Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Νίκος Μαρούδας
Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

bet365

Ο Αποστολόπουλος έδωσε την νίκη στον Πλατανιά με 1-0 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα που είχε... ήρωα τον Περιστερίδη! Οι Χανιώτες έχουν προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου, όμως έχασαν πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ ενόψει της ρεβάνς των Ζωσιμάδων!

Εννέα παιχνίδια, μηδέν νίκες μετρούσε ο Πλατανιάς με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάποια στιγμή όμως, αυτά αλλάζουν... Έτσι, οι Χανιώτες κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη επί της ομάδας της Ηπείρου με 1-0 και να κάνουν το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κυρίαρχος Πλατανιάς

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η ομάδα της Κρήτης έδειξε πως θέλει να πάρει την πρωτοβουλία και να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Για 20 λεπτά είχε την κατοχή, αλλά χωρίς κάποια φάση. Στη συνέχεια ο ΠΑΣ ισορρόπησε, όμως την μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος την είχε ο Πλατανιάς.

Συγκκεριμένα, στο 38', ο Σίγκνιεβιτς, κατέβασε υπέροχα την μπάλα και έκανε το σουτ το οποίο είδε να σταματά στο δεξί δοκάρι του Περιστερίδη. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, αλλά η επανάληψη είχε γκολ από τα αποδυτήρια!

Ο Πλατανιάς σκόραρε, ο Περιστερίδης... έσωζε!

Μόλις τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν στον Αποστολόπουλο για να κάνει το 1-0 στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 49', ο Γουνδουλάκης με τρομερή κάθετη πάσα βρήκε τον Αποστολόπουλο, που με εξαιρετικό πλασέ από τα δεξιά έκανε το 1-0 για τον Πλατανιά.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, δεν έβγαλε αντίδραση και αντίθετα οι Κρητικοί θα μπορούσαν να έχουν φτάσει και σε δεύτερο, αλλά και σε τρίτο τέρμα! Όμως, ο Γιάννης Πετράκης είχε τον Περιστερίδη να βρίσκεται σε καλή μέρα και κράτησε τον ΠΑΣ ζωντανό για την πρόκριση στους «8».

Αρχικά στο 65', απέκρουσε το σουτ του Μενδρινού από το ύψος του πέναλτι, στο 84' η κοντινή κεφαλιά του Καρυπίδη έφυγε άουτ. Επόμενη τεράστια ευκαιρία για τον Πλατανιά και μεγάλη επέμβαση για τον Περιστερίδη, στο 88'. Ο Γιορέντε βρέθηκε απέναντι του, αλλά είδε το πλασέ του να το βγάζει με τα πόδια σε κόρνερ. Τελικά, το ματς τελείωσε με τον Έλληνα κίπερ να κατεβάζει τα... ρολά και στο σουτ του Σίγκνιεβιτς μέσα από την περιοχή.

Το 1-0 έδωσε προβάδισμα στον Πλατανιά για την επόμενη φάση, αλλά ο Περιστερίδης κράτησε με τις επεμβάσεις του στο... κόλπο τον ΠΑΣ.

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Καρυπίδης, Αποστολόπουλος, Γιορέντε, Μαραγκός, Μενδρινός (67’ Ντεβέσα), Γουνδουλάκης, Ντίνας (67’ Μανούσος), Σίγκνιεβιτς

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Κόντε, Ζάιρο, Ναδάλες, Κοζορώνης, Βιντάλ (67’ Γιάκος), Νικολιάς (66’ Ακόστα)

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα