Η Alpha Bank το 60% της χρηματοδότησης για το γήπεδο στο Γουδή!

Η Alpha Bank το 60% της χρηματοδότησης για το γήπεδο στο Γουδή!

Gazzetta team
Η Alpha Bank το 60% της χρηματοδότησης για το γήπεδο στο Γουδή!

bet365

Πιέζει ώστε να καλύψει μέσω δανείου το 60% της χρηματοδότησης του γηπέδου στο Γουδή η Alpha Bank. Το εμπορικό του Βωβού στον Βοτανικό και η άμεση σχέση της Χέινς που το θέλει...

Μπορεί να έχει πέσει στο τραπέζι από την πολιτεία, η πρόταση κατασκευής νέου γηπέδου στον Παναθηναϊκό στο Γουδή, ωστόσο το σημαντικότερο ζήτημα είναι τα χρήματα. ΠΑΕ και Ερασιτέχνης δεν διαθέτουν φυσικά, το ποσό που απαιτείται και μπορεί να ξεπεράσει και τα 45 εκατ. ευρώ!

Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal» η αμερικανική εταιρεία Χέινς παίζει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς ενδιαφέρεται για το εμπορικό κέντρο του Μπάμπη Βωβού στο Βοτανικό.

Αυτό ανήκει στην Alpha Bank, η οποία ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να βγάλει εκτός το εμπορικό κέντρο από τη Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό, μιας και έχει στα χέρια της προσφορά εννιαψήφιου ποσού από τους Αμερικάνους ώστε να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Για να υπάρξει όμως... deal ανάμεσα σε Alpha Bank και Αμερικάνους πρέπει να προχωρήσει το πρότζεκτ στο Γουδή, ώστε να τελειώσει οριστικά η Διπλή Ανάπλαση και να δοθεί η έγκριση για τη δημιουργία ενός τεράστιου χώρου πρασίνου στον Βοτανικό, μαζί με το εμπορικό.

Από εκεί και πέρα, ο Ερασιτέχνης ήδη βρίσκεται σε επαφές με επενδυτή από το εξωτερικό ώστε να συμμετάσχει στη δημιουργία του νέου γηπέδου. Επίσης, η Alpha Bank δείχνει διατεθειμένη να βοηθήσει με δάνειο στη χρηματοδότηση του γηπέδου με ένα ποσό το οποίο θα καλύπτει το 60% του έργου.

Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή της χρηματοδότησης, αυτής θα μπορούσε να γίνει μέσω δέσμευσης μέρους των εσόδων της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη από το γήπεδο σε χρονικό ορίζοντα 20 ετών.

Σχέδιο... αλά Βοτανικός

Μελέτη από πλευράς Παναθηναϊκού, για την ώρα, δεν έχει πραγματοποιηθεί μιας και είναι πολύ νωρίς και δεν έχει ξεκαθαρίσει το νομοθετικό πλαίσιο για τη «Νέα Αθήνα».

Ωστόσο, ο Δήμος Αθηναίων, τόνισε σε στελέχη του Ερασιτέχνη πως υπάρχει ήδη προσχέδιο το οποίο κάνει λόγο για γήπεδο 35.000 θέσεων και βασίζεται πάνω στις προδιαγραφές του αρχιτεκτονικού σχεδίου που υπήρχε για το γήπεδο στον Βοτανικό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα