Επίδοση... 35 ετών πέτυχε η Σαουθάμπτον! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Επίδοση... 35 ετών πέτυχε η Σαουθάμπτον! (vids)

bet365

Η πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας για πρώτη φορά έπειτα από 38 χρόνια, επιτεύχθηκε για τη Σαουθάμπτον με επίδοση που είχε να παρουσιαστεί στον θεσμό από το 1982 και την Τότεναμ.

Οι «άγιοι», μετά το 1-0 του «St. Mary's» απέναντι στη Λίβερπουλ στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό, είχαν τύχη και ικανότητα να «χτυπήσουν» στις καθυστερήσεις του επαναληπτικού του «Άνφιλντ» και με το ίδιο σκορ, 1-0, χάρη σε γκολ του Σέιν Λονγκ, πέρασαν στον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ» που θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η ομάδα του Κλοντ Πιέλ, έφτασε να διεκδικεί για φέτος το τρόπαιο, για πρώτη φορά έπειτα από το 1979, όταν και είχε ηττηθεί από τη Νότιγχαμ Φόρεστ τότε, με το τελικό 3-2, ωστόσο, για πρώτη φορά έπειτα από τη σεζόν 1981-1982 και την τότε ομάδα της Τότεναμ, η Σαουθάμπτον προκρίθηκε στον τελικό δίχως να έχει δεχθεί γκολ σε κανένα άλλο παιχνίδι της πορείας της στο Λιγκ Καπ!

Η αρχή έγινε με το 2-0 επί της Κρίσταλ Πάλας την 21η Σεπτέμβρη, ακολούθησε το 1-0 επί της Σάντερλαντ στις 26 Οκτωβρίου, έπειτα το 2-0 στο «Έμιρεϊτς» απέναντι στην Άρσεναλ πετώντας εκτός συνέχειας το σύνολο του Βενγκέρ και τώρα ήρθαν οι δύο νικηφόροι ημιτελικοί με τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ.

Την αγωνιστική περίοδο 1981-1982, η Τότεναμ είχε ξεκινήσει στη διοργάνωση από τον 2ο γύρο, όπου και επικράτησε 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια.

Στην επόμενη φάση η Ρέξαμ δεν αποτέλεσε σοβαρό εμπόδιο, με τα «σπιρούνια» να παίρνουν τη νίκη με σκορ 2-0 σε νοκ-άουτ παιχνίδι και ακολούθησε το 1-0 επί της Φούλαμ στους «16».

Στα προημιτελικά η Νότιγχαμ Φόρεστ έγινε το νέο «θύμα» της Τότεναμ που και πάλι πέρασε με το εύθραυστο, αλλά αρκετό, 1-0 και στα ημιτελικά η Γουέστ Μπρομ αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Μετά το ισόπαλο και δίχως τέρματα πρώτο τους ματς, οι Λονδρέζοι πέρασαν με το αγαπημένο τους σκορ στον μεγάλο τελικό.

Εκεί, στο παλιό «Γουέμπλεϊ», η Λίβερπουλ επιβλήθηκε με το τελικό 3-1 στην παράταση, έχοντας... σώσει την κατάσταση στο 87', όταν ο Γουίλαν απάντησε στο γκολ του Άρτσιμπαλντ και στο εξτρά ημίωρο ήρθε ένα δεύτερο γκολ από τον άλλοτε μέσο των «κόκκινων» και ένα από τον Ίαν Ρας.

Δείτε την καταπληκτική της πορεία:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα