Τα 25 εκατομμύρια είναι πολλά;

Τα 25 εκατομμύρια είναι πολλά;

Τα 25 εκατομμύρια είναι πολλά;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ματς με τον ΠΑΣ, το μπάτζετ του ΠΑΟΚ, τα τετ α τετ των αντιπάλων του Ολυμπιακού, αλλά και τον Γιάννη Γκαγκαλούδη που... ζωντανεύει το Ιβανόφειο.

Ενώ ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται σήμερα σε ένα από τα γήπεδα που πάντα αντιμετωπίζει πάρα πολλές δυσκολίες, απέναντι σε μία ομάδα που του έχει πάρει τον αέρα τα τελευταία χρόνια (ο ΠΑΣ στην περίοδο που λένε ότι έχει… καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ, του έχει πάρει πέντε αποτελέσματα στα έξι ματς που έχουν παίξει!) αξίζει να δούμε κάτι άλλο που αφορά την ποδοσφαιρική ομάδα του Δικεφάλου.

Η εφημερίδα FORZA αποκάλυψε το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ και το πόσο αυξήθηκε από πέρυσι, τότε που… είχε αυξηθεί από πρόπερσι.

Πέρυσι το αγωνιστικό τμήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κόστισε 21 εκατομμύρια ευρώ και φέτος υπολογίζεται ότι το ποσό θα φθάσει στα 25 εκατομμύρια!

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι έχει να κάνει με το ότι τα συμβόλαια της ομάδας κατά την περσινή περίοδο κόστιζαν 10 εκατομμύρια και φέτος αυτό το νούμερο έχει φθάσει ήδη στα 15!

Συμπέρασμα: Το όποιο αγωνιστικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ φέτος, έχει να κάνει με το οικονομικό και το ότι δεν μπήκαν λεφτά στην ομάδα ή με το ότι δεν αυξήθηκε σημαντικά το μπάτζετ; Τα λεφτά είναι το πρόβλημα ή όλα τα άλλα, δεκάδες δηλαδή λόγοι που δεν είναι ώρα να αναλυθούν;

Σε κάθε περίπτωση και για να μην είμαστε υπερβολικοί, το… αν τα 25 εκατομμύρια της ομάδας είναι πολλά ή λίγα (όπως αναρωτιέται και ο τίτλος του κειμένου) αν φθάνουν ή όχι, θα κριθεί στο τέλος. Τότε θα δούμε τι πέτυχε ο ΠΑΟΚ, τι επιτυχίες έφερε, τι βάσεις μπήκαν για την επόμενη χρονιά…

Γιατί στο κάτω-κάτω, η χρονιά μπορεί να εξελιχθεί πολύ καλύτερα και στο τέλος να φανεί ότι αυτά τα 25 εκατομμύρια έκαναν τη… δουλειά τους!

* Το γράφω και το ξαναγράφω! Αυτό που γίνεται φέτος στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, αποτελεί μεγάλη μαγκιά των ερυθρολεύκων. Είναι κάτι ανεπανάληπτο και πραγματικά γράφεται ιστορία…

Σε κάθε ματς, καταγράφεται ένα τουλάχιστον χαμένο τετ α τετ των αντιπάλων. Σε κάθε αναμέτρηση υπάρχει η σκηνή ενός παίκτη να φεύγει εντελώς μόνος απέναντι στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ένας που διανύει ανενόχλητος 5-10-20 μέτρα απέναντι σε μία ξεχαρβαλωμένη άμυνα και τελικά στο τέλος… πλασάρει άουτ! Όχι στην εστία. Δεν υπάρχει απόκρουση τερματοφύλακα. Όλα τα αμαρκάριστα πλασέ φεύγουν άουτ!

Τελευταίο παράδειγμα ο Βασιλακάκης χθες στο Καραϊσκάκη! Και αυτός στη λίστα των 12-15 παικτών που μέχρι τώρα χάνουν ανάλογη ευκαιρία!

Τέλος! Δεν είναι τυχαίο. Και δεν είναι ανίκανοι οι παίκτες. (Καθίστε να δείτε σε 2-3 εβδομάδες τον Βασιλακάκη –για παράδειγμα- αν υπάρχει περίπτωση να χάσει τέτοια ευκαιρία στο Ξάνθη-ΠΑΟΚ. Αν βέβαια ο ΠΑΟΚ «δώσει» τέτοια φάση βέβαια, γιατί δεν συνηθίζει να εκτίθεται έτσι η ομάδα του Ίβιτς).

Μιλάμε για ΦΟΒΟ! Δεν πιστεύουν ότι θα βάλουν γκολ στον Ολυμπιακό! Τρέμουν μπροστά στον τερματοφύλακα! Αν αυτό το πράγμα που φέτος σε 17 ματς έγινε 15 φορές, δεν είναι κάτι εξωπραγματικό, τότε τι είναι;
Αυτόν τον φόβο συνεχίζει να τον προκαλεί ο Ολυμπιακός στους αντιπάλους του και μπράβο τους.

Εκεί που αποτυγχάνουν παταγωδώς οι ερυθρόλευκοι και οι υποστηρικτές της οργάνωσης, είναι όταν –τώρα τελευταία- προσπαθούν να φοβίσουν και να εκβιάσουν διαιτητές, για να πάρουν κανένα σφύριγμα. Τι γέλιο έχουν…

* Θέλω να κλείσω με κάτι… άσχετο από τα συνηθισμένα. Απλά είδα και έμαθα πράγματα για ότι έγινε στον αγώνα μπάσκετ της Α2 Ηρακλής-Φάρος και δεν γίνεται να μην αναφερθώ στον Γιάννη Γκαγκαλούδη. Ένας αθλητής που πρωταγωνιστεί στο Ελληνικό μπάσκετ εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον! Πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν, αλλά αυτή την περίοδο, ο Γκαγκαλούδης καταφέρνει να ζωντανέψει μία από τις πιο καυτές έδρες της Ελλάδας. Αυτό που γίνεται στο Ιβανόφειο (με αποκορύφωμα τον χθεσινό αγώνα Ηρακλής-Φάρος) είναι από τα πιο ευχάριστα για το Ελληνικό μπάσκετ.

Ο Ηρακλής είναι και πάλι πολύ δυνατός με Αλεξανδρή στον πάγκο, ο Ηρακλής κυνηγάει τον Πανιώνιο στη βαθμολογία της Α2 και χθες με μπροστάρη τον Γκαγκαλούδη (29 πόντοι και 9 ασίστ μαζί με τρία-τέσσερα πολύ μεγάλα σουτ στα τελειώματα κανονικής διάρκειας και παράτασης) ανέτρεψε ματς 23 πόντων κόντρα στον Φάρο.

Μπράβο στον 39χρονο(!!) Γκαγκαλούδη! Μπράβο για την ενέργειά του, μπράβο για το ότι παραμένει ίδιος εδώ και πολλά χρόνια, μπράβο που εξακολουθεί να φέρνει κόσμο στο γήπεδο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.