Όταν ο Ολυμπιακός έριχνε έξι στην ΑΕΚ! (pics & vid)

Gazzetta team
Όταν ο Ολυμπιακός έριχνε έξι στην ΑΕΚ! (pics & vid)

bet365

Το gazzetta.gr σας θυμίζει την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με 6-1, σαν σήμερα, πριν από 16 χρόνια.

Ιστορική επέτειος για τον Ολυμπιακό και «μαύρη» για την ΑΕΚ, καθώς συμπληρώνονται 16 χρόνια από την μεγάλη νίκη ων «ερυθρόλευκων» επί της Ένωσης με 6-1 για τους «16» του Κυπέλλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο τους, είχαν νικήσει και στο πρώτο ματς, με 2-0 εκτός έδρας (στα χαρτιά), οπότε έψαχναν απλά να... κλειδώσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι απουσίες για τον τεχνικό της ΑΕΚ, Γιάννη Παθιακάκη, ήταν πολλές (Νικολαΐδης, Κασάπης, Νάβας, Καψής), ενώ το ρίσκο να αφήσει στον πάγκο τον Βασίλη Τσιάρτα, δεν απέδωσε. Έτσι, η εικόνα της Ένωσης θύμιζε ναυάγιο, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται και να είναι ασταμάτητοι.

Το... πάρτι του Ολυμπιακού, ξεκίνησε μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Γεωργάτος άνοιξε το σκορ. Ακολούθησαν τα δύο τέρματα του Ζιοβάνι (22' και 32') ενώ ενδιάμεσα είχε μειώσει ο Μαλαδένης. Την σκυτάλη πήρε ο Οφορίκουε (53') ενώ Άλβες (79') και Γιαννακόπουλος (84') έδωσαν τις χαριστικές βολές στους «κιτρινόμαυρους». Το ματς αυτό, μάλιστα και η πολύ βαριά ήττα, έβαλαν τέλος στην θητεία του Γιάννη Παθιακάκη στον πάγκο της Ένωσης. Ο έμπειρος τεχνικός κατέβηκε από το πούλμαν, γνωρίζοντας πως έχει έρθει το τέλος, με τη διοίκηση να του λύνει το συμβόλαιο και τους Ευγένιο Γκέραρντ και Τόνι Σαβέβσκι να αναλαμβάνουν την τεχνική ηγεσία της Ένωσης.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Κωστούλας, Ανατολάκης, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Ζέτερμπεργκ, Ζε Ελίας (60' Πουρσανίδης), Τζόρτζεβιτς (70' Καραταΐδης), Οφορίκουε, Τζιοβάνι (57' Αλβέζ).

ΑΕΚ (Γιάννης Παθιακάκης): Ατματσίδης, Ροντρίγκο, Κωστένογλου (51' Δέλλας), Λάκης, Ζήκος (72' Ρουίζ), Πετκόφ, Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Κοπιτσής, Κόλα (84' Κωστής), Πίττος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα