάμε-θυμόμαστε μόνο τις λάθος. Δεν είναι έτσι, όμως η σωστή κριτική.

Σίγουρα περιμένεις το παραπάνω από τον Φορτούνη. Π.χ. ένα γκολ. Κι οι τελικές του χθες δεν ήταν καλές. Αλλά η μία καλή ιδέα του, εκείνο το μακρινό σουτ από το φάουλ στα πλάγια, δεν ήταν καθόλου μακριά από το 2-2 (ο αντίπαλος γκολκίπερ έκανε την επέμβαση του αγώνα)…Και λίγο νωρίτερα από ένα καλοτραβηγμένο κόρνερ του, ο Ντα Κόστα πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε. Ο δε ο ίδιος ο Φορτούνης κέρδισε με προσωπικές ενέργειες τέσσερα φάουλ γύρω γύρω από την περιοχή των Τούρκων, άσχετα αν κανένα δεν έφερε τελικά ευκαιρία. Αν θυμάμαι καλά, ο μόνος άλλος παίκτης που κέρδισε ένα φάουλ σε μία καλή θέση ήταν ο Σισοκό...

Από το 2011 έχει να σκοράρει Λιλ απέναντι στη Μαρσέιγ στο πρώτο ημίχρονο. Θα διατηρηθεί το σερί με τη Λιλ να μένει στο 0;

Προσέξτε, εγώ δεν λέω ότι ο Φορτούνης χθες ήταν πολύ καλός. Όμως, θεωρώ ότι στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει η πολυτέλεια να τα βάζει ο κόσμος και με τον Φορτούνη. Συγνώμη κιόλας, αλλά δεν βλέπω σε άλλον παίκτη ίδια ποιότητα μεσοεπιθετικά, ώστε να στηριχθεί η ομάδα…

Το παράπονο, βέβαια, του κόσμου από τον Φορτούνη έχει να κάνει κύρια με αυτό που λέμε, «δεν παίρνει την ομάδα πάνω του». Μόνο που αυτό είναι μια κουβέντα. Π.χ. στο πρώτο μισό της σεζόν η δύναμη του Ολυμπιακού κατά κοινή ομολογία ήταν η τριάδα Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Φορτούνη. Τα τρία αυτά χαφ, μαζί, έπαιρναν την ομάδα πάνω τους. Τώρα παίζουν Ρομάο, Καμπιάσο, Φορτούνης. Ας την πάρουν την ομάδα πάνω τους κι οι δύο έμπειροι μέσοι, μαζί με τον Φορτούνη. Δεν είναι εύκολο να το κάνει μόνος του. Ούτε το έκανε. Όλος ο άξονας βοηθούσε στον πρώτο γύρο. Και πέρσι που ρόλαρε όλη η ομάδα καλύτερα, ήταν καλύτερος κι ο Φορτούνης, ε;

Χθες, δεν έπαιζε από τη μέση και πάνω μόνο ο Φορτούνης. Έπαιζαν έξι. Συγνώμη, αλλά πλην του όντως πολύ κινητικού κι επικίνδυνου Ελιονούσι, ποιος άλλος εκτός του Φορτούνη, έκανε κάτι δημιουργικά-επιθετικά; Ο Ρομάο δεν πέρασε ούτε μισή καλή πάσα. Ο Καμπιάσο άντε μία. Ο Μανθάτης υπήρξε μόνο στο ξεκίνημα του μοναδικού γκολ. Ο Ανσαριφάρντ μία φορά μπήκε σε (διπλή) φάση, αλλά και τις δύο φορές δεν τέλειωσε καλά. Από Μάριν, Σεμπά και Μαρτίνς που μπήκαν, δεν θυμάμαι τίποτα ουσιαστικό. Μήπως κάνω κανένα λάθος; Ξέχασα κάτι;

Γι΄ αυτό λέω να ξανασκεφθούμε λίγο περί Φορτούνη. Όχι ότι δεν χρειάζεται κριτική, ίσα ίσα-π.χ. όταν πάει να γυρίσει την μπάλα προς την άμυνα του Ολυμπιακού και τελικά βρίσκει αντίπαλο, λυπάμαι την τηλεόραση και δεν της πετάω τίποτα! Το ίδιο κι όταν εκτελεί τα φάουλ στα δύο-τρία μέτρα έξω από την αντίπαλη περιοχή, βρίσκοντας πάντα τείχος η, αστοχώντας. Επιμένει, ενώ δεν το έχει. Αντίθετα, είναι πολύ καλύτερες οι εκτελέσεις του στα πιο μακρινά φάουλ, από τα 27-30 μέτρα!

Τέλος πάντων, νομίζω ότι πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα να «δείχνουμε» τον συγκεκριμένο παίκτη, που παρεμπιπτόντως παίζει συνεχώς δεν «κρύβεται». Από το Νοέμβριο δεν έχει χάσει παιχνίδι πρωταθλήματος η, Ευρώπης (πάντα βασικός) κι ακόμη και στο Κύπελλο ρεπό πήρε μόνο στα ματς με τις ομάδες της Β΄ κατηγορίας.

Ο πρώτος παίκτης από τον οποίο έχει να πάρει πράγματα μεσοεπιθετικά ο Ολυμπιακός σε αυτό το κρίσιμο φινάλε της σεζόν, ο Φορτούνης είναι, λέω εγώ. Μόνο που κι αυτός θέλει βοήθειες. Δεν μπορεί η ομάδα να έχει μόνο ένα πασαδόρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.