Μπολόνια - Μίλαν 0-1

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Μπολόνια - Μίλαν 0-1

bet365

Παίζοντας με 9 παίκτες από το 59', οι Ροσονέρι πέρασαν από το Dall'Ara με γκολ του Πάσαλιτς στο 89', επικρατώντας (0-1) της απαράδεκτης Μπολόνια.

Λίγες μέρες μετά το 1-7 από τη Νάπολι, οι Ροσομπλού του Ρομπέρτο Ντοναντόνι δήλωναν έτοιμοι να εξιλεωθούν στους οπαδούς τους. Τελικά, έκαναν τα πράγματα χειρότερα... Παίζοντας με έναν παίκτη περισσότερο από το 36' και με δύο από το 59', η Μπολόνια δεν πήρε ούτε βαθμό τελικά. Και δεν πήρε ούτε βαθμό, γιατί η Μίλαν έδειξε χαρακτήρα και έβαλε τέλος στο σερί τριών ηττών στη Serie A (τέσσερις με το κύπελλο) χάρη στο γκολ του Πάσαλιτς στο 89' από την ενέργεια του Ντεουλοφέου. Ετσι, οι Μιλανέζοι ανέβηκαν στην 7η θέση και στο -2 από την 5η Ιντερ, η οποία παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League αυτή την στιγμή.

Η Μίλαν μπήκε δυνατά στο ματς και στο 5' είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Ντεουλοφέου και Πάσαλιτς για να προηγηθεί. Οι Ροσονέρι ήλεγχαν την κατάσταση και ήταν επιθετικοί στο πρώτο 15λεπτο, για να ισορροπήσει στη συνέχεια σταδιακά την κατάσταση η Μπολόνια. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι, μάλιστα, έγινε και απειλητική στο 21' με τον Κρέιτσι αλλά ο Ντοναρούμα βγήκε και τον έκλεισε. Κάποια λεπτά μετά, στο 30', ο πορτιέρε των Μιλανέζων καθάρισε και μια προσπάθεια του Βέρντι για γύρισμα από δεξιά και στο 36' τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους και καλύτερα για τους γηπεδούχους, αφού ο Παλέτα είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για το φάουλ στον Τζεμαϊλί...

Στην επανάληψη η Μπολόνια πίεσε για το γκολ και είχε διπλή φάση στο 54' με τους Ντέστρο-Τζεμαϊλί ενώ στο 57' ο Ελβετός δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα από κοντά. Δύο λεπτά μετά, η Μίλαν έμεινε με 9 παίκτες αφού είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κούτσκα για φάουλ στον Νάγκι και ο Βιτσέντσο Μοντέλα αντέδρασε με την είσοδο του Πόλι αντί του Μπάκα, βάζοντας στην επίθεση τον Ντεουλοφέου. Από δική του ενέργεια ήρθε η μεγάλη χαμένη ευκαιρία των Ροσονέρι στο 69' με το τετ α τετ του Πάσαλιτς ενώ στο επόμενο λεπτό η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι από το κόρνερ του Ισπανού.

Στο τελευταίο 20λεπτο οι γηπεδούχοι μετέφεραν το ματς στο μισό γήπεδο αλλά ήταν φανερό ότι δεν ήξεραν τι να κάνουν για να βάλουν γκολ. Και αφού δεν ήξεραν, είπε να τους το μάθουν οι Ντεουλοφέου-Πάσαλιτς στο 89', με τον πρώτο να δημιουργεί και τον δεύτερο να πλασάρει από κοντά για το 0-1!

 

SERIE A Τελευταία Νέα