Ανοιχτό για οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών!

Δημήτρης Τομαράς
Ανοιχτό για οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών!

bet365

Οι Big-4 και ο Πανιώνιος συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και μίλησαν για το ενδεχόμενο να υπάρξουν ξανά οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών. Το Gazzetta.gr έχει τις απαντήσεις για τις πιθανότητες που υπάρχουν...

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε συνεργασία με την Σούπερ Λίγκα, σύσκεψη με θέμα την κάρτα φιλάθλου και τον αθλητικό νόμο. Ταυτόχρονα όμως τέθηκε και το θέμα της οργανωμένης μετακίνησης των φιλάθλων κάτι το οποίο είχε... απαγορευτεί επί Υφυπουργείας Σταύρου Κοντονή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκα (Στράτος, Γκαγκάτσης), της ΔΕΑΒ, της ΕΛΑΣ και των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Πανιωνίου. Αυτή ήταν μία πρώτη συνάντηση στην οποία τέθηκαν συνολικά τα ζητήματα αντιμετώπισης της αθλητικής βίας και πώς αυτά θα εξειδικευθούν στον αθλητικό νόμο, με επίκεντρο το θέμα της ταυτοποίησης των φιλάθλων και την πρόληψη περιστατικών βίας. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί με σφιχτό χρονοδιάγραμμα η συνεργασία, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και τη δημιουργία του βέλτιστου νομικού πλαισίου.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ
Βεβαίως το πιο σημαντικό θέμα από αυτά που συζητήθηκαν ήταν αυτό της οργανωμένης μετακίνησης των φιλάθλων. Το Gazzetta.gr έψαξε λίγο παραπάνω το συγκεκριμένο θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα το έβαλε η Λίγκα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές άπαντες συμφώνησαν πως οι μεμονωμένες μετακινήσεις δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα και υπάρχει και σοβαρότερο θέμα όσον αφορά την αστυνόμευση. Ωστόσο η είδηση προέκυψε από την πλευρά του Υφυπουργού. Ο κύριος Βασιλειάδης είναι ανοιχτός στο συγκεκριμένο θέμα και θετικός! Μάλιστα μετέφερε στους εκπροσώπους της Λίγκας αλλά και των ομάδων πως εάν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και τα σωστά μέτρα ίσως ν' ανάψει άμεσα το πράσινο φως για τις οργανωμένες μετακινήσεις!

Στην συνάντηση της Δευτέρας έδωσαν το παρών και οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για το κομμάτι της ασφάλειας από τις ΠΑΕ, ενώ ο εκπρόσωπος του Πανιωνίου κλήθηκε με την λογική πως από τις υπόλοιπες ομάδες της Λίγκας ο σύλλογός του έχει τις πιο δυναμικές μετακινήσεις. Βεβαίως μεγάλο ρόλο σε αυτήν την απόφαση παίζει και η Αστυνομία. Ποια ήταν η στάση της; Σίγουρα κράτησε την πιο σκληρή στάση και φοβάται μια τέτοια απόφαση, όμως συμφώνησε κι αυτή πως σίγουρα είναι πιο... εύκολο να ελεγχθεί μια οργανωμένη μετακίνηση από τις μεμονωμένες.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ
Οσον αφορά την κάρτα φιλάθλου; Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί από τις 31 Μαρτίου με τον Υφυπουργό να τονίζει πως δεν πρόκειται να υπάρξουν λάθη. Πάνω σε αυτό το κομμάτι προσέθεσε προς στους εκπροσώπους των ομάδων πως ο ΑΜΚΑ θα συνδέεται και με τον αριθμό ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για να δείχνει τυχόν παραβατικές συμπεριφορές ή οφειλές ενώ όταν του μετέφεραν ότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να δίνουν φίλαθλοι τυχαίους αριθμούς ΑΜΚΑ, ο Βασιλειάδης απάντησε πως θα υπάρχει ο μηχανισμός που θα πιάνει αμέσως τους συγκεκριμένους οπαδούς. Μάλιστα φαίνεται πως έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία για την σύνδεση του ΑΜΚΑ με τους άλλους αριθμούς.

ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Από πηγές από την ΓΓΑ διευκρινίστηκε πως στην συνάντηση δεν υπήρξε συζήτηση ή απόφαση για κατάργηση της κάρτας φιλάθλου. Συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας της βάσης δεδομένων και ο τρόπος μετάβασης στο νέο καθεστώς με τα νεα στοιχεία που θα δίνει ο ΗΔΙΚΑ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα