Ατρόμητος - Ξάνθη 2-1 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - Ξάνθη 2-1 (vid)

bet365

Η Ξάνθη έδειχνε να κλειδώνει την ισοπαλία στο Περιστέρι, όμως ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που μίλησε στο τέλος, με τον Τόνσο στο 85' να διαμορφώνει με όμορφη προσπάθεια το τελικό 2-1!

Ο κόσμος του Ατρόμητου είχε πολύ καιρό να χαμογελάσει εντός έδρας. Το μεσημέρι του Σαββάτου, τα χαμόγελα ξαναγύρισαν στα πρόσωπα όλων στο Περιστέρι, μιας και το καμάρι της πόλης, επικράτησε της Ξάνθης με 2-1 και έδειξε πως έχει επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις.

Πρωταγωνιστές, δύο από τους δημιουργικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο Πλατέλλας που σκόραρε το πρώτο του γκολ με τον Ατρόμητο στο 1-0 και ο Τόνσο που μετά από καιρό βρήκε και πάλι δίχτυα. Η Ξάνθη, έδειχνε πως μπορούσε να πάρει τον βαθμό από το ματς, ωστόσο το εύστοχο πέναλτι του Γιούνες που έφερε πολλά παράπονα στο Περιστέρι, δεν ήταν αρκετό.

Ο Ατρόμητος πλησίασε την πεντάδα... Μείωσε στους 4 από την Ξάνθη και σίγουρα, όσο ζει ελπίζει!

Έτσι έπαιξαν

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο, παρέταξε τον Ατρόμητο όπως αναμενόταν με τον Λε Ταλέκ ωστόσο στον πάγκο και τον Ντάουντα στη κορυφή της επίθεσης. Το σύστημα ήταν 4-2-3-1, με τον Γκορμπούνοφ στο τέρμα, τους Ζησόπουλο, Φυτανίδη στα στόπερ και τους Κατράνη, Κιβρακίδη στα μπακ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μπάχα, Ούμπιδες, δεξί εξτρέμ ο Πλατέλλας, αριστερό ο Λημνιός και πίσω από τον Νιγηριανό, βρέθηκε ο Τόνσο.

Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Ζίβκοβιτς ήταν στο τέρμα, με τους Φλίσκα, Καρασαλίδη στα στόπερ, στα μπακ βρέθηκαν οι Ορφανίδη και Σιλά δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Λουσέρο, Ντε Λούκας, δεξί εξτρέμ ο Λάζιτς, αριστερό ο Καμαρά, δεκάρι ο Βασιλακάκης και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Γιουνές.

Το ξεκίνημα η Ξάνθη, την συνέχεια ο Ατρόμητος

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και μόλις 3' απείλησαν με τον Λουσέρο, με τον Ατρόμητο να βρίσκει τα πατήματά του λίγα λεπτά αργότερα. Οι Περιστεριώτες κατάφεραν να πάρουν μπάλα, να κυκλοφορήσουν, αλλά όλα αυτά χωρίς να απειλήσουν.

Στο 27' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή, με τον Πλατέλλα να... προειδοποιεί τον Ζίβκοβιτς ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 34', η Ξάνθη απείλησε με τον Λουσέρο, ενώ στο 40' ο Γιουνές λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί την λάθος συνεννόηση Γκορμπουνόφ, Ζησόπουλου.

Πλατέλλας... τιμωρός!

Τελικά, το πρώτο ημίχρονο είχε γκολ! Ενώ όλα έδειχναν πως θα λήξει χωρίς νικητή, ο Πλατέλλας χτύπησε. Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει λίγο νωρίτερα η Ξάνθη, το έκανε ο Ατρόμητος στο 42'. Εξαιρετική ενέργεια του Ντάουντα από τα αριστερά και μπαλιά στον Πλατέλλα, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Όπως στην Τρίπολη, έτσι και κόντρα στη Ξάνθη, η ομάδα του Περιστερίου χτύπησε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου...

