Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0 (vid)

bet365

Χωρίς ρίσκο και φαντασία, χωρίς γκολ, με λίγες καλές φάσεις και με τους Βλαχοδήμο και Μπάρκα να κάνουν μεγάλες επεμβάσεις, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ... κόλλησαν στο μηδέν (0-0) σε ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα!

Έκπληξη με Γιόχανσον παγκίτη!

Ο Ζοσέ Μοράϊς... σόκαρε την κοινωνία της ΑΕΚ με την απόφασή του να αφήσει στον πάγκο τον Γιόχανσον! Ο Πορτογάλος δεν έδωσε φανέλα βασικού στον Σουηδό μέσο, προτιμώντας τον Αϊντάρεβιτς! Οι φιλοξενούμενοι, λοιπόν, ξεκίνησαν σε διάταξη 4-2-3-1 με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Ντιντάκ, δεξί τον Γκάλο και τον Κολοβέτσιο με τον Λαμπρόπουλο στα στόπερ. Σιμόες και Αϊντάρεβιτς οι δύο αμυντικοί μέσοι.

Αριστερό «φτερό» ο Πατίτο, δεξί ο Λάζαρος, ο Μάνταλος σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Πέκχαρτ. Ενδεκάδα ανάγκης, στα... βαθιά ο Ευαγγέλου! Στον γηπεδούχο Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης εξαιτίας των αρκετών προβλημάτων παρουσίασε ένα αρχικό σχήμα που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα το βλέπαμε ούτε σε φιλική αναμέτρηση!

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού». Δεξιά στην άμυνα ο Μαρινάκης, αριστερά ο Χουλτ και ο Τελάντερ με τον νεαρό Ευαγγέλου στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα στο κέντρο των μετόπισθεν. Λουντ και Κουρμπέλης στον άξονα του κέντρο, δεξί χαφ ο Βιγιαφάνιες και αριστερό ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Στην κορυφή του 4-4-2 ο Μπεργκ με τον Λέτο.

Δύναμη, λάθη, χαμένες ευκαιρίες!

Το πρώτο ημίχρονο του αθηναϊκού ντέρμπι χωρίζεται σε δύο μέρη. Μιλάμε για δύο διαφορετικές εικόνες στην αναμέτρηση. Η μία από την έναρξη της μέχρι και το ημίωρο και η άλλη από το 30' μέχρι και το 45'. Κοινός παρανομαστής; Η δύναμη, οι σκληρές μονομαχίες, τα πολλά λάθη από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και η αδυναμία να παράξουν φάσεις μέσα από οργανωμένες επιθέσεις. Μία «ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη» κατάσταση...

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία μόλις στο 3' με το τετ-α-τετ του Μάνταλου μετά το λάθος του Ευαγγέλου και στην συνέχεια το ματς... έσβησε, «πράσινοι» και «κιτρινόμαυροι» περιορίστηκαν σε λανθασμένες επιλογές, μηδενικά ρίσκα σε ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε ξεκάθαρα να μεταφέρει άμεσα την ανάπτυξη του με μακρινές μεταβιβάσεις προς τους Μπεργκ και Λέτο για να εκμεταλλευθεί την ποιότητα των δύο επιθετικών απέναντι στους Λαμπρόπουλο και Κολοβέτσιο. Χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα, καθώς η ανασταλτική λειτουργία της «Ένωσης» είχε τις απαντήσεις. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν πιο ορθολογικά, να μεταφέρουν την μπάλα στις πτέρυγες αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Η ευκαιρία του Μπεργκ στο 31' λειτούργησε σαν... ξυπνητήρι για την «Ένωση» και το παιχνίδι άλλαξε μορφή! Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό, βελτιώθηκαν στο επιθετικό κομμάτι και πίεσαν την άμυνα του Παναθηναϊκού, ειδικά από δεξιά με Γκάλο και Λάζαρο.

Στο 32' ο Βλαχοδήμος «έσωσε» την εστία του από αυτογκόλ του Τελάντερ, το «τριφύλλι» στο 38' έπειτα από αντεπίθεση για σεμινάριο δεν βρήκε το γκολ με τον Λέτο εξαιτίας του Μπάρκα και στο τελευταίο πεντάλεπτο η ΑΕΚ κυριάρχησε στο χορτάρι, έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό αλλά δεν είχσε την σωστή επιλογή στο επιθετικό τρίτο για να σκοράρει.

Καλός ο Παναθηναϊκός, καλύτερος ο Μπάρκας!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά, έβγαλε περισσότερη ενέργεια και διάθεση, με την ΑΕΚ να αλλάζει την εικόνα της, να γίνεται πιο παθητική, πιο φοβισμένη και χωρίς επιλογές στην δημιουργία. Οι αλλαγές του Μοράϊς με την διπλή είσοδο των Αλμέιδα και Βάργκας δεν βελτίωσαν τους «κιτρινόμαυρους» και το «τριφύλλι» ήταν εκείνο που έφτασε κοντά στο γκολ της νίκης! Ο Μπάρκας, όμως, ήταν καταπληκτικός!

Ο πορτιέρο της ΑΕΚ κάνει μεγάλη επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Βιγιαφάνιες(56') αργότερα προλαβαίνει τον Λέτο(64') μετά το τραγικό λάθος του Λαμπρόπουλου και ήταν «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του! Ο Ουζουνίδης χωρίς να έχει αξιόλογες δημιουργικές επιλογές από τον πάγκο έκανε μόλις μία αλλαγή αλλά ο Μπουμάλ κινήθηκε και πάλι σε ρηχά νερά.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, πίεζε την ΑΕΚ αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλες μεγάλες φάσεις. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, το αθηναϊκό ντέρμπι δεν είχε νικητή και οι δύο ομάδες εξακολουθούν να βλέπουν την κορυφή με το... κυαλί!

MAN OF THE MATCH: Βασίλης Μπάρκας. Ο νεαρός πορτιέρο της ΑΕΚ απέδειξε και απόψε το γιατί θεωρείται ένας από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην θέση του. Ο τερματοφύλακας της «Ένωσης» αποτέλεσε τον πιο σημαντικό λόγο που η ομάδα του έφυγε από την Λεωφόρο με τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο πρώτο ημίχρονο νίκησε τον Λέτο σε τετ-α-τετ, στο δεύτερο έκανε φοβερή επέμβαση στην προσπάθεια του Βιγιαφάνιες από θέση που δύσκολα μπορεί να αντιδράσει ένας πορτιέρο και χωρίς αμφιβολία ήταν ο άνθρωπος του αγώνα!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δημήτρης Κουρμπέλης. Κέρδισε πολλές μάχες στην μεσαία γραμμή, έκλεψε μπάλες, έτρεξε πολύ, ήταν σχεδόν ολόσωστος στις μεταβιβάσεις του και ήταν ο κορυφαίος σε διάρκεια καλής απόδοσης για τον Παναθηναϊκό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική τετράδα της ΑΕΚ με εξαίρεση τον Γκάλο, έδωσε «δώρα» στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με ανεπίτρεπτα λάθη που απαγορεύονται σε αυτό το επίπεδο. Είχαν... άγιο τον Μπάρκα!

Η ΓΚΑΦΑ: Στο ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα στρωμένη μπροστά του μετά από κοντρόλ, ολομόναχος μετά το γλίστρημα του Λαμπρόπουλου. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 56', καθώς το «τελείωμα» του έδωσε την δυνατότητα στον Μπάρκα να κάνει μια φανταστική απόκρουση. Ήταν η φάση του αγώνα, με τον Αργεντινό να την πετάει στα σκουπίδια!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κομίνης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δεν έκανε το μεγάλο λάθος αν και το... παράκανε με τις συνεχείς υποδείξεις φάουλ. Το μεγάλο σφάλμα, πάντως, δεν το απέφυγε ο δεύτερος επόπτης Καλφόγλου. Στο 69' υπέδειξε λανθασμένα οφ-σάιντ τον Βάργκας που έβγαινε στο... ξέφωτο απέναντι από τον Βλαχοδήμο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο μηδέν, έχασαν κι άλλο έδαφος για την συνέχεια του πρωταθλήματος και παραμένουν σε... πολικές θερμοκρασίες από την κορυφή! Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος αλλά ο Μπάρκας ήταν ανίκητος και έδωσε τον πόντο στην «Ένωση» που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το καλό της τέταρτο στο τέλος του πρώτου μέρους αλλά και το τετ-α-τετ του Μάνταλου στην αρχή του αγώνα!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα