Ο αρτίστας Εμποκού και το κάθετο ποδόσφαιρο!

Ο αρτίστας Εμποκού και το κάθετο ποδόσφαιρο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο αρτίστας Εμποκού και το κάθετο ποδόσφαιρο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον ισοπεδωτικό Παναθηναϊκό της Τρίπολης, τον Κογκολέζο εξτρέμ που βρίσκεται on-fire και την βελτίωση του «τριφυλλιού» στο δημιουργικό κομμάτι.
Ο Παναθηναϊκός ήταν... οδοστρωτήρας στην Τρίπολη! Δημιουργικός, αποτελεσματικός, συγκεντρωμένος, απολαυστικός!
νέα μεγάλη σε εύρος νίκη επί των Αρκάδων μετά το 4-0 του Κυπέλλου στην Λεωφόρο και τα «ντόρτια» με τον Παναιτωλικό, δείχνουν ότι οι «πράσινοι» βρίσκονται στον σωστό δρόμο για την επιστροφή τους στην κανονικότητα, δείχνουν πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει επιρροή μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά και στο επιθετικό, απλά όπως είχαμε αναφέρει χρειαζόταν χρόνο και παίκτες(η επιστροφή των Αφρικανών και του Κλωναρίδη αποδεικνύνονται ευεργετικές) για να μπορέσει να περάσει στον σκληρό δίσκο της ομάδας του τα στοιχεία αυτά που ήθελε, ώστε το σύνολό του να γίνει πιο παραγωγικό.
Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει άλλη εικόνα πάνω στο χορτάρι και εκτός από την καθαρά προπονητική δουλειά του Έλληνα τεχνικού φαίνεται η αλλαγή στην ψυχολογία των παικτών, φαίνεται η επιστροφή της αυτοπεποίθησης του καλοκαιριού, φαίνεται πως αυτό το ρόστερ μόνο για πέταμα δεν είναι!
Σε αυτό το 5-0 που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, αξίζει να σταθούμε στα εξής:
1)Στην φανταστική εμφάνιση του Πολ Ζοσέ Εμποκού. Ο Κογκολέζος εξτρέμ έστω και στα μισά της σεζόν αποδεικνύει γιατί ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να τον φέρει στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Ο Ιταλός δεν τον διαχειρίστηκε σωστά, δεν του έδωσε συνεχόμενα παιχνίδια για να βρει ρυθμό. Κάτι που έκανε από την πρώτη στιγμή ο Ουζουνίδης και ιδού τα αποτελέσματα! Δύο ασίστ και ένα γκολ σε ένα ημίχρονο για τον διεθνή άσο, ο οποίος με την ποιότητά του έχει «ομορφύνει» την δημιουργία του Παναθηναϊκού, έχει προσθέσει φαντασία, ταχύτητα και το... απρόβλεπτο, με αποκορύφωμα την πάσα αλά Γιασικεβίτσιους(αλλού κοιτούσε, αλλού πάσαρε) στην ασίστ στον Μάρκους Μπεργκ. Καλλιτέχνης...
Δυστυχώς η παραμονή του δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς ναι μεν το «τριφύλλι» θέλει να τον κρατήσει αλλά ούτε την συμφωνημένη ρήτρα μπορεί να δώσει(5εκ), ούτε με τα υπάρχοντα δεδομένα μπορεί να αγοράσει τον παίκτη σε μία πιο «φυσιολογική» τιμή που μοιάζει απίθανο να είναι κάτω από 1.5-2 εκατομμύρια. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να «παλέψει» για νέο δανεισμό αλλά και πάλι με τις εμφανίσεις που κάνει ο Εμποκού, δύσκολα η Κιέβο δεν θα επιδιώξει να βάλει χρήματα στα ταμεία της από άλλους ενδιαφερόμενους. Και μην ξεχνάμε πως ο αρτίστας έχει εξαιρετικό όνομα στο Βέλγιο ενώ έκανε και αξιόλογες εμφανίσεις στο πρόσφατο Κόπα Άφρικα...
2)Μακάρι να μας εκθέσει όλους μέχρι το τέλος της σεζόν! Ο λόγος για τον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Ποτέ, κανείς, δεν έθεσε σε αμφιβολία για σπάνια για το ελληνικό πρωτάθλημα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. Ποτέ κανείς δεν αμφισβήτησε το ταλέντο του. Το πρόβλημα ήταν η διάρκεια. Τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Όχι μόνο από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά κατά την διάρκεια μίας αναμέτρησης.
Ο Έλληνας εξτρέμ προς το παρόν δείχνει αξιοσημείωτη συνέπεια, σκόραρε ξανά, ήταν καλός στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δείχνει έτοιμος να αρπάξει την τελευταία μεγάλη ευκαιρία να καθιερωθεί.
3)Τα τρία από τα πέντε γκολ του Παναθηναϊκού προήλθαν από κάθετο ποδόσφαιρο. Δείγμα ενός κομματιού της δουλειάς του Μαρίνου Ουζουνίδη στο Κορωπί. Ο Έλληνας τεχνικός αξιοποιεί στο μέγιστο την «χημεία» Μπεργκ-Κλωναρίδη, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ακραίων του και φυσικά την αντίληψη του χώρου που διαθέτει ο Σουηδός επιθετικός αλλά και την ταχύτητα του «Κλώνα». Στο πρώτο ο Μπουμάλ βγάζει «φάτσα» με το γκολ τον Κλωναρίδη, στο δεύτερο η κίνηση προς τα μέσα του Εμποκού ανοίγει χώρο και με κάθετη βρίσκει τον Μπεργκ ενώ στη τρίτη η πιο μακρινή κάθετη μπαλιά του Κουρμπέλη, δίνει την ευκαιρία στον Εμποκού να σκοράρει!
4)Ο Παναθηναϊκός νίκησε 5-0 αλλά ο Αστέρας είχε και εκείνος κάποιες φάσεις να σκοράρει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή μεγάλων σε σκορ νικών, όλα τα φώτα πέφτουν πάνω στους σκόρερ, στους δημιουργκούς. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, όμως, αξίζει μία αναφορά, μιας και κατέγραψε και πάλι μερικές εξαιρετικές αποκρούσεις. Είναι σταθερότατος όλο αυτό το διάστημα, εμπνέει εμπιστοσύνη και έχει κάνει να ξεχαστεί ο «εφιάλτης» με τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια...
Τρίπολη... τέλος και για να δούμε την συνέχεια. Γράφαμε πως οι εκτός έδρας αποστολές σε Αρκαδία και Ξάνθη θα φανερώσουν το μέγεθος της βελτίωσης. Το πρώτο τεστ βγήκε με άριστα, για να δούμε και το δεύτερο, σε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παίζει «κλειστά», δεν δίνει χώρους, δεν παίρνει ρίσκα και έχει εξαιρετική αμυντική λειτουργία...
Ατομική αξιολόγηση: Βλαχοδήμος Ο. 7, Χουλτ 6, Κουλιμπαλί 6, Μολέδο 7, Κουτρουμπής 7, Ζέκα 7, Κουρμπέλης 7, Εμποκού 9, Κλωναρίδης 8, Μπεργκ 8, Μπουμάλ 8, Πίσπας 5, Βλαχοδήμος Π. 6, Ρέις(-).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.