Παιδική ασθένεια, respect στον Ηρακλή!

Παιδική ασθένεια, respect στον Ηρακλή!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παιδική ασθένεια, respect στον Ηρακλή!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που μακριά από την Λεωφόρο συνεχίζει να πετά βαθμούς και βγάζει το καπέλο στους παίκτες του «γηραιού» για την φετινή τους υπερπροσπάθεια.

Όταν το ημερολόγιο δείχνει 11 Μαρτίου και ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει μακριά από την Λεωφόρο, μόνο στο Περιστέρι, στη Λιβαδειά και την Τρίπολη, είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο! Σαν παιδική ασθένεια, το «τριφύλλι» κατάφερε να μην πάρει ακόμη ένα εντελώς δικό του παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή, ένα παιχνίδι που δεν απειλήθηκε στιγμή, που έχασε μεγάλες ευκαιρίες να... καθαρίσει και τελικά κατάφερε να δεχτεί ένα γκολ από το πουθενά, σε μία από τις ελάχιστες στιγμές που οι γηπεδούχοι πάτησαν περιοχή. Ένα γκολ πέρα για πέρα αστείο ως συνολική αντίδραση!

Το «τριφύλλι» ξαναπήρε το ίδιο μάθημα στο Καυταντζόγλειο, ίδιο με αυτό που έχει πάρει αρκετές φορές κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την γκέλα στην Βέροια επί Στραματσόνι. Ποιο είναι αυτό; Όταν δεν «σκοτώνεις» τον αντίπαλο, όταν δεν τελειώνεις το ματσάκι στις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται και όταν αφήνεις μία κατώτερή σου ομάδα να ελπίζει, μία φάση φτάνει και περισσεύει για να πάθεις την «ζημιά».

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» πέταξαν στα σκουπίδια μια σειρά από κλασσικές ευκαιρίες αλλά και αρκετές εξαιρετικές προϋποθέσεις για δημιουργία φάσεων. Με μία ελαφρότητα, με μία προχειρότητα, χωρίς συγκέντρωση και χωρίς σοβαρότητα! Η μπάλα τιμώρησε τον Παναθηναϊκό για την ασέβειά του, ακόμη δύο βαθμοί έκαναν... φτερά παρά την κατά γενική ομολογία ανωτερότητα και τώρα η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη τρέχει και δεν φτάνει! Η παρουσία στην πεντάδα μόνο σίγουρη δεν είναι, ειδικά αν ρίξουμε μια ματιά στις επόμενες αναμετρήσεις. Ολυμπιακός εντός, ΑΕΚ εκτός, Πανιώνιος εντός, ΠΑΟΚ εκτός! Τέσσερα ματς... φωτιά, στα οποία δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες!

Το παιχνίδι αυτό πάει, τελείωσε. Μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και δεν υπάρχει χρόνος να κάθεται ο Παναθηναϊκός να «κλαίει» την μοίρα του πάνω από την νέα γκέλα!

Έχει μπροστά του μία εβδομάδα να διορθώσει ότι μπορεί, να δει τι έκανε λάθος και να μην το ξανακάνει, να δουλέψει ακόμη καλύτερα αυτά που ήδη κάνει καλά και να συσπειρωθεί ως οργανισμός για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό! Και προφανώς δεν είναι μόνο το γόητρο, προφανώς δεν είναι μόνο η σύγκρουση δύο κόσμων, προφανώς το «τριφύλλι» καίγεται για βαθμούς!

Πάμε τώρα και στους αποψινούς νικητές του αγώνα. Εκτός εισαγωγικών. Οι παίκτες του Ηρακλή αξίζουν τον σεβασμό και τον θαυμασμό για την υπερπροσπάθεια που κάνουν εντελώς παρατημένοι, απλήρωτοι και μόνοι, ώστε να κρατήσουν τον «γηραιό» στην μεγάλη κατηγορία. Να κρατήσουν στα σαλόνια έναν ιστορικό σύλλογο που υποβιβάστηκε από τα... κολπάκια της «εγκληματικής οργάνωσης» για να μείνουν τα «δικά» τους σωματεία «ζωντανά».

Ένα τεράστιο respect, λοιπόν, για τον Παντελίδη και τους παίκτες του, που σε κάθε παιχνίδι κάνουν κατάθεση ψυχής, δίνουν όλο τους το «είναι» για την φανέλα και μόνο, θυμίζοντας άλλες εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου! Μακάρι να τα καταφέρουν και να παραμείνουν εδώ που ανήκουν...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.