Oι λεπτομέρειες που κάνουν τον Παναθηναϊκό και πάλι ομαδα!

Oι λεπτομέρειες που κάνουν τον Παναθηναϊκό και πάλι ομαδα!

Oι λεπτομέρειες που κάνουν τον Παναθηναϊκό και πάλι ομαδα!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την συνεχή βελτίωση , που δείχνει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα και τις λεπτομέρειες, που αποδεικνύουν, ότι ο Ουζουνίδης έχει βάλει κανόνες και μετατρέπει το συνοθύλευμα σε ομάδα!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο ,την υποχρέωση κέρδισε με 5-0 την Βέροια , αλλά το κυριότερο είναι, ότι ευχαρίστησε τον κόσμο, που πήγε στο γήπεδο να τον δει. Το έγραψα και προχθές, ότι στο ματς αυτό το ζητούμενο φυσικά δεν ήταν η νίκη, αλλά να έρθει με καλή εμφάνιση και να φύγει ο κόσμος από το γήπεδο χαρούμενος για αυτό, που είδε. Πέντε γκολ , πολλές ευκαιρίες και για άλλα γκολ με τον Μπέργκ on fire να έχει φθάσει τα 16 γκολ, αλλά και άλλους παίκτες να παίζουν απλά και θεαματικά. Σιγά το θηρίο, που σκότωσε ο Παναθηναϊκός , είμαι σίγουρος ότι θα γράψουν κάποιοι ειρωνικά. Από τέτοια ….θηρία έχει πάθει ζημιές ο Παναθηναϊκός στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν πέρασε πολύς καιρός από την ημέρα, που είχε κάνει η ομάδα τραγική εμφάνιση στην Λεωφόρο και είχε φέρει 0-0 με ένα άλλο θηρίο τον …Λεβαδειακό.

Για αυτό το ζητούμενο δεν είναι με ποιον παίζει ο Παναθηναϊκός. Το ζητούμενο είναι σε κάθε ματς να δείχνει ότι είναι καλύτερος και αξίζει τη νίκη, κάτι, που γίνεται σε όλα τα παιχνίδια εδώ και καιρό. Ακόμα και στην ήττα από την Ξάνθη την προηγούμενη αγωνιστική πέρα από τις διαιτητικές …πιστολιές ο Παναθηναϊκός βάση εικόνας και ευκαιριών , έπρεπε να κερδίσει. Θα έρθουν και στραβά αποτελέσματα αν δεν σε θέλει μία ημέρα. Το θέμα είναι εσύ σαν Παναθηναϊκός στο γήπεδο να θυμίζεις Παναθηναϊκό και αυτό γίνεται στο τελευταίο χρονικό διάστημα. Και μάλιστα στα περισσότερα παιχνίδια έρχονται και νίκες με μεγάλο σκορ. 4-0 με Παναιτωλικό , 0-5 στην Τρίπολη με τον Αστέρα, 4-0 στο κύπελλο με τον Αστέρα στην Λεωφόρο και δεύτερη νίκη με 0-1 στο κύπελλο στην Τρίπολη. Είναι φανερό, ότι η ομάδα βελτιώνεται , ρολάρει , βγάζει πράγματα στο γήπεδο, που δουλεύει ο Ουζουνίδης στις προπονήσεις.

Και υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες, που κάνουν την διαφορά και δείχνουν, ότι ο Ουζουνίδης που παρέλαβε ένα συνοθύλευμα το μετατρέπει σε ομάδα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Με προπονητή τον Στραματσόνι ο Βιγιαφάνιες, θα εκτελούσε το δεύτερο πέναλτι κόντρα στην Βέροια διότι δεν υπήρχαν κανόνες, δεν υπήρχε πειθαρχία και ο κάθε παίκτης έκανε ότι ήθελε. Ο Ουζουνίδης, όμως, έχει βάλει κανόνες είχε πει ότι τα πέναλτι θα τα εκτελεί ο Μπέργκ, παρενέβη και έδωσε την εντολή και το πέναλτι εκτέλεσε ο Σουηδός. Ο Ουζουνίδης το πε και έγινε, με τον Βιγιαφάνιες να δείχνει, ότι ενοχλήθηκε αρχικά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο να βγάζει μία λύσσα στο γήπεδο, για να βάλει γκολ και τελικά το έβαλε. Θα πει κανείς μα αυτά είναι λεπτομέρειες. Και όμως αυτές οι λεπτομέρειες δείχνουν, ότι μία ομάδα λειτουργεί σωστά και στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια.

Κατά τα άλλα φυσικά δεν χρειάζεται κανένας ενθουσιασμός για αυτό το 5-0 , αυτό που χρειάζεται είναι η ομάδα να φέρει τα αποτελέσματα που πρέπει και στα δύσκολα παιχνίδια, που ακολουθούν και να φθάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου, που όπως έχει εξελιχθεί μοιάζει με ένα μίνι πρωτάθλημα.

*Για να προλάβω τους διάφορους, που θα αρχίσουν να λένε για τα πέναλτι. Ηταν και τα δύο και δεν δόθηκε και ένα τρίτο στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Το γιατί έπαιζαν με τα χέρια οι παίκτες της Βέροιας δεν το ξέρω , αλλά οι παραβάσεις έγιναν και δόθηκαν οι δύο από τις τρεις. Κατά τα άλλα διατηρήθηκε η …παράδοση και ακυρώθηκε ένα κανονικό γκολ του Κλωναρίδη, που καλυπτόταν και υποδείχθηκε οφ-σάιντ στο πρώτο ημίχρονο. Αυτή την φορά το λάθος δεν επηρέασε το αποτέλεσμα , σε ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όμως, θα μετρήσει και πάλι θα χαθούν βαθμοί…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.