Το focus, το λάθος παράδειγμα και το ροτέϊσον του Ολυμπιακού

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το focus, το λάθος παράδειγμα και το ροτέϊσον του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta πώς βλέπει την αποψινή αποστολή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Στα δικά μου μάτια, τα πρώτα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός απόψε είναι αποφασιστικότητα και προσοχή.

Να μπει δηλαδή αποφασισμένος στο παιχνίδι, δείχνοντας μέσα στο γήπεδο ότι πραγματικά το θέλει αυτό το ντέρμπι. Κατά την κλασική ποδοσφαιρική ορολογία, το μάτι πρέπει να γυαλίζει.

Αλλά πρέπει η ομάδα ειδικά σήμερα να είναι και πολύ προσεκτική. Να παίξει έξυπνα. Κι ας μην πουν μετά ότι έπαιξε καλή μπάλα. Σε τέτοια ματς, καλώς η, κακώς, μετράει το αποτέλεσμα. Το θέμα για τον Ολυμπιακό δεν είναι να κυριαρχήσει της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, είναι να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Από εκεί και πέρα, εάν έχει κυριαρχήσει κιόλας, ακόμη καλύτερα.

Όμως, το παιχνίδι χρειάζεται τεράστια προσοχή. Κι από πλευράς προπονητή ένα σωστό πλάνο και κυρίως από πλευράς παικτών μεγάλη συγκέντρωση κι αποφυγή λαθών, ώστε να μην αξιοποιήσει η ΑΕΚ το μεγάλο της πλεονέκτημα. Κι αυτό είναι ότι η ΑΕΚ βρίσκει τον Ολυμπιακό μεταξύ των δύο αγώνων του με τους Τούρκους για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ενώ δηλαδή η ΑΕΚ είχε την πολυτέλεια όλη την εβδομάδα να κάνει focus στον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός έκανε focus στην ΑΕΚ δύο ημέρες, Παρασκευή και Σάββατο, έχοντας όμως υποχρεωτικά στο μυαλό του και την ευρωπαϊκή ρεβάνς που έρχεται καπάκι. Και με την ΑΕΚ να έχει την φρεσκάδα του αγώνα από τη μία Κυριακή στην άλλη, ενώ ο Ολυμπιακός να έχει την επιβάρυνση του προγράμματος Πέμπτη-Κυριακή-Πέμπτη.

Τι να κάνουμε, όμως: κατά σατανική σύμπτωση έχει φτιαχτεί έτσι το πρόγραμμα της Λίγκας (αλλά και της ΕΠΟ), που ο Ολυμπιακός πάντα είναι ριγμένος σε σχέση με τους αντιπάλους του-π.χ. ο ΠΑΟΚ έχει μεταξύ των δύο αγώνων με τη Σάλκε τη…Βέροια στην Τούμπα. Όπως λ.χ. ορίστηκε να παίξει ο Ολυμπιακός Πέμπτη τη ρεβάνς με τον Ατρόμητο, ενώ τρεις ημέρες μετά παίζει στην Τούμπα, ενώ η ΑΕΚ ορίστηκε να παίξει Τετάρτη στο Κύπελλο, ενώ το παιχνίδι της για το πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο είναι Δευτέρα…

Τέλος πάντων, αφού το ποδόσφαιρο μας…εξυγιαίνεται, όλα θα πάνε καλά. Απλά για να επιστρέψουμε στο αποψινό παιχνίδι και στην προσοχή που πρέπει να δείξει ο Ολυμπιακός, να θυμίσω ότι σε παρόμοια μοίρα είχε βρεθεί η ομάδα κι ακριβώς τέτοια εποχή, πριν δύο χρόνια: πήγε κι έπαιξε στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, ανάμεσα στα δύο παιχνίδια του με τη Ντνίπρο. Πάλι όπως τώρα, Πέμπτη-Κυριακή-Πέμπτη.

Είχε ηττηθεί στη Λεωφόρο 1-2 και μάλιστα είχε μειώσει ο Τσόρι στο 96’, με το σκορ μετά το 0-2 να ήταν πιο κοντά στο 0-3 παρά στο 1-2. Η δε ήττα είχε προέλθει από ένα τραγικό λάθος του Μαζουάκου, που είχε μπερδέψει τα πόδια του και με αυτογκόλ είχε κάνει το 0-1. Γι΄ αυτό και γράφω περί συγκέντρωσης, γιατί εκείνο το ντέρμπι ήταν «λάθος παράδειγμα», από πλευράς προσοχής και αυτοσυγκέντρωσης.

Τότε ο Βίτορ Περέϊρα είχε παίξει εκείνα τα τρία παιχνίδια με 14 παίκτες, κάνοντας δηλαδή ένα πολύ μικρό ροτέϊσον. Κι ειδικά το ματς στη Λεωφόρο είχε κριθεί εν πολλοίς από την ευκαιρία του αγώνα, που είχε χάσει στο 0-0 ο Ντουρμάζ φάτσα απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ-εξ ου και η επιμονή μου περί συγκέντρωσης.

Για να είναι ειλικρινής, και πιο εκτεταμένο ροτέϊσον να κάνει απόψε ο Μπέντο, δεν νομίζω ότι θα ήταν κακή ιδέα. Για μεγαλύτερη φρεσκάδα, αλλά κι ενόψει της ρεβάνς της Άγκυρας…

Περί διαιτησίας και Μάνταλου τι να γράψω…Μόνο ότι η ευθύνη θα είναι πρωτίστως του Τσιρώνη και του Κουκουλάκη, που τον όρισαν ξανά σε τέτοιο ματς, μετά από τη διαιτησία του στο Ξάνθη-Ολυμπιακός.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.