Το λάθος με τα πλέι οφ κι η πιο δύσκολη κλήρωση

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το λάθος με τα πλέι οφ κι η πιο δύσκολη κλήρωση

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και την κλήρωση των 8 του Κυπέλλου.

Είναι πράγματι ενδιαφέρουσα η μελέτη που παρουσιάστηκε από τη Λίγκα για τη βελτίωση του πρωταθλήματος. Άλλωστε, κάθε τι που γίνεται με στόχευση το καλύτερο, είναι ευπρόσδεκτο, απ΄ όποια πλευρά κι αν προέρχεται.

Αλλά είμαι υποχρεωμένος να κάνω μία παρατήρηση, γιατί υπάρχει ένα μεγάλο λάθος: πλέϊ οφς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και των υπόλοιπων θέσεων για τα Κύπελλα Ευρώπης με μόλις τέσσερις ομάδες δεν μπορεί να γίνουν! Ποτέ και πουθενά δεν γινονται πλέϊ οφς με μόνο τέσσερις ομάδες. Ούτε καν στην Κύπρο, ούτε στο Βέλγιο, ούτε πουθενά!

Δεν είναι δυνατόν να απαγορεύεις σαν Λίγκα από οποιαδηποτε άλλη ομάδα πλην τεσσάρων να παίξουν για το πρωτάθλημα. Είναι λάθος κι από πλευράς αξιοπιστίας κι απ΄ όποια μεριά κι αν το δεις. Επαναλαμβάνω δεν γίνεται πουθενά κι αν κάνουμε εμείς αυτή την πρωτοτυπία πραγματικά θα έχουμε κάνει άλλο ένα μεγάλο σφάλμα. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα με πλέϊ οφς τεσσάρων ομάδων! Παντού, το μίνιμουμ των ομάδων που μπαίνουν στα πλέϊ οφς για τον τίτλο είναι έξι. Συνήθως με μίνι πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών (όλοι παίζουν μεταξύ τους σε δύο γύρους) και πιο σπάνια σε ένα πιο μίνι πρωτάθλημα με πέντε αγωνιστικές (μεταξύ τους, αλλά σε ένα γύρο).

Κι από εκεί και πέρα, θα παίζουν οι άλλες οκτώ ομάδες του πρωταθλήματος για τη σωτηρία τους, επίσης σε μίνι πρωτάθλημα, δύο η, ενός γύρων.

Επειδή δε ρωτάει πολύς κόσμος σχετικά, να ξέρετε ότι το οποιοδήποτε σχέδιο για αλλαγή του πρωταθλήματος, μπορεί να μπλοκαριστεί αν βρεθούν τέσσερις ομάδες να πουν «όχι».

Κατά τα άλλα, εξυπακούεται ότι δικαιώθηκε η μαντεψιά μου για το ποια ομάδα θα είχε την πιο δύσκολη κλήρωση στο Κύπελλο!

Αν ο Ολυμπιακός περάσει τον Άρη, αντίπαλός του θα είναι πιθανότατα ο Ατρόμητος, εκτός κι αν κάνει τη μεγάλη έκπληξη η Λαμία μέσα στο Περιστέρι. Σε σχέση με τις άλλες ομάδες, με τις οποίες έπεσαν ΠΑΟ,ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος είναι για τον Ολυμπιακό ο πιο δύσκολος αντίπαλος.

Γιατί; Μα είναι απλό: με την Ξάνθη έχει μία φοβερή παράδοση και την κερδίζει μέσα έξω εδώ και χρόνια. Τον Αστέρα Τρίπολης όποτε τον βρίσκει στο Κύπελλο τα τελευταία χρόνια τον περνάει αέρα, βάζοντας του τέσσερα και πέντε γκολ στο Καραϊσκάκη. Το δε ζευγάρι Πλατανιά-ΠΑΣ θεωρητικά τουλάχιστον είναι πιο χαμηλής δυναμικότητας, υπό την έννοια ότι δεν έχουν φτάσει ποτέ ψηλά στο Κύπελλο, αντίθετα με Ξάνθη, Αστέρα κι Ατρόμητο, που έχουν φτάσει σε τελικούς.

Ο δε Ολυμπιακός με τον Ατρόμητο δυο φορές έχει παίξει στο Κύπελλο τα τελευταία χρόνια και τη μία, σε διπλούς αγώνες, πέρασε με το εκτός έδρας γκολ (0-0 μέσα, 1-1 έξω) και την άλλη, στον τελικό, τον κέρδισε 2-1 με γκολ στο 119’.

Έγινε ακριβώς όπως το είχα «διαβάσει», ο Ολυμπιακός, όπως συμβαίνει με ένα…μαγικό τρόπο, είχε την πιο δύσκολη κλήρωση, στα προημιτελικά εδώ κι εφτά ολόκληρα χρόνια!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.