Ισοφάριση από την άσπρη βούλα

Δέκα λεπτά μετά την επανέναρξη, στην πρώτη φάση της επανάληψης, η Ξάνθη βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Ο Γιουνές, ανατράπηκε από τον Γκορμπούνοφ και ο Παπαπέτρου έδειξε την άσπρη βούλα. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση νικώντας τον Λευκορώσο για το 1-1.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε πολύ ένταση, παρά φάσεις. Οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ της νίκης, με τον Ατρόμητο να το πλησιάζει στο 72' με τον Λημνιό όμως να αστοχεί.

10 λεπτά Περιστεριώτικης κυριαρχίας

Με την Ξάνθη να θέλει πλέον να κρατήσει τον βαθμό, ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά ώστε να ψάξει το γκολ της νίκης. Στην πρώτη σοβαρή προσπάθεια που έκανε (στο 85'), ο Κιβρακίδης βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Τόνσο, ο οποίος από τα αριστερά με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς. Ο Ατρόμητος με πέντε λεπτά να απομένουν ήξερε πως μόνο αν αυτοκτονούσε μπορούσε να χάσει το τρίποντο.

Τελικά δεν... αυτοκτόνησε και πανηγύρισε ένα σημαντικό τρίποντο, δεύτερο συνεχόμενο μετά από αυτό στη Τρίπολη. Από την άλλη η Ξάνθη για πέμπτο ματς έμεινε μακριά από τις νίκες και μπορεί μετά από αυτή την αγωνιστική να μη βρίσκεται πλέον στην πεντάδα.

MVP: Ο Τόνσο μετά από καιρό όχι μόνο βρήκε δίχτυα, αλλά είχε και πολύ καλή παρουσία σε όλο το παιχνίδι. Βέβαια, το γκολ που σημείωσε στο 85' είναι και αυτό που του δίνει τον τίτλο του MVP.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Καρασαλίδης, εκτός του ό,τι βρίσκεται στην άμυνα της Ξάνθης η οποία δέχτηκε δύο τέρματα, είδε και την κόκκινη κάρτα σε μια φάση που η Ξάνθη δεν είχε να φοβηθεί κάτι...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πλατέλλας και Ντάουντα, έκαναν πολύ καλό παιχνίδι. Ο πρώτος σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τον Ατρόμητο, ενώ ο δεύτερος έδειξε πως μπορεί να κάνει κι άλλες δουλειές καλά πέρα του γκολ.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Γκορμπούνοφ με τον Ζησόπουλο στο πρώτο μέρος που δεν συνεννοήθηκαν καλά, σε μια φάση που ευτυχώς για την ομάδα τους δεν στοίχισε κάποιο γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παπαπέτρου, είχε αρκετές φάσεις που έπρεπε να προσέξει. Πιο σημαντική απ' όλες αυτή του πέναλτι στον Γιούνες. Η φάση είναι δύσκολη με διαιτητή και επόπτη να δίνουν το πέναλτι, ωστόσο με τον Γκορμπούνοφ να μην βρίσκει τον αντίπαλο επιθετικό έτσι ώστε να υπάρχει πέναλτι. Πιο πολύ πέφτει πάνω του ο άσος της Ξάνθης

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ατρόμητος δείχνει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο από την ημέρα που στον πάγκο έχει καθίσει ο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο τους Περιστεριώτες, οι οποίοι πλέον βρίσκονται και πάλι κοντά στην πεντάδα. Από την άλλη η Ξάνθη, παρέμεινε για πέμπτο ματς χωρίς νίκη και αυτό ίσως την φέρει εκτός πεντάδας για πρώτη φορά φέτος. Σίγουρα, ο Λουτσέσκου γνωρίζει πως κάτι πρέπει να αλλάξει για να δούμε ξανά την Ξάνθη του πρώτου γύρου...

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Μπάχα (64' Μανιάτης), Κιβρακίδης, Κατράνης, Ούμπιδες, Λημνιός, Πλατέλλας (79' Λε Ταλέκ), Τόνσο, Ντάουντα (87' Κυριακίδης)

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας (76' Πιτσέλι), Γιουνές, Λουσέρο, Καρασαλίδης, Βασιλακάκης (84' Λισγάρας), Λάζιτς, Ορφανίδης, Σιλά, Καμαρά (60' Τριάδης), Φλίσκας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα