ΠΑΟΚ - Βέροια 4-0 (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ - Βέροια 4-0 (vid)

bet365

Μετά την βαριά ήττα από την Σάλκε, ο ΠΑΟΚ διασκέδασε τις εντυπώσεις και δεν είχε πρόβλημα να γυρίσει στις νίκες... σκορπίζοντας με 4-0 την Βέροια! 2 γκολ ο Πρίγιοβιτς, από ένα Ενρίκε και Πέλκας!

Ο κόσμος στην Τούμπα δεν ήταν πολύς, αλλά όσοι βρέθηκαν, αψηφώντας το ψιλόβροχο, στο τέλος ζητούσαν επιτακτικά το «διπλό στη Γερμανία»! Απόψε ο ΠΑΟΚ πέτυχε… σκορ πρόκρισης (4-0), ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται, ότι «άλλο Σάλκε, κι άλλο Βέροια…».

Πάντως, οι περίπου 6.000 φίλοι του «Δικεφάλου» πέρασαν ένα ωραίο απόγευμα, είδαν τέσσερα γκολ, πολλές φάσεις και στο τέλος χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές του Βλάνταν Ίβιτς.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Βλάνταν Ίβιτς έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στους Πρίγιοβτις, Πέδρο Ενρίκε και Ουάρντα, ενώ ξεκίνησε αναγκαστικά με τον Κίτσιου ως αριστερό μπακ (έλειπε ο τιμωρημένος Λέοβατς και ο τραυματίας Κρέσπο) και τον Κάτσε αντί του «γεμάτου παιχνίδια», Τσίμιροτ, στη μεσαία γραμμή του «Δικεφάλου».

Από την άλλη πλευρά ο Ντόστανιτς (στο νέο ντεμπούτο του στον πάγκο της Βέροιας) δεν είχε στη διάθεση του, Κάλβο (τραυματίας) και Καλί (τιμωρημένος) ξεκινώντας με ένα «4-4-2», παίζοντας ανοικτά από το πρώτο λεπτό.

ΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΠΕΔΡΟ ΕΝΡΙΚΕ ΚΑΙ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Ο Πέδρο Ενρίκε ξεκίνησε ορεξάτος και είχε το πρώτο καλό σουτ στο 8’, με τον Λόπεζ να πέφτει και να απομακρύνει την μπάλα, ενώ στο 15’ ο Ουάρντα θέλησε να απειλήσει, ωστόσο έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία της Βέροιας.

Το 1-0 ήρθε με…πασέρ τον Σισοκό, που επιχείρησε με τακουνάκι να γυρίσει την μπάλα στο Λόπες, αλλά τον κατάλαβε ο Πέδρο Ενρίκε, ο οποίος απέφυγε τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων και έκανε το 1-0 (17’).

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (18’) ο Κάμπος βρέθηκε «τετ α τετ» με τον Λόπες, αλλά ο Ισπανός «πορτιέρο» τον νίκησε, με τον ΠΑΟΚ να ζητάει πέναλτι σε χέρι του Αντονιάν (27’) και τον Σαρπόνγκ με ένα μακρινό σουτ να απειλεί εκτός περιοχής για πρώτη φορά την εστία του Γλύκου.

Στο 41’ ο Πέδρο Ενρίκε κέρδισε πέναλτι από τον Βασιλαντωνόπουλο, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς κάνοντας το 2-0 (42’).

ΞΑΝΑ ΔΙΧΤΥΑ Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Όπως τελείωσε το πρώτος μέρος, ξεκίνησε και το δεύτερο. Με τον Πρίγιοβιτς να βρίσκει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτή τη φορά, ο 26χρονος επιθετικός σκόραρε με εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά το κόρνερ του Ουάρντα, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» του Λόπες.

Με το σκορ στο 3-0 ο Βλάνταν Ίβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε δύο νεαρά παιδιά, στον Αχιλλέα Πούγγουρα και τον Μάριο Σιαμπάνη. Αυτός, πάντως, που σκόραρε ήταν ο Δημήτρης Πέλκας, η τρίτη αλλαγή του Σέρβου τεχνικού, ένα λεπτό μετά από την απίστευτη ευκαιρία, που έχασε ο Σωτήρης Μπαλάφας μόνος με την άδεια εστία του ΠΑΟΚ.

Στην πρώτη επαφή, μετά από εκπληκτική ενέργεια του Ουάρντα, ο νεαρός μεσοεπιθετικός «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τον Λόπεζ και έκανε το 4-0 (72’).

Ο ΠΑΟΚ έψαξε και το πέμπτο γκολ (το άγγιξε με τον Πρίγιοβιτς στο 89’), ωστόσο δεν μπόρεσε να το πετύχει. Δεν το πέτυχε ούτε ο Σαρπόνγκ στις καθυστερήσεις, χάρη στην εντυπωσιακή επέμβαση του Μάριου Σιαμπάνη.

MVP: Πέντε γκολ και μια ασίστ σε έξι συμμετοχές (πρωτάθλημα και κύπελλο) από τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που ξέρει να κάνει καλά αυτό για το οποίο ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 1,9 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Λέγκια Βαρσοβίας. Να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο ύψος τους: Ο Πέδρο Ενρίκε είχε ένα πολύ καλό πρώτο 45λεπτό, με γκολ, κερδισμένο πέναλτι και πολλές ατομικές ενέργειες, ενώ ο Αμρ Ουάρντα έδειξε κάποιες από τις αρετές του ανεβάζοντας την απόδοσή του στο δεύτερο μισό του αγώνα. Εδωσε και τις δύο πρώτες του ασίστ στα γκολ του Πρίγιοβιτς και του Πέλκα.

Αδύναμος κρίκος: Δεν ήταν μόνο η φάση του 1-0, γενικά ο Σισοκό δεν τα πήγε καλά πάνω στο μαρκάρισμα του Πρίγιοβιτς.

Η γκάφα: Ε, δε θέλει και πολύ ψάξιμο για να σταθείς στην… ασίστ του Σισοκό προς τον Πέδρο Ενρίκε στη φάση από την οποία προήλθε το 1-0.

Το «στραγάλι»: Ο Μπλάνας είχε στο πρώτο μέρος τρεις φάσεις για πέναλτι (δύο για τον ΠΑΟΚ, μία για τη Βέροια) που έγιναν αντικείμενο συζήτησης για το αν ήταν ή δεν ήταν σωστές οι αποφάσεις του.Η δημόσια παραδοχή του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου πως υπέπεσε σε παράβαση και ανέτρεψε από πίσω τον Πέδρο Ενρίκε, δικαιώνει το Μεσσήνιο ρέφερι.

Το ταμείο του gazzetta: Από τα πιο εύκολα απογεύματα του «Δικεφάλου» στο πρωτάθλημα. Η Βέροια δεν μπόρεσε να προβάλει καμία αντίσταση, με την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς να φτάνει στη μεγαλύτερη σε έκταση φετινή εντός έδρας νίκη.

ΠΑΟΚ (Ιβιτς): Γλύκος (62’ Σιαμπάνης), Βαρέλα, Μαλεζάς (54’ Πούγγουρας), Κίτσιου, Μάτος, Σάκχοφ, Κάτσε, Πέδρο Ενρίκε, Κάμπος (69’ Πέλκας), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς

Βέροια (Ντόστανιτς): Λόπες, Ασίγκμπα, Αντονιάν, Σισοκό, Βασιλαντωνόπουλος, Τομάς (58’ Μπελαίντ), Μπαλάφας, Στόιτσεφ (77’ Λινάρδος), Άρτσε (67’ Μίλιεβιτς), Σαπόνγκ, Καπετάνος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα