Ξάνθη - ΠΑΟΚ 0-0 (vid)

Φώτης Καρακούσης
Ξάνθη - ΠΑΟΚ 0-0 (vid)

bet365

Aυτή την φορά ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε δίχτυα, η Ξάνθη είχε τις απαντήσεις και το νικηφόρο σερί του Δικεφάλου σταμάτησε στα Πηγάδια με το 0-0 που τον... έριξε στην 3η θέση!

Έχοντας 13 νίκες στα τελευταία 14 παιχνίδια που είχε δώσει σε όλες τις διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ πήγε στην Ξάνθη για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες θέλοντας να συνεχίσει το σερί του, να φτάσει και πάλι τον Πανιώνιο και να μείνει όσο γίνεται πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Θέλησε με οδηγό τη νίκη του στο Κύπελλο να πάρει ένα ακόμα τρίποντο, όμως λογάριαζε χωρίς την μαχητική Ξάνθη. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κράτησε το μηδέν και η ισοπαλία έδωσε από έναν βαθμό στον καθένα.

Έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 36 μένοντας 2 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο Πανιώνιο και 15 από τον πρώτο Ολυμπιακό, ενώ οι ακρίτες τους 33 και συνεχίζουν την δική τους... μάχη για την πεντάδα, όπου θα παραμείνουν και στο τέλος της συγκεκριμένης αγωνιστικής, ακόμα και αν η ΑΕΚ κερδίσει τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα.

Του στοίχισε το... πεταμένο πρώτο ημίχρονο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο μέρος που στοίχισε στον... δικέφαλο, καθώς με τον Ίβιτς να κάνει πολλές αλλαγές έχοντας στο μυαλό του και τα σημαντικά παιχνίδια με την Σάλκε για το Europa League, οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν τις φάσεις που είχαν συνηθίσει τον κόσμο τους να κάνουν. Συνολικά ήταν δύο, με αυτή του Δεληγιαννίδη στο 11' ναι μεν να είναι τεράστια, αλλά από την άλλη ο νεαρός αριστερός μπακ δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα παρότι ήταν ανενόχλητος ένα μέτρο πριν την γραμμή του τέρματος. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν αυτή στο 39' με τον Αθανασιάδη σε κενό τέρμα να καταφέρνει να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Ζίβκοβιτς, δείχνοντας πως η περίοδος ντεφορμαρίσματος συνεχίζεται.

Η Ξάνθη από την πλευρά της στο πρώτο μέρος είχε ένα άσχημο σουτ του Ντε Λούκας στο 11' από εξαιρετική θέση που πέρασε άουτ, αλλά και μια καλή στιγμή στο 33' με τον Γιουνές να μην πιάνει την κεφαλιά στην σέντρα του Σολτάνι με τον Γλύκο εξουδετερωμένο. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε ξεκάθαρα πως ήθελε να κερδίσει κάτι από το ματς αυτό και στο πρώτο μέρος το κατάφερε χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει και τόσο.

Οι γνωστές κλασικές ευκαιρίες, με το μηδέν να μένει

Στο δεύτερο η εικόνα του αγώνα άλλαξε, καθώς ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να παίξει πιο ψηλά και να πιέσει ζητώντας το γκολ. Ένα γκολ που δεν ήρθε όχι γιατί η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς δεν δημιούργησε φάσεις, αλλά γιατί όταν το έκανε τις έχασε, θυμίζοντας κάτι από τον πρώτο γύρο που ενώ έπαιζε όμορφο ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να σκοράρει. Και σήμερα δεν το έκανε με τον Μπίσεσβαρ από κοντά στο 52' και με τον Βαρέλα στο 66'. Και στις δύο περιπτώσεις ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε εξαιρετικά κερδίζοντας τους φιλοξενούμενους και έτσι κράτησε αυτό το πολύτιμο 0-0. Πολύτιμο γιατί η Ξάνθη ήθελε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και το έκανε απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ με -15 βαθμούς έχασε κάθε ελπίδα για πρωτάθλημα, ενώ συνεχίζει να βλέπει τον Πανιώνιο να είναι πιο μπροστά με την διαφορά τους να είναι στους δύο βαθμούς.

MVP: Ναι μεν ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τις ευκαιρίες που είχε συνηθίσει τον κόσμο του, αλλά όσες έκανε ήταν εκεί ο Ζίβκοβιτς και τις... καθάρισε. Ειδικά στο τετ α τετ με τον Μπίσεσβαρ και στην κεφαλιά του Βαρέλα, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης ήταν εντυπωσιακός και δίκαια είναι πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Στο ύψος του: Όλη η άμυνα της Ξάνθης στάθηκε στο ύψος της και με το παραπάνω. Ειδικά στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι κέρδισαν όλες τις μονομαχίες με τους αντιπάλους τους και κράτησαν με άνεση το μηδέν.

Αδύναμος κρίκος: Δεν ξέρουμε αν έχει ψυχολογικό θέμα, αλλά πραγματικά η εικόνα του Αθανασιάδη ήταν το λιγότερο τραγική σήμερα. Χωρίς νεύρο, χωρίς διάθεση και να χάνει και μια μοναδική ευκαιρία.

Η γκάφα: Και εδώ θα βάλουμε τον Κλάους γιατί δεν γίνεται με όλο το τέρμα άδειο να στέλνεις την μπάλα πάνω στον Ζίβκοβιτς. Απλά δεν γίνεται...

Το στραγάλι: Εύκολο έργο είχε ο Γιώργος Κύζας και στην μόνη φάση που υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις ήταν στο γύρισμα του Λέοβατς στον Γλύκο με το στήθος. Αρχικά φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Κροάτης γυρίζει με το στήθος, αλλά σε ένα ριπλέι δείχνει πως μπορεί να βρήκε και το χέρι. Η φάση ήταν δύσκολη με τους γηπεδούχους να μην διαμαρτύρονται.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Όταν έχεις το μυαλό στο ματς που έρχεται, δεν θα κερδίσεις αυτό που παίζεις. Και ο ΠΑΟΚ φάνηκε πως κοίταζε τον αγώνα με την Σάλκε, φάνηκε στην ενδεκάδα που κατέβασε ο Ίβιτς, φάνηκε στην εμφάνιση, φάνηκε στο αποτέλεσμα, φάνηκε σε όλα. Έτσι το 0-0 είναι δίκαιο, παρότι και πάλι οι Θεσσαλονικείς έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, ένα 0-0 που κάνει χαρούμενους τους ακρίτες, αλλά και τον Πανιώνιο που είναι μόνος δεύτερος.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης (Μεχία 80΄), Ντε Λούκας, Τριάδης (Λάζιτς 69΄), Γιουνές, Σολτάνι (Πιζέλι 84΄), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Σιλά, Λισγάρας, Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Δεληγιαννίδης (Λέοβατς 57΄), Κίτσιου, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Αθανασιάδης (Πρίγιοβιτς 61΄), Μπίσεσβαρ, Κάμπος (Μυστακίδης 76΄).

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